Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
„Partnerská spolupráce institucí v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce ČR - Polsko“ Ing. Michal Janeba náměstek ministra pro regionální rozvoj.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
ROP JV – informace o novém programovém období
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zdravotnický management
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Příprava operačních programů
Hlavní manažér SP Kvalita I
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
GENDER FOCAL POINT.
Transkript prezentace:

Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj

Strategie MMR 1.Vytvoření struktury (organizační, technické a personální) vyjednávacích týmů na úrovni vlády a řídících orgánů (vládní výbor, tým pro vyjednávání NSRR, týmy pro vyjednávání operačních programů. 2. Vytvoření odborného týmu pro podporu vyjednávacího týmu NSRR – posílení odborných kapacit. Systém řízení a komunikace. 3 Zapojení 1.NM do vyjednávacích týmů operačních programů za účelem koordinace a propojení procesu vyjednávání a realizace.

Východiska vyjednávání s EK  udržet při vyjednávání kontinuitu vládou schválených a EK předložených programových dokumentů  vyjednat programy s minimálními zásahy do vymezení podporovaných aktivit operačních programů  zohlednit v programových dokumentech požadavky EK vyjádřené v pozici EK k NSRR zejména: rizika překrytí mezi OP, realizační opatření včetně role „koordinátora“, mechanismy koordinace mezi OP, posílení administrativní kapacity, monitorovací systém, řešení, synergie.

Usnesení vlády 285/ opatření k podpoře vyjednávání s EK -ustavení „vládního výboru pro vyjednávání“ -ustavení týmu pro vyjednání NSRR -ustavení týmů pro vyjednání operačních programů -zřízení „sekce pro vyjednávání SF“ na MMR v působnosti 1.NM MMR Ing.M.Půčka,MBA, PhD.

Schéma vztahů a vazeb vyjednání NSRR

Organizační zajištění na MMR

Procesy vyjednávání NSRR- I. Fáze

Procesy vyjednání NSRR - II. fáze

Kompetence generálních sekretářů „vyjednat NSRR“ garantovat, že v průběhu vyjednávání operačních programů bude zajištěn „soulad mezi NSRR a operačními programy“ (z toho důvodu jsou generální sekretáři obligatorně členy vyjednávacích týmů operačních programů podle jejich působnosti). podílet se na vyjednání a schválení operačních programů.

Priority pro realizaci SF pro období 2007 – 13 na MMR monitorovací systém zajištění jednotného přístupu k urbánní politice v OP technologie zajištující dosažení synergických efektů (integrovaný přístup) vnitřní komunikační systém SF - slouží k řízení, rozhodování a kontrolu SF, komunikaci s vnějšími orgány a veřejností (jednotný kontakt s okolím). Komunikační plán NSRR a operačních programů Organizační práce - vytváření ad hoc týmů a pracovních skupin zaměřených na konkrétní témata. Pracovníci podílející se na implementaci na všech úrovních a ve všech operačních programech v počtu a kvalitě

Lidské zdroje - úkol Ne jen stabilizovat dosavadní pracovníky, i když právě v této etapě se možná jedná o stabilizační významný faktor, ale vytvořit podmínky, aby se do procesů spojených s realizací strukturálních fondů mohli nastoupit pracovníci v návaznosti na „rekvalifikační či specializační programy“. Pozn. pracovní pozice představují především odbornost a dovednosti v oblasti řízení procesů (projektové řízení), finanční řízení, účetnictví, kontrolu, auditní činnost, analytické práce atd.

Opatření ke stabilizaci a motivaci pracovníků působících ve SF zavedení „profesního vzdělávání pro pozice realizace strukturálních fondů“, platové zařazení v rámci platových tříd a odměňování odpovídající pozicím z hlediska náplně činnosti motivační programy

Procesy v rámci etapy vyjednávání - práva, povinnosti a odpovědnosti

Přehled stavu příprav do doby nástupu nového vedení