Efektivně vzdělávat zaměstnance? Víme jak na to. SAP ČR a Oxygen Solutions Milan Štolba Ing. Milan Štolba; ředitel sekce Rozvoj vzdělávání; Oxygen Solutions,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
Terénní sociální práce
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě Odbor efektivní veřejné správy.
Systém vzdělávání školitelů eGovernmentu Bc. Václav Melichar.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
E-learning ve výuce na SŠ
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
E-LEARNINGOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ TVŮRCŮ A UŽIVATELŮ JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Efektivní Knowledge management
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
E-learningový kurz e-learningu
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Intenzivní podpora škol
již 50 let vzděláváme úředníky veřejné správy
Transkript prezentace:

Efektivně vzdělávat zaměstnance? Víme jak na to. SAP ČR a Oxygen Solutions Milan Štolba Ing. Milan Štolba; ředitel sekce Rozvoj vzdělávání; Oxygen Solutions, s.r.o.; GSM: ; WEB:

Konference ISSS Kritické termíny, procesy a objemy 312/2002 Sb. § 21 Zvláštní odborná způsobilost (5) Územní samosprávný celek je povinen přihlásit úředníka, který vykonává správní činnosti stanovené prováděcím právním předpisem, k vykonání zkoušky do 6 měsíců od vzniku pracovního poměru úředníka k územnímu samosprávnému celku nebo do 3 měsíců ode dne, kdy úředník začal vykonávat správní činnost, pro jejíž výkon je prokázání zvláštní odborné způsobilosti předpokladem..… 312/2002 Sb. Úředník je povinen prohlubovat si kvalifikaci účastí na: a)vstupním vzdělávání b)průběžném vzdělávání c)přípravě a ověření zvláštní odborné způsobilosti. Témata např.: správní řízení obecné správní řízení stavební správní řízení živnostenské správní delikty spisové služba a vedení správních spisů apod. 312/2002 Sb. Každý územní samosprávný celek je povinen vypracovat plán vzdělávání do 1 roku od vzniku pracovního poměru úředníka, nejméně jedenkrát za 3 roky plnění tohoto plánu hodnotit a podle výsledků hodnocení provést jeho aktualizaci...… v rozsahu nejméně 18 pracovních dnů po dobu následujících 3 let

Konference ISSS Kombinované vzdělávání e-learning prezenční workshopy Certifik. zkoušky on-line semináře on-line testy OBSAH TERMÍNY PROCESY

Konference ISSS Řešení podle potřeb konkrétního úřadu Počet zaměstnanců úřadu Jednotky Desítky Stovky >1000 Rozsah vzdělávacích požadavků: Kvalifikace úředníka I jiné kurzy (IT, jazyky) Integrace s ostatními procesy LZ: Používáme „tabulky“ Máme IT aplikaci pro LZ – nechceme provázat Máme IT aplikaci pro LZ – chceme provázat Pro řízení LZ používáme moduly SAP Administraci vzděl. procesu: Chceme si kompletně zajišťovat sami Technologii ne, procesy ano Nechceme vůbec řešit Naše řešení Dodání jednotlivých běhů kurzů Pronájem vzdělávacího portálu EduGate Instalace vzdělávacího portálu do intranetu Rozšíření SAP HR modulu o vzdělávací portál SAP LSO Vaše potřeby

Konference ISSS Řešení – malá obec Počet zaměstnanců úřadu Jednotky až desítky Rozsah vzdělávacích požadavků: Kvalifikace úředníka Integrace s ostatními procesy LZ: Používáme „tabulky“ (Máme IT aplikaci pro LZ – nechceme provázat) Administraci vzděl. procesu: Nechceme vůbec řešit Naše řešení Dodání jednotlivých běhů kurzů Vaše potřeby Úřad objednává jednotlivé kurzy pro své zaměstnance Kurzy jsou krátkodobě (např. dva měsíce) přístupné přes internet Pracovník odpovědný za vzdělávání obdrží zprávy o průběhu výuky (výsledky, „docházka „)

Konference ISSS Řešení – středně velký městský úřad Počet zaměstnanců úřadu Desítky až stovky Rozsah vzdělávacích požadavků: Kvalifikace úředníka I jiné kurzy (IT, jazyky) Integrace s ostatními procesy LZ: Máme IT aplikaci pro LZ – nechceme provázat (Máme IT aplikaci pro LZ – chceme provázat) Administraci vzděl. procesu: Nechceme vůbec řešit Naše řešení Pronájem vzdělávacího portálu EduGate Vaše potřeby Úřad objednává pro své zaměstnance přístup do vzdělávacího portálu Zavedení vzdělávacích plánů a požadovaného katalogu kurzů Propojení prezenční a distanční (e-learning) formy studia Kurzy jsou přístupné přes internet dle potřeby úřadu Oxygen Solution provádí činnosti spojené s řízením výuky Úřad má trvale k dispozici přehled o realizované výuce a dosažených výsledcích

Konference ISSS Řešení – úřad, který používá moduly SAP Počet zaměstnanců úřadu Stovky až tisíce Integrace s ostatními procesy LZ: Pro řízení LZ používáme moduly SAP Administraci vzděl. procesu: Chceme si kompletně zajišťovat sami Naše řešení Rozšíření SAP HR modulu o vzdělávací portál SAP Learning Solution Vaše potřeby Rozšíření funkcionalit HR modulů SAP (pokud nejsou používány - implementace my SAP HCM) Zavedení vzdělávacích plánů Propojení prezenční a distanční (e-learning) formy studia Provázání na SAP moduly: mzdy, logistika, správa benefitů, atd. Implementace kurzů, popř. vývoj zákaznických kurzů v prostředí SAP Learning Solution a SAP Tutor Rozsah vzdělávacích požadavků: Kvalifikace úředníka I jiné kurzy (IT, jazyky)

Konference ISSS SAP Learning Solution: celistvé řešení rozvoje zaměstnanců Řídicí systém (LMS) Účet studenta Výuková strategie Výsledky/ pokrok ve výuce Přehrávač obsahu Rozpoznává výukovou strategii Vede studenta kurzem Určuje postup výuky Vytváření a strukturování obsahu výuky Vytváření testů a certifikací Prostředí tvorby kurzů Správa obsahu Výukové objekty Struktura Verze Status Informace týkající se organizace a další obsah Extern í obsah  Administrace tréninku  Katalog kurzů  Integrované testování orientované na cíle Enterprise portal Účet studenta Role Komunikační data Kvalifikace Data přiřazená účtu Tréninková historie Kolaborace Integrovaná kolaborace... Nabídka výuky Trénink v učebně Virtuální učebna WBTs CBTs Curricula... Vzdělávací portál Analytický reporting Externí nástroje tvorby výuky

Konference ISSS Další informace Ukázka vzdělávacího portálu EduGate Demo s přístupem v roli „student“ je k dispozici na: -> Rozvoj vzdělávání -> Portál EduGate Demo Máte-li zájem o zpřístupnění EduGate Demo v jiné roli (autor kurzů, lektor, koordinátor), vyžádejte si prosím osobní login prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách Oxygen Solution: -> Rozvoj vzdělávání -> Kontaktní formulář Máte –li zájem o prezentaci řešení SAP Learning Solution, vyžádejte si prosím prezentaci prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách Oxygen Solution: -> Rozvoj vzdělávání -> Kontaktní formulář

Konference ISSS Děkuji za pozornost Ing. Milan ŠTOLBA ředitel sekce Rozvoj vzdělávání Oxygen Solution, s.r.o. GSM: 