Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 4.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
PSY 414 Praxe a stáže (manželství a rodina) Garant: Milan Pilát Katedra psychologie FSS MU 2012/2013.
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví)
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Analytické stáže oboru VPLZ - magisterský stupeň -
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Ústav pedagogických věd
Marek Matějka vedoucí katedry marketingové komunikace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)
(manuál pro všechny zúčastněné)
Tutoriál jako forma výuky na vysoké škole a na pracovišti PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D. PedF UK v Praze
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
ZAHÁJENÍ DOKTORSKÝCH STUDIÍ 2011/2012
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
PSY 414 Praxe a stáže (manželství a rodina) Garant: Milan Pilát Asistentka: Kristína Kicková Katedra psychologie FSS MU 2014/2015.
Praxe na VOŠ Jabok Úvodní přednáška pro 1. ročník.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
Ústav pedagogických věd
Workshop SFDP - Telč 2007 Fotogrammetrické firmy v České republice - průzkum současného stavu Ing. Jindřich Hodač Ph.D. Bc. Tereza Klečková Telč, 22. -
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví)
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Analýza potřeb studujících a vedoucích praxí
Koncept praxí a stáží1 PSY 413 Praxe a stáže (poradenství- děti a mládež) PhDr. Ivana Poledňová, CSc., Mgr. Milan Růžička.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
1 Pracovní náplň českých stáží. Stáže 1. Krajská agentura pro zemědělství a venkov MZe ČR Kraj Vysočina 2. Odbor mezinárodních vztahů,
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Možnosti stáží a finanční podpory Platforma průmyslové spolupráce CZ.1.07/2.4.00/ Možnosti stáží a finanční podpory
Koncept praxí a stáží1 Fakulta sociálních studií Katedra psychologie PSY412 Praxe a stáže (psychoterapie a klinická psychologie)
Koncept praxí a stáží1 MODEL PRAXÍ A STÁŽÍ Úvodní setkání pro studenty magisterského stupně.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (psychologie práce)
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
PSY413 Praxe a stáže (pedagogická a školní psychologie)
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Studijní obor Management sportu
Metodický a supervizní seminář k praxi I.
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)

Koncept praxí a stáží2 Fakulta sociálních studií Katedra psychologie

Koncept praxí a stáží3 Povinné praxe a stáže na katedře psychologie FSS MU PSY413 Praxe a stáže (manželství, rodina) garant: Mgr. Milan Pilát/aisistent: PSY412 Praxe a stáže (zdravotnictví) garant: Mgr. Kateřina Novotná/asistent: Bc. Martina Černíková PSY415 Praxe a stáže (organizace, firmy) garant: doc. PhDr. Martin Vaculík, Ph.D./ asistentka: Mgr. Marie Součková kontakt pro org. dotazy, připomínky: PSY413 Praxe a stáže (poradenství - děti, mládež) garant: PhDr. Ivana Poledňová, CSc./asistent: Mgr. Milan Růžička

Podmínky, rozsah a náplň praxe 80 hodin (imatr. ročník 2010/11 a dále; dříve 40 hodin) = 4 kredity (IS) Možno absolvovat na více pracovištích (min 2 dny) Mimo Brno/bydliště – fakultní stipendium Náplň – viz sylabus (6 okruhů) – dodržet! Koncept praxí a stáží4

Dokumenty Uznání placené práce – formulář v IS Etický kodex – podepsaný a naskenovaný vložit do IS Reprezentativní vystupování Respekt k pracovišti, pracovníkům, jejich práci, ke klientům… Dodržování pravidel pracoviště, mlčenlivosti ad. Udržování čistě profesionálních vztahů… Potvrzení o abs. praxe, výkaz práce, (smlouva s pracovištěm – jen pracoviště mimo seznam) Koncept praxí a stáží5

Pracoviště cca 20 pracovišť, možno domluvit vlastní – nechat schválit Personální, konzultantské agentury – např. Duality, Economy Rating, Motiv P, Your Solution, ZenithPeople Consulting (Bratislava) personální odd. organizací v soukromém sektoru s jiným zaměřením své hlavní činnosti – např. Česká pojišťovna, Siemens personální práce ve veřejném sektoru – Magistrát města Brna, Hasičský záchranný sbor JMK, Policie, neziskové org. Poradenská pracoviště univerzit – KC MU, ICV VUT Specifika: způsob práce, rozsah pers. agendy, míra uplatnění psychologie… Koncept praxí a stáží6

Domluva praxe na pracovištích Oslovení iniciují studenti x organizace (mentoři) Organizace nejsou povinné praxi poskytnout Oslovení co nejdříve AKTIVNÍ PŘÍSTUP! (před / během / po) “Kolik do toho vložím, tolik si odnesu.” Seznámení se s pracovišti - “Den psychologa v…” (web IKAPSY, přednost mají 1. ročníky) Koncept praxí a stáží7

Sdílení zkušeností, zpětná vazba, zvyšování kvality Diskusní skupiny (s ostatními studujícími, závěrečné zhodnocení) Průběžná ZV asistentům praxí Ukončující diskuse (s garantem) – udělení zápočtu Koncept praxí a stáží8

9 Model praxí a stáží Kvalita

Koncept praxí a stáží10 Dotazy...? Děkuji za pozornost.