Stroj Času |Jakub Mudra|.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační a komunikační technologie ročník Základy focení – základní pojmy Bohumil Bareš.
Advertisements

Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – skener
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kovy – plamenové zkoušky
Počítačová grafika Nagla Al Samsamová 4.B.
CO UŽ VÍME O SVĚTLE Téma: Pár obrázků Studijní text
Tato prezentace byla vytvořena
VY_32_INOVACE_FOTF10660ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VÝTVARNÉ TECHNIKY Temperová malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
VY_32_INOVACE_FOTF11560ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Digitální učební materiál
Soubor přednášek pro posluchače kurzu digitální fotografie
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Optické přístroje Miroslav Andrle Petr Neugebauer.
Užití čoček v praxi Lupa (wikipedie)
VY_52_INOVACE_ZB03_3164TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Optické přístroje (Fotoaparát – Mikroskop – Lupa)
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
VY_32_INOVACE_FOTF11260ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_343
Rozptyl světla Rayleighův rozptyl Miroslav Blabla 9.A.
Dějiny fotografie a její vývoj
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Veronika Bendová Tereza Pániková Kateřina Suchelová
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Základní škola Bohutín, okres Příbram
VY_32_INOVACE_FOTF10360ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Úprava digitálních fotografií Terezie Svobodová. => cesta mezi fotoaparátem a tiskem…
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.05/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Prosinec 2008Úprava jasu, světlosti, kontrastu a gamakorekce 1 Úprava jasu, světlosti, kontrastu a gamma korekce PGC3 Vypracoval: Martin Matouš obor S.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tomáš Veselý, Lukáš Ratkovský, Luboš Rauer.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Selen v rámci technologie kopírek a tiskáren (xerox)
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Vlastnosti digitálního fotoaparátu
Barevné modely Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA
Základní pojmy Grafiky
Digitální fotografie Bohumil Bareš.
Správná odpověď? Opakování celkového učiva o Základní skladbě obrazu – kompozici obrazu.
Digitální fotoaparáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Fotografie. O co se jedná? je proces získávání a uchování obrazu za pomocí specifických reakcí na světlo, a také výsledek tohoto procesu. Zahrnuje získání.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Vypracovala: Luisa Strešková
Grafický editor GIMP (4) Mgr. Jaroslav Zavadil, Gymnázium Šternberk  režimy krytí vrstev Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Fotografování (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Ostatní fotografické potřeby 3. ročník Zbožíznalství.
OPTICKÉ PŘÍSTROJE Prezentace - youtubeyoutube Optické klamy Spočítej černé puntíky.
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
Fotografie Zbožíznalství 3. ročník Fotografie - proces získávání a uchování obrazu pomocí specifických reakcí na světlo - zahrnuje získání záznamu světla.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Základy úpravy digitální fotografie Úprava vyvážení bílé.
Tajemství fotografování Cvičná prezentace. Fotografické přístroje Různé typy fotografických přístrojů jsou vybaveny různými druhy hledáčků Mezi další.
Masky vrstev Nástroj vhodný pro úpravu a retuš fotografií.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_04 TÉMA: VYNÁLEZY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti světla
Rastrová grafika Základní termíny – prezentace barev, barevné modely.
Základy maskování v Adobe Photoshop
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom I.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotografické příslušenství
Základní kroky při úpravě fotografií v Camera RAW
Od malířství až k digitálnímu fotoaparátu
Transkript prezentace:

Stroj Času |Jakub Mudra|

Daguerrotypie První prakticky užívaný komplexní fotografický proces. Vynalezl ji a pojmenoval francouzský výtvarník a vynálezce Loui Daguerre po 23 let dlouhém výzkumu, který úspěšně završil v roce 1839.

Albumen V roce 1850 Louis Désiré Blandquart-Edvart vynalezl albumen. Zajímavý byl výrobní proces. Na kus bílého papíru se nanese směs vaječných bílku se solí.

Kynaotypie Historická fotografická technika, která využívá fotocitlivosti železných solí. Poskytuje výrazně modré obrazy. Vynalezl ji sir John Herschel v roce 1842

Platinotypie Platinotypie, platinotisk nebo platinový proces je fotografický proces, který vynalezl John Herschel a později rozvinul William Willis. Ten jej zdokonalil v roce 1873 a o pět let později jej patentoval .Proces je založen na citlivosti platinových solí na osvětlení. Na papír se nanese vrstva platiny zkombinované se solemi železa, který se exponuje a vyvolá. Jedná se o nejtrvanlivější fotografickou techniku, odstín obrazu je neutrální až šedočerný, bohatý na detaily a šedou škálu s výbornou kresbou ve stínech. Syté tóny jsou však bez absolutní černé. Obrázek není v koloidní vrstvě, ale přímo v papírových vláknech. Tato metoda se používá především v náročné portrétní fotografii. ale kvůli vysoké ceně platiny se téměř nerozšířil

Autochrom Autochrom (autochromatický proces, Autochrome Lumière znamená automaticky barevný) je raný proces barevné fotografie patentovaný roku1903 bratry Lumièrovými a komerčně vyráběný v letech 1907 až 1935. V této době byl nejrozšířenějším procesem barevné fotografie.

Měchový fotoaparát Měchový fotoaparát využívá fotografický měch, který umožňuje měnit vzdálenost objektivu od fotoaparátu. Měch je vyroben z kůže, plátna nebo z papíru s koženými rohy.Upevnění objektivu a fotoaparátu je řešeno kolejnicí. Měch spojuje objektiv s fotoaparátem světlotěsným způsobem. Bývá většinou černé barvy a uvnitř matný a profilovaný, aby nedocházelo k parazitním odrazům světla. Při použití s kopírkovou předsádkou na diapozitivn filmy lze pak diapozitivy kopírovat nebo digitalizovat pomocí digitálního fotoaparátu

Křížové vyvolávání Moderní technika. Vytváří jedinečné barevné efekty použitím vyvolávacího procesu,který neodpovídá danému filmu. Tohoto efektu lze například dosáhnout vyvoláním pozitivního filmu s použitím procesu určeného pro barevný negativní film.

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Daguerrotypie http://en.wikipedia.org/wiki/Albumen_print http://www.temnakomora.cz/topic/11324-albuminovy-rychlokurs/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyanotypie http://cs.wikipedia.org/wiki/Platinotypie http://cs.wikipedia.org/wiki/Autochrom http://cs.wikipedia.org/wiki/M%C4%9Bchov%C3%BD_fotoapar%C3%A1t Coler paint shop pro