Integrovaný registr znečišťování jako nástroj ochrany životního prostředí před toxickými látkami Seminář „Ostravské ovzduší – zdravotní rizika“ Ostrava,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements


Novely právních předpisů legislativy ochrany ovzduší
Návrh zákona o integrovaném registru znečišťování a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí Ing. Bc. Jan Maršák,
Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C VI Monitoring ovzduší.
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Integrovaný registr znečišťování Změny právních předpisů
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C V Indikátory ŽP Normalizace.
Enviros s.r.o. | Vlasta Švejnohová | Národní kontaktní místo čistší produkce Projekt ActClean – ENVIROS, s.r.o. Česká republika 11. dubna 2011 Vlasta Švejnohová.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Aplikace IntForm 2007 Eduard Hlavatý Oddělení IPPC Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax:
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DEKRA Automobil a.s. Akademie dopravního vzdělávání Gremiální porada
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Žilová, Stoklasová, Pavlíková 3.O
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Krajina a životní prostředí
Mgr. Magdaléna Peterková
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
Zákon č. 76/2002 Sb. ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Dobrovolné nástroje v_působnosti MŽP Ing. Jan Kříž náměstek pro řízení sekce fondů EU, finančních a dobrovolných nástrojů.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Zákon č. 76/2002 Sb. ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
IRI ve Štýrsku ( – ) Lenka Němcová.
Nový zákon o ochraně ovzduší
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Ekologická politika EU
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Znečištěné místa na Slovácku
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Transkript prezentace:

Integrovaný registr znečišťování jako nástroj ochrany životního prostředí před toxickými látkami Seminář „Ostravské ovzduší – zdravotní rizika“ Ostrava, 28. května 2009 Milan Havel

Co je IRZ? Integrovaný registr znečišťování životního prostředí je veřejně přístupná databáze, která mapuje toky vybraných škodlivých látek v únicích do vody, půdy a ovzduší a v přenosech odpady a odpadními vodami Údaje ohlašují konkrétní průmyslové a zemědělské podniky k běžného kalendářního roku za uplynulý rok. K jsou zveřejňovány na webu veřejné správy –

Myšlenka IRZ Systém v zahraničí obecně známý jako registr úniků a přenosů PRTR, případně TRI - Toxic Release Inventory v USA (uzákoněn r. 1986), funguje na území mnoha dalších států. Pozitivní zkušenosti s omezováním úniků vedly OECD k vypracování Doporučení vládám zavádět registry znečištění a k mezinárodní úmluvě, tzv. Protokolu o PRTR.

Současná podoba Evropská legislativa: nařízení č. 166/2006/ES o vzniku evropského registru úniků a přenosů E-PRTR Národní legislativa: zákon č. 25/2008 o integrovaném registru znečišťování, nařízení vlády č. 145/2008 V současnosti obsahuje 93 látek.

Dostupnost informací STAV PŘED IRZ: Různé databáze podle požadavků složkových zákonů – jiný pro ovzduší, jiný pro vodu, informace o látkách v odpadech víceméně nedostupné. Různé databáze podle požadavků složkových zákonů – jiný pro ovzduší, jiný pro vodu, informace o látkách v odpadech víceméně nedostupné. Řadový občan musel zaslat mnoho žádostí o informace a některé ani státní správa neměla. Řadový občan musel zaslat mnoho žádostí o informace a některé ani státní správa neměla. Značná část informací hovořila o koncentracích a ne o celkovém množství vypouštěných látek do prostředí. Značná část informací hovořila o koncentracích a ne o celkovém množství vypouštěných látek do prostředí.

