VÝZKUMNÝ PROJEKT RTP - SPŠ A VOŠ PÍSEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_2_18.
Advertisements

Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Tato prezentace byla vytvořena
Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě
Magnetofon.
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
Změny v potravinách.
Plošné testování 5. a 9. tříd v kontextu stavu českého školství Senát Parlamentu ČR
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_01 Název materiálu:Poživatiny a potraviny. Tematická oblast:Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace.
BOB OBECNÝ (Faba Vulgaris).
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_14
POHLAVNÍ CHOROBY - úvod - Syfilis
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
TROPICKÉ A SUBTROPICKÉ OVOCE A PLODY
Odlesňování.
Paliva - energie fosilní paliva = pravěká zkamenělá (uhlí, ropa, zemí plyn)
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Extrémní chudoba.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_2_12.
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Polární oblasti.
Gravitační síla Ing. Radek Pavela.
Téma: Vybrané zahradnické plodiny, Zelí hlávkové
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Banánovník Klára Ursíniová KMD FreeDeK.
Výzkumný projekt do soutěže First Lego League 2011 v Praze.
Vypracovala: Nikola Mináriková kvinta A
Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_07.
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá III
Zdroje obživy pro lidstvo Radek Sláva Třída 2L VOŠ a SPŠE Olomouc, Božetěchova 3 Školní rok 2012/
Plísně a jejich jedy v potravinách
VY_52_INOVACE_ZBP1_6364VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Obor: H/01 Zemědělec – farmář.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Ananas Jiří Honěk, KMD FreeDeK.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Downův syndrom ( genetické choroby člověka )
Měření fyzikálních veličin
Rostlina BRAMBORA!.
Claudia Richterová 7.třída
Terciární vzdělávání v ČR podíl veřejných vysokých škol (VVŠ): 84% Nárůst počtu studentů a zaměstnanců VVŠ nárůst [%] studenti
VY_32_INOVACE_09_Oceány (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Jakost potravin.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_284 Ročník: 2.
Ovoce Andy Poláková.
KONTROLA ČERSTVÉHO OVOCE A ZELENINY dle Nařízení Komise (EU) č. 543/2011.
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
VÝŽIVA „Patrně jediný způsob, jak si zachovat zdraví, je jíst, co ti nechutná, pít, co se ti oškliví, a dělat, co se ti nechce.“ Mark Twain.
Zvěřina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
BRAMBORY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: charakteristika, brambory, význam, složení, výrobky, choroby.
Brambory Brambor obecný Patří mezi okopaniny. Během růstu se mu kypří (okopává, proorává) půda, tím se také zbavuje plevele.
Inovace předmětu Gastronomické technologie III (FT6A/2014) Praktické použití nových metod pro výrobu pokrmů Institucionální program UTB Zlín (2014)
Skladování vajec  špičkou dolů, v suchých, větratelných prostorách, v chladu  Před uskladněním oddělíme vejce silně znečištěná trusem, popřípadě.
Potravinářské zbožíznalství
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Zemědělské plodiny Na polích zemědělci pěstují zemědělské plodiny a luštěniny Jsou základem výživy lidí (obilí, brambory, rýže) a hospodářských zvířat.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
BRAMBORY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Jatečné maso Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jatečné, maso, svalovina, ošetřování, zrání Autor:
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potravinářské zbožíznalství
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

VÝZKUMNÝ PROJEKT RTP - SPŠ A VOŠ PÍSEK

Banány banán je protáhlé ovoce a plod banánovníku mívají obvykle hmotnost mezi 125-200 g Z této váhy asi 80 % představuje jedlou část a zbývajících 20 % připadá na kožovitou slupku vůně, chuť a konzistence plodů je výrazně ovlivněna teplotou, při které banány dozrávají

Z tropů až na náš stůl Máčení ve vodě, aby z nich vytekl latex Sklizení banánů Vše začíná na plantážích Označení nálepkou Zabalení do krabic Přeprava z balírny

Z tropů až na náš stůl Přeprava lodí napříč oceánem Přeprava vlaky ( i k nám do ČR ) V banánové dozrávarně Konzumace

Zrání banánů

Problém - choroby a škůdci Na banánovníku trvale přežívá bakteriální hnědá hniloba, která způsobuje hnědé skvrny na plodech. Urychluje rozklad odumřelých pletiv i rozklad plodů, a může však napadnout i pole s bramborami, či některými dalšími plodinami (u nás větší škody zatím jen na bramborech). Špičku banánu (kudy plíseň do plodu proniká nejprve) je třeba odříznout a oloupaného banánu se nedotýkat rukama (tak se lépe uchráníme i před přenosem dalších infekcí). Příliš skvrnité plody již nekonzumujeme, je třeba je považovat za znehodnocené!!!

Naše řešení Využití robotů při kontrole kvality banánů. Využít roboty také při procesu dozrávání, který je velmi složitý, a ve kterém se musí přesně hlídat teplota a kvalita v dozrávacjích boxech. Zabalovat banány do vakuových balení. Pak by ho hnědá hniloba nenapadala. Zavést mezinárodní organizaci, která by kontrolovala kvalitu jídla po celém světe. Snížení nezaměstnanosti.

Zdroje informací Internet: vlastní vědomosti, názory našich spolužáků. http://www.chiquita.fi/uploads/cz/cz/pdf/CHIQUITA_web_banani_b.pdf http://www.wikipedia.cz/wiki/Banány vlastní vědomosti, názory našich spolužáků.

Vypracovali žáci RTP PÍSEK