PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

KONFERENCE K PROJEKTU ALTERNATIVNÍ PROGRAM NA PODPORU RODINY POŘADATEL: o.s. MOSTY PŘÍSPĚVEK: Diakonie ČCE – SSP v Mostě.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Poslání Intervenčního centra
Následné péče o mladé lidi odcházející z náhradní péče v České republice   Situační analýza Jan Folda (editor), Oldřich Matoušek, Hana Pazlarová, Anna.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Potřeby dětí a jejich hodnocení v systému sociálně-právní ochrany dětí
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Farní charita Prachatice
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
PROGRAM SANACE RODINY v AMALTHEA o.s. Chrudim, 18. –
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ZAVEDENÍ MEDIACE DO OBLASTI PÉČE O RODINU volební období 2010 – 2014 Jiří JANEČEK poslanec.
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
ohroženým domácím násilím
Sdružení Podané ruce, o.s.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
Dětský domov Jesenské – Projekt Česko-slovenská výměna zkušeností v oblasti práce a sociálních věcí CZ.1.04/5.1.01/ Tento projekt.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností na celém území České republiky.

Hlavní směry činnosti  pomoc dětem týraným i jinak sociálně ohroženým, se zaměřením na terénní sociální práci a sanaci rodin,  provoz krizové linky pro matky, které tají těhotenství a porod,  vyhledávání náhradních rodin pro obtížně umístitelné děti,  Klokánek - rodinná péče místo ústavní výchovy,  provoz azylových domů pro rodiny s dětmi a mládež bez domova,  poradenská a hmotná pomoc náhradním i potřebným vlastním rodinám,  osvěta a snaha o zlepšení legislativy a praxe na úseku ochrany dětí.

POSLÁNÍ POBOČKY FOD ZÁBŘEH Podporujeme rodiny s dětmi na území okresu Šumperk tak, aby děti mohly žít ve zdravém, rodinném vztahu. NAŠE CÍLOVÁ SKUPINA: RODINY S DĚTMI

NABÍDKA SLUŽEB POBOČKY FOD ZÁBŘEH  SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ  RODINNÉ MEDIACE  PRÁCE S RODINOU POMOCÍ METODY VTI – videotrénink interakcí VTI – videotrénink interakcí  ASISTENCE PŘI PŘEDÁVÁNÍ DÍTĚTE  ASISTENCE PŘI DELŠÍM KONTAKTU  SANACE RODINY

RODINNÁ MEDIACE  Metoda mimosoudního řešení konfliktů za asistence třetí neutrální osoby – mediátora  Mediace je vhodná pro řešení: Péče o děti Péče o děti Komunikace mezi rodiči Komunikace mezi rodiči Výživného na děti a finančního řešení rozvodu Výživného na děti a finančního řešení rozvodu Úpravy výchovy dětí Úpravy výchovy dětí Rodičovských pravidel v oddělených rodinách Rodičovských pravidel v oddělených rodinách Problematických kontaktů rodičů s dětmi Problematických kontaktů rodičů s dětmi

TERAPIE POMOCÍ VTI  Videotrénink interakcí – VTI, je intervenční a terapeutickou metodou, která je využívána při poruchách komunikace (zejména při poruchách interakce rodič -dítě, učitel - žák, pomáhající - klient) nebo jako efektivní způsob podpory komunikace s cílem nastolit, posílit či obnovit úspěšnou komunikaci v rámci určitého vztahu nebo v daném sociálním/pomáhajícím systému.

ZÁKLADNÍ CYKLUS PRÁCE POMOCÍ VTI VTI trenér/terapeut natáčí pomocí videokamery běžnou situaci – v rodině, ve škole apod. Poté provede rozbor nahrávky (interakční analýzu) a vybírá z ní momenty nebo sekvence, kdy se komunikace daří nebo takové momenty, které vytvářejí významný rozdíl oproti původnímu pohledu klienta na komunikaci nebo na problém. Ty pak při další návštěvě v rodině (ve škole apod.) ukazuje a hovoří o nich společně s klienty

ASISTENCE PŘI PŘEDÁVÁNÍ  NAŠE OSOBNÍ ÚČAST PŘI PROBLEMATICKÉM PŘEDÁVÁNÍ DĚTÍ MEZI RODIČI  NAŠE OSOBNÍ ÚČAST PŘI DELŠÍM KONTAKTU DÍTĚTE/DĚTÍ S DRUHÝM RODIČEM.

SANACE RODINY  PODPORA RODIČOVSKÝCH KOMPETENCÍ  PODPORA PŘI HOSPODAŘENÍ S FINANCEMI  PODPORA PŘI VEDENÍ DOMÁCNOSTI   PODPORA PŘI ŘEŠENÍ ŽIVOTNĚ NÁROČNÝCH SITUACÍ

KONTAKTY Fond ohrožených dětí Zábřeh Sušilova 40, Zábřeh Tel: , , Web: Poradna pro veřejnost: pondělí 8:00 – 12:00 hod 13: :00 hod 13: :00 hod V ostatních dnech je možno schůzku domluvit telefonicky.