Proč podniky snižují vypouštění nebezpečných látek? Průmyslové provozy snižují množství toxických látek vypouštěných do prostředí za několika předpokladů: - mají pokrokový management vědomý si zodpovědnosti vůči životnímu prostředí - obyvatelé z jejich okolí jsou aktivní a vyvíjejí tlak - o znečištění se ví - existuje tlak legislativy, ať už národní nebo mezinárodní úrovni - zachování konkurenceschopnosti jim nedovolí další znečišťování

Kdy IRZ vede ke snižování celkových úniků látek do prostředí? Data musí být dostupná veřejnosti Data musí být dostupná veřejnosti Veřejnost musí mít informace o nebezpečnosti látek Veřejnost musí mít informace o nebezpečnosti látek Firmy musejí být konfrontovány s jinými firmami – soutěž Firmy musejí být konfrontovány s jinými firmami – soutěž ŽEBŘÍČKY ŽEBŘÍČKY

Problémy s IRZ veřejnost neumí pracovat s daty o ŽP a neumí je interpretovat veřejnost neumí pracovat s daty o ŽP a neumí je interpretovat kvalitu ovzduší ovlivňuje mnoho podmínek, lze často velmi těžko posoudit kvalitu ovzduší ovlivňuje mnoho podmínek, lze často velmi těžko posoudit jenom minimum měst publikuje informace o stavu životního prostředí (vyvíjí se nové indikátory – TIMUR) jenom minimum měst publikuje informace o stavu životního prostředí (vyvíjí se nové indikátory – TIMUR) Arnika připravila pro veřejnost manuál – Jak a kde hledat informace o ŽP? informace-o-zivotnim-prostredi Arnika připravila pro veřejnost manuál – Jak a kde hledat informace o ŽP? informace-o-zivotnim-prostredi

Data z IRZ

Příklad Jihlava data ČHMÚ

Kauza Kronospan Jihlava V r rozšíření výroby o OSB linku, dochází k opakovanému překračování limitů pro polétavý prach – dohoda s krajským zastupitelstvím o snižování emisí až od V roce 2007 zakoupen nový elektrofiltr k sušárně. Po nátlaku veřejnosti a cílené protiformaldehydové kampani firma na přelomu září a října 2008 odstranila 2 staré lisy (produkce až 70 % formaldehydu) - nahrazeny kontinuálním lisem (investice 1,5 mld Kč), zároveň podnik přestal používat lepidla na bázi formaldehydu na OSB lince.

Další případy Lamináty Klimeš, LBK, Benešov u Semil, emise styrenu z výroby lodí, údolí Jizery, občasný zápach na značnou vzdálenost (až 1 km). Majitel instaloval dopalovací jednotku, která sníží emise styrenu až 10x (na dostavbu získal dotaci). Lamináty Klimeš, LBK, Benešov u Semil, emise styrenu z výroby lodí, údolí Jizery, občasný zápach na značnou vzdálenost (až 1 km). Majitel instaloval dopalovací jednotku, která sníží emise styrenu až 10x (na dostavbu získal dotaci). Precióza Prysk, LBK, emise těžkých kovů, barevný dým, hluk, problém při nakládání s odpady. Místní lidé vytvořili petici, případ se řešil za účasti orgánů KÚ, ČIŽP, HS a je vyřešen. Řešení přispělo ke zlepšení péče o zaměstnance podniku (problém olova). Precióza Prysk, LBK, emise těžkých kovů, barevný dým, hluk, problém při nakládání s odpady. Místní lidé vytvořili petici, případ se řešil za účasti orgánů KÚ, ČIŽP, HS a je vyřešen. Řešení přispělo ke zlepšení péče o zaměstnance podniku (problém olova).

Vztah IRZ k jiným legislativním možnostem Vydávání integrovaného povolení – IPPC Zákon o odpadech (souhlasy k provozu zařízení k nakládání s odpady) Zákon o ochraně ovzduší – vyhlášky a nařízení s limity pro vypouštění škodlivin Zákon o vodách – vyhlášky a nařízení s limity pro vypouštění vod Zákon o chemických látkách a přípravcích (charakteristika nebezpečných vlastností látek a omezení jejich používání pro některé aplikace)

Ing. Milan Havel Děkuji za pozornost