Zdroje získání základních životních potřeb a energie z hlediska udržitelnosti života na Zemi v budoucnosti (voda, kyslík, vodík, ropa apod.), případné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.
Advertisements

PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Sluneční soustava Předmět: Biologie Třída: 1L
Člověk a energie Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ OBŽIVA A MIGRACE
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Odpadové hospodářství
Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce 2007.
Vývoj poznání vesmíru 1. Geocentrický (zeměstředný) názor
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Č l o v ě k (výklad učiva) Počet hodin: 1 5. ročník
Autor: Petr Melicherík Spoluautoři: Iveta Suchá
Michal Broža, iCentrum OSN v Praze,
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.32 Ověření.
Karásek 2014 Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Integrovaná střední škola, Slaný
Václav Hlavinka a Richard Andrýsek 2L 2012/2013
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Šablona: ICT PRV ČAJZ Složky potravy- pracovní listy Anotace: základy zdravého způsobu stravování Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová.
Registrační číslo projektu
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Vyučující:Mgr. Ludvík Kašpar Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Školní rok: 2012/13 Třída: 1.L Jméno: Jan DoleželDatum: Referát na téma:
Zdroje energie.
Snižování růstu koncentrací CO 2 v ovzduší. Co je to CO 2 ? Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu; při vyšších koncentracích může mít v ústech.
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.
orgány a Orgánové soustavy v lidském těle
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
PŘÍRODNÍ ZDROJE A ENERGIE Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Ostrorep - Hrotnatci Vypracoval: Antonín Kučera
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Renewable energy Energie z obnovitelných zdrojů
VODA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Věda, která se zabývá PŘÍRODOU
Přírodní a civilizační rizika - 2
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Tepelné elektrárny Vypracoval: Lukáš Najvar Třída: 2L
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické.
Nejodolnější živočich světa
Vypracoval: David Pavelka Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Stále častěji se i kvůli obavám z vývoje ceny ropy hledá náhrada za komoditu. Podle Světové energetické agentury má být nejrychleji se rozvíjejícím.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 18.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_357
Plejtvák obrovský Předmět: Biologie Třída: 1L
Zásoby surovin Řešení pro budoucnost A. Rybárová 4.A.
VODÍK 1H.
Měsíc - - přirozená družice Země
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Vliv radiace na člověka
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Transkript prezentace:

Zdroje získání základních životních potřeb a energie z hlediska udržitelnosti života na Zemi v budoucnosti (voda, kyslík, vodík, ropa apod.), případné přesídlení lidí na jinou planetu Vypracoval: Michal Kaláb Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: BiologieŠkolní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:

Co potřebujeme k životu? Potřeby: Potřeby: Zdraví Zdraví Vzduch, voda, jídlo Vzduch, voda, jídlo Střecha nad hlavou Střecha nad hlavou Tvořivost Tvořivost

Zdroje potřebné k životu Zdroje potřebné k životu Obnovitelné zdroje energie: Obnovitelné zdroje energie: Sluneční záření Sluneční záření Větrná, vodní energie Větrná, vodní energie Energie přílivu Energie přílivu Obnovitelné zdroje obživy apod. : Obnovitelné zdroje obživy apod. : Biomasa – souhrn látek tvořících těla všech organismů Biomasa – souhrn látek tvořících těla všech organismů

Dojdou někdy obnovitelné zdroje? Obnovitelné zdroje – po dobu svého spotřebovávání se znovu utvářejí (pokácíme strom, další vyroste) Obnovitelné zdroje – po dobu svého spotřebovávání se znovu utvářejí (pokácíme strom, další vyroste) Studie Water Resources Group tvrdí, že roku 2030 se světové zásoby vody sníží až o 40% Studie Water Resources Group tvrdí, že roku 2030 se světové zásoby vody sníží až o 40% km3 je roční světová spotřeba vody (70 % vysaje zemědělství, 22 % spolkne průmysl, 8 % domácnosti) km3 je roční světová spotřeba vody (70 % vysaje zemědělství, 22 % spolkne průmysl, 8 % domácnosti) 120l vody spotřebuje průměrně jeden člověk na den 120l vody spotřebuje průměrně jeden člověk na den tun vzduchu denně spotřebuje lidstvo k dýchání tun vzduchu denně spotřebuje lidstvo k dýchání 35 milionů tun potravy lidstvo denně zkonzumuje 35 milionů tun potravy lidstvo denně zkonzumuje 1,3 miliardy tun potravin se ročně zničí nebo promrhá 1,3 miliardy tun potravin se ročně zničí nebo promrhá stromů je na světě denně pokáceno stromů je na světě denně pokáceno

Řešení? Jedním z možných a dost pravděpodobných řešení je přesídlení lidstva na jinou planetu Jedním z možných a dost pravděpodobných řešení je přesídlení lidstva na jinou planetu Podle studií jsou ve vesmíru biliony planet, které by mohly podporovat život, takového planety se nazývají exoplanety, bohužel není žádná exoplaneta v bližším dosahu, než několik set světelných let Podle studií jsou ve vesmíru biliony planet, které by mohly podporovat život, takového planety se nazývají exoplanety, bohužel není žádná exoplaneta v bližším dosahu, než několik set světelných let Mezi takovéto planety momentálně nepatří Měsíc ani Mars, ale lidstvo by je mohlo přizpůsobit ke svým potřebám a jsou tedy (hlavně Mars) považovány za první možnost Mezi takovéto planety momentálně nepatří Měsíc ani Mars, ale lidstvo by je mohlo přizpůsobit ke svým potřebám a jsou tedy (hlavně Mars) považovány za první možnost

Děkuji za pozornost

Zdroje na-tom-cesko.html na-tom-cesko.html zvlastnosti/ zvlastnosti/ na-jinou-planetu na-jinou-planetu prepadne-i-firmy/r~i:article:702210/ prepadne-i-firmy/r~i:article:702210/ healthy/ healthy/ thego/navigate-fast-food-menus/ thego/navigate-fast-food-menus/