Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Advertisements

Informační schůzka rodičů žáků 8. tříd
Kariérové poradenství na ZŠ Přerov, Trávník 27
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Kariérové poradenství
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
NABÍDKA UČEBNÍCH OBORŮ PRODAVAČSKÉ PRÁCE PODLAHÁŘSKÉ PRÁCE.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Má žák ZŠ dostatek informací pro volbu technického vzdělávání ? Miroslav Strouhal ZŠ Velké Němčice.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
Základní škola Loštice:
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
IPS a rodičovská veřejnost
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
…aneb přijďte se k nám podívat…. V Základní škole v Ludgeřovicích.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
„Okna technickým oborům dokořán“
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Setkání kariérových poradců
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Kariérové poradenství a podnikavost
Školní aktivity v oblasti kariérového poradenství
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková

Kariérové poradenství Cílem je: - rozvoj vědomostí, dovedností a návyků žáků, které jsou rozhodující pro úspěšné uplatnění na trhu práce. - provázení žáka i jeho rodiče v situaci volby či změny budoucí střední školy a následně povolání. - nalezení takové střední školy, která skutečně odpovídá vlastnostem a dovednostem, které žák má. - S pomocí kariérového poradenství může každý z nás dospět k porozumění vlastním potřebám a vlastnostem a hledat či tvořit odpovídající pozici

Proč dnešní schůzka? ROZHODUJEŠ SE, KAM PO ŠKOLE? PŘEMÝŠLÍŠ, CO TĚ BUDE BAVIT? DĚLEJ TO, CO MÁ BUDOUCNOST!

Žáci, ale i rodiče získají možnost seznámit se s informacemi pro jistotu budoucího pracovního uplatnění.

Co brát v úvahu?  Osobní vlastnosti a dovednosti dítěte  Individuální nadání  Zájmy a schopnosti dítěte  Možnosti rodičů  Trh práce – uplatnění v současném vysoce konkurenčním prostředí

Co nabízíme pro správnou volbu? Projekt nabízí proniknou žákům naší školy do zvolených středních škol a učilišť nad rámec DNŮ OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Zúčastnit se spolu s rodiči exkurzí do škol, podniků, továren, řemeslných oborů Pracovat dle nejnovějších metodik kariérového poradenství Průřez budoucím studiem a následného uplatnění na trhu práce

Spolupráce a nabídka: Integrovaná střední škola technická – Kouřílkova 8 -Kroužky : DŘEVOZPRACUJÍCÍ, KOVÁŘSKÝ, -Exkurze: NÁVŠTĚVA ŠKOLY NAŠICH ŽÁKŮ NÁVŠTĚVA KOVÁRNY, PC UČEBEN s praktickou ukázkou Střední škola zemědělská – Osmek 47 - Kroužky: MYSLIVECKÝ, VČELAŘSKÝ, CHOVATELSKÝ, PREPARÁTORSKÝ, PĚSTITELSKÝ - Exkurze: NÁVŠTĚVA ŠKOLY

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola - Denisova 3 -Přijímačky nanečisto ČJ, CIZÍ JAZYK, TV, HV, VV, ŘEČOVÉ DOVEDNOSTI -Exkurze: NÁVŠTĚVA ŠKOLY s praktickými dílničkami Střední průmyslová škola – Havlíčkova 2 -Pro zájemce prohlídka školy s možností vyrobit si vlastní výrobek na nových zařízeních firmy HELAGO

Střední škola řezbářská – Tovačov ŘEZBÁŘSKÉ DNY: prodejní a prezenční výstava Střední odborné učiliště a střední odborná škola gastronomie a služeb – Šířava - prezentace: PhDr., PaedDr., Bc. Oldřich Baďura

Aktualita!!! EXKURZE PRO ŽÁKY A RODIČE Kdy: úterý od 8,00hod odjezd autobusu z Bajerovy ulice Kam: Střední průmyslová škola oděvní, Prostějov, Za Drahou Oděvní podnik Prostějov s módní přehlídkou NESTLÉ – ZÁVOD ZORA Olomouc TOS – strojírenský podnik Olomouc Střední průmyslová škola Olomouc

Cílem projektu - je vrátit řemeslům ztracenou prestiž, která se zejména potýkají s nedostatkem pracovních sil. - aktivní motivace žáků základních škol vedoucích ke zvýšení zájmů o studium technických a řemeslných oborů, vhodné představení těchto oborů - prezentaci a přiblížení těchto oborů žákům základních škol: Žáci už od sedmých tříd budou moci poznávat, že řemeslo není žádným podřadným povoláním, právě naopak v ŘEMESLU JE BUDOUCNOST - Na trhu práce chybí především odborníci řemesel!!! - Žáci, ale i rodiče získají možnost seznámit se s informacemi pro jistotu budoucího pracovního uplatnění.

Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel. Střední vzdělání = uplatnění na trhu práce!!!

Děkuji za pozornost!