Ministerstvo kultury Maltézské náměstí 1 místnost 011

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
ECVET v Programu celoživotního učení
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
ÚŘAD PRÁCE V JIHLAVĚ partner projektu „Budování rozvojového partnerství…“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Celostátní síť pro venkov
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Podkladová studie k Národní strategii digitalizace kulturního obsahu
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Strategie EK v oblasti digitalizace, zpřístupnění, sdílení a dlouhodobého uchování dat z oblasti kulturního dědictví.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Informační a poradenský portál Romana Křížová Cross Czech a.s.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Základní schéma systému a další možnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Ministerstvo kultury Maltézské náměstí 1 místnost 011 Cross Czech a.s., Mgr. Romana Křížová Národní knihovna ČR, Mgr. Adolf Knoll

Program Úvod – shrnutí cílů jednání Strategie Evropské komise v oblasti digitalizace, zpřístupnění, sdílení a dlouhodobého uchování dat z oblasti kulturního dědictví – Romana Křížová, Adolf Knoll Přehled a srovnání komunitárních programů, strukturálních fondů, národních grantů a Finančních mechanismů poskytujících podporu v oblasti kulturního dědictví – Romana Křížová Současné zapojení MKČR do komunitárních programů – projekty Minerva Plus, MichaelPlus, Minerva CE a další projekty spojené s kulturním sektorem, projekty TEL, TEL-ME-MORE, Enrich – Adolf Knoll Další možnosti zapojení se do komunitárních programů a čerpání financí z Bruselu či Lucemburku – Romana Křížová Shrnutí situace a alokace financí na kulturní sektor v rámci Integrovaného operačního programu – možné přizpůsobení nastavené struktury potřebám kulturního sektoru a návrh konkrétního řešení – Romana Křížová Přehled situace ve Slovenské republice – účast v komunitárních programech, stávající národní aktivity a nastavení strukturálních fondů – možná synergie s ČR – Romana Křížová, Adolf Knoll Potřeba vytvoření aktivní národní pracovní skupiny pro harmonizaci a vytváření národních strategií v souladu s dlouhodobými strategiemi EU v návaznosti na iniciativy v okolních zemích – aktivity a dlouhodobé cíle – Romana Křížová, Adolf Knoll

Cross Czech a.s.

Komplexní služby poradenská a konzultační činnost v oboru poskytování podpory ze zdrojů EU a ČR studie a analýzy, strategické dokumenty (Studie proveditelnosti, logický rámec projektu, SWOT atd.) hodnocení programů i projektů zpracování projektového záměru do žádosti tak, aby splňoval formální i obsahové nároky a navíc co nejlépe vyhovoval hodnoceným kritériím konzultování projektového záměru s úředníky Evropské komise či lokální grantové kanceláře

Komplexní služby asistence při prosazování a následné realizaci projektu projektový management - zpracovávání průběžných zpráv o stavu projektu, finančních výkazů a dalších administrativních úkonů školící aktivity v rámci vlastních školení i jako externí experti účast v projektech jako partnerská organizace

Zaměření Vzdělávání - nové formy vzdělávání, celoživotní vzdělávání, využití IT ve vzdělávání Kultura – ochrana kulturního dědictví, zapojení do mezinárodních projektů Sociální politika – projekty OP RLZ či JPD, zejména spojené se zvyšováním kvalifikace problematických skupin apod. Životní prostředí – obnovitelné zdroje energie, udržitelný rozvoj, vodní hospodářství, hydrogeologie atd. Mezinárodní spolupráce – vyhledání vhodných partnerů projektů, sestavení konsorcia, vypracování projektových záměrů včetně rozpočtu Informační technologie Podpora MSP – individuální přístup, komplexní služby - doporučení účasti ve vhodných programech (zejména OPPP), vypracování žádosti Regionální rozvoj Zdravotnictví

Externí spolupráce Ministerstvo kultury ČR Ministerstvo informatiky ČR Zapojení MKČR do evropské sítě ministerstev kultury v rámci projektů Minerva Plus a Michael Plus Ministerstvo informatiky ČR Poradce pro programy eTEN, eContentPlus, Safer Internet Plus Člen Core Teamu mezinárodní iniciativy eContentPlus.net Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Expert pro oblast horizontálních priorit ve strukturálních fondech Zpracování části informační společnost pro Integrovaný operační program Technologické centrum AV ČR Poradenství a školení v oblasti 5., 6. a 7.RP Informační centrum pro neziskové organizace Externí expert na komunitární programy a SF Grantová kancelář EHP v Bruselu Externí hodnocení a monitoring všech žádostí podávaných v jednotlivých nových členských zemích do Norských finančních mechanismů Ministerstvo kultury SR Podpora při navazování partnerství v oblasti komunitárních programů Zpracování studie proveditelnosti pro čerpání dotací ze SF Pomoc při zpracování národní koncepce pro digitalizaci, zpřístupnění, sdílení a dlouhodobé uchovávání dat Pomoc při zpracování národního portálu kultury Pomoc při implementaci OP Informatizácia spoločnosti Zajištění návaznosti národních aktivit a strategií na dlouhodobé koncepce EU

Zkušenosti zkušenosti s přípravou a realizací projektů PHARE, SAPARD, 5. a 6. Rámcového programu, Raphael, Culture 2000 a 2007, eContent a eContentPlus, eTEN, Socrates, EUREKA, Strukturální fondy EU, národní grantové mechanismy Naši experti jsou hodnotiteli projektových záměrů komunitárních i národních programů a strukturálních fondů Rámcová smlouva s bruselskou kanceláří pro Finanční mechanismy Norska a EHP na hodnocení a monitoring projektů podporujících regionální rozvoj v nových členských zemích. Pracovníci firmy jsou v Národním registru poradců CzechInvestu Pro Úřad vlády poskytovala firma Cross Czech a.s. podporu žadatelům a příjemcům dotací z komunitárních programů a strukturálních fondů Technická asistence SROP

Účast v programech a projektech EU Raphael BLEN - Bobbin Lace European Network Culture 2000 SMART HISTORY MM4ALL (Multimedia for All) – vytvoření softwaru pro vytváření uživatelsky přátelských multimediálních prezentací bez znalosti programování Culture 2007 Mobility – Re-reading of the Future 5.RP CHIMER - ChildrenHeritage: Interactive Models for Evolving Repositories ENERGY FOREST – využití biomasy IRON CURTAIN – socio-ekonomická analýza hraničních regionů LOWRGREP – hydrogeologie horských oblastí TRANSCAT – integrované vodní hospodářství IMPACT – geofyzika eContent eTITLE – strojový překlad a automatické titulkování v oblasti televizního vysílání eContentPlus ENRICH – vytvoření mezinárodní platformy pro sdílení digitalizovaných evropských rukopisů a starých tisků Grantová agentura AV ČR 2 granty na monitorování protipovodňových aktivit Phare 2003 RLZ EU Manažer EUREKA monitorování protipovodňových hrází

Účast v programech a projektech EU OP RLZ NFV-ICT: Nové formy vzělávání při využití ICT pomůcek ve výuce - Vzdělávání pedagogů formou e-learningu k využívání a samovytváření ICT učebních pomůcek Integrace handicapovaných dětí do frontální výuky - Zapojení handicapovaných dětí do výuky pomocí využívání ICT pomůcek – multifunkčních klávesnic. JPD3 E-Úřad: E- learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě - Vytvoření modulárního e-learningového vzdělávacího systému pro pracovníky veřejné správy a jeho pilotní ověření. EU Projekt: Vzdělávací kurzy zaměřené na oblast projektového poradenství, zpracování projektů a projektového managementu - Realizace cyklu školení a následného mentoringu v oblasti přípravy a realizace projektů, vytvoření podpůrné internetové platformy (EDUCEU) EU Management: projekt podporující realizátory projektů ve strukturálních fondech, kurzy a internetová platforma pro projektový management (EDUCEU) Management umění – příprava a pilotní ověření managerského kurzu pro studenty VŠUP Praha. Multimediální ročenka životního prostředí – příprava environmentální učební pomůcky a vzdělávacího programu 6RP FINANCE-NMS-IST – otázky financování v evropských programech CEEC IST NET – propojení výzkumných organizací a MSP při mezinárodním výzkumu FLOODSITE – extrémní povodňové události Transfer-East – přenos dobrých praxí v oblasti eGovernment v rámci Evropy eMapps.com – vužití počítačových her ve výuce na ZŠ MINERVA Plus – síť ministerstev kultury v rámci EU

Projekty z oblasti kultury Program Projekt Klient Finanční alokace Raphael BLEN - Bobbin Lace European Network Muzeum krajky ve Vamberku 200 000 ECU Culture 2000 SMART HISTORY Parco Nazionale delle Cinque Terre (v ČR měla být partnerem Fakulta architektury) 150 000 € MM4ALL (Multimedia for All) – vytvoření softwaru pro vytváření uživatelsky přátelských multimediálních prezentací bez znalosti programování Cross Czech SW bude bezplatně poskytnut kulturním organizacím v ČR, jejichž zástupci budou bezplatně vyškoleni 198 000 € Culture 2007 Mobility – Re-reading of the Future Národní galerie v Praze 194 000 € 5.RP CHIMER - ChildrenHeritage: Interactive Models for Evolving Repositories Základní škola v Chanovicích 1 300 000 € eContentPlus ENRICH – vytvoření mezinárodní platformy pro sdílení digitalizovaných evropských rukopisů a starých tisků Národní knihovna ČR 3 000 000 € 6RP eMapps.com – vužití počítačových her ve výuce na ZŠ CELN 2 800 000 € MINERVA Plus – síť ministerstev kultury v rámci EU MKČR 840 000 € Michael Plus 5 099 970 €

Cross Czech a.s. Růžová 1416/17, 110 00 Praha 1 www.crossczech.cz Romana Křížová – výkonná ředitelka romana.krizova@crossczech.cz +420 296 356 108, +420 602 764 247 Ivana Haladová oddělení pro kulturu, vzdělávání a sociální politiku ivana.haladova@crossczech.cz +420 296 356 104, +420 602 764 246 Zuzana Boukalová oddělení pro životní prostředí a udržitelný rozvoj zuzana.boukalova@crossczech.cz +420 296 356 103 +420 602 771 783 Růžová 1416/17, 110 00 Praha 1 www.crossczech.cz