Jak uvařit guláš a´la Kočka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Houbový koláč s parmezánem
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Projektový den - vaření
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Pokrmy z těstovin.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. ročník
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Receptury teplých pokrmů J. Runštuk a kolektiv str. 94
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mgr. Vladimíra Mikulášková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_185
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Pěstovaná hlíva ústřičná
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
Guláše z jatečného masa
Projekt COMENIUS Etnogastronomické tradice a produkty v kilometru Nula v oblastech Kroměříže a Bardolina.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Charakteristika pokrmů z hovězího masa. TÚ - vaření
Omáčky.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
B o r š č Příprava výtečné Ruské polévky fecit Kristian Svoboda.
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 12 Název školy: Střední průmyslová.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
Hráškový krém. Co budeme potřebovat? 1 smetanu ke šlehání (12%) Větší misku hrášku Sůl & pepř 2 malé cibulky Trs petrželky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Složitá obsluha fondue
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
DUM - Digitální Učební Materiál
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Nejdřív jsme si ukázali, co kočička s pejskem do dortu všechno dali.
Transkript prezentace:

Jak uvařit guláš a´la Kočka

Jak víte je krize, a maso je drahé, ale koček je tu spousta Jak víte je krize, a maso je drahé, ale koček je tu spousta. Tak jsem pro vás sepsala tenhle jednoduchý recept na Kočičí guláš v 9 jednoduchých krocích

1. Krok : Sežeňte si : Živá kočka 1/2 lžičky kmín  sůl  1 kostka masový bujon ( kočičí)  1 ks feferonka  2 lžičky kočičích drápků mletá kočičí očka 350 g cibule  6 nábojů do pistole 500 g kočičích stehýnek 1 lžíce rajčatový protlak ( k zakrytí chuti drápků) 2 stroužky česnek  majoránka  mletý černý pepř  1 ks bobkový list

2. Krok: Kupte si pistoli: NEJLEPŠÍ je odstřelovačka, jen musíte čekat až kolem vás proběhne kočka a BUM. Pokud použijete pistoli radši tu s tlumičem…..nemusí váš nový recept hned znát všichni :P

3. Krok: Bacha Soused! Musíte si dávat pořádný pozor jestliže chytáte kočky Eleanor Abernathyové ( té bláznivé kočičí paní z rozpadlé chatrče)

4. Krok: Mám jí Už jste ji chytli? To je skvělé, můžeme se pustit do přípravy pokrmu

5. Krok: Co dál? nebudeme se zdržovat stahováním z kůže, rajsky protlak vše zakryje. Ale pokud nejste tak lenošní jako někteří, můžete si s tím dát práci……

6. Krok: Začneme nacpěte kočku do hrnce: Asi se bude bránit, tak ji trošku polijte vodou

7. Krok: přísady Jak se kočka uklidní, můžete pod ní rozpálit oheň, ale nejdříve zakryjte ten hrnec ( nebo nechtějte vidět ta zranění od vystrašené kočky) Potom, až se voda bude vařit a začne vřít , přidávejte postupně všechny ingredience které jsou na kroku 1 A až bude maso měkké můžete servírovat

8. Krok: Ne, je to kuřecí! Jestli vaříte pro rodinu, nebo dokonce pro děti , ušetřete je trápení nad jejich domácím mazlíčkem a řekněte že je to kuřecí a že Flíčka přejelo auto.

9. Krok: Mňam Tímto vám přeji dobrou chuť: