VY_ 32_INOVACE_HV.35 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluMuzikál český.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv06/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Meziválečné české divadlo
Mgr. Lenka Venclová 8. ročník
Osvobozené divadlo.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Orchestr Glenna Millera
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv14/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroje 2 AnotacePoznávání.
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroje 4 AnotacePoznávání.
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv10/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
jméno autora  Mgr. Štěpánka Kočová název projektu
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Jan Werich Jiří Voskovec
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Identifikátor materiálu: EU –
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv08/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv05/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Jiří Voskovec.
Jiří Voskovec, jan werich
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroj - kontrabas.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroj – dudy AnotaceDudy.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_853_8TR_HV Autor: Mgr. Ludmila Večerková.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Autorská pohádka výklad pojmu.
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Osvobozené divadlo 9. ročník.
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Osvobozené divadlo.
ŠANSON. HUDEBNÍ DIVADLO. MUZIKÁL. ŠANSON HUDEBNÍ DIVADLO MUZIKÁL test zpíváme hrajeme.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
*6. února 1905 Praha †31.října 1980 Praha český filmový a divadelní herec, dra- matik, filmový scenárista, spisovatel.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv21/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Původní český muzikál Autor: Mgr. Petr.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 3. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text se zabývá meziválečným obdobím v české literatuře,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
& Osvobozené divadlo Semafor
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Jan Werich Monika Kupková.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jan Werich a Jiří Voskovec (1905 – 1980) ( )
Spisovatelé a ilustrátoři
Muzikál AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_27_10_HV6_Skála
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/14
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
VY_32_INOVACE_62_Osvobozené divadlo
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

VY_ 32_INOVACE_HV.35 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluMuzikál český AnotacePopulární hudba Druh učebního materiáluPrezentace – 9. ročník Vypracoval:Mgr. Petr Bydžovský DneListopad 2012

Muzikál český

Historie českého, přesněji řečeno, československého „muzikálu“, začíná nenápadně v roce 1928, v brněnském Zemském divadle v režii Oldřicha Nového uvedena hudební komedie „No, No, Nanette“ skladatele Vincenta. 11 Podle vlastních slov Oldřicha Nového to byl “první muzikál v Československu”. No, No, Nanette jako muzikál označit mohl, ovšem v té době oficiálně žánr muzikál jako takový ještě neexistoval.

Důležitou roli v historii muzikálu v Čechách sehrálo i Osvobozené divadlo Jiří Voskovec a Jan Werich 1927 Vest pocket revue 1931 Golem 1932 Caesar Osel a stín 1934 Kat a blázen Balada z hadrů Těžká Barbora 11 uvedena řada pokrokových revuí

6. března 1948 v Divadle Voskovce a Wericha uveden přepis muzikálu Finian’s Rainbow – Divotvorný hrnec 11, 22

Za vůbec první „český“ filmový muzikál se dá považovat „Divotvorný klobouk“ 11 Tato hudební komedie byla však záporně přijata jak kritikou, tak diváky

1955 Limonádový Joe 1, 212 Další, kdo se zasloužil o rozvoj muzikálu v Čechách byli Jiří Suchý a Jiří Šlitr 1965 Kdyby tisíc klarinetů 1, 212

1964 Starci na chmelu 1, Dáma na kolejích Šíleně smutná princezna 1, Noc na Karlštejně Hvězda padá vzhůru Trhák 1, Rebelové 11

např Les Misérables - „Bídníci“ 1, Jesus Christ Superstar 11 V Čechách se začaly uvádět české verze světových muzikálů.

1995 Dracula 1, Rusalka Monte Cristo Galileo Excalibur Krysař Tři mušketýři Láska je láska 11 …a jiné. Stále vznikají i nové muzikály Samozřejmě vznikaly i české muzikály.

Zdroje: