Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno: 12. 12. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PC základní jednotka.
Advertisements

Multimédia Video a zvuk.
Vývoj technických prostředků pro záznam zvuku
Záznamová média.
Periferní zařízení počítače
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
INFORMATIKA 9 Zálohování dat III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Základy informatiky část 10
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia Bohumil Bareš.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Multimédia  Digitální obraz je reprezentace dvojrozměrného obrazu, který používá jedničky a nuly (binární soustavu). Rozlišují se dva typy obrázků. vektorový.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
Vývoj technických prostředků pro záznam zvuku
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Rozdělení technického vybavení PC
MP5 přehrávač MP5 přehrávač s 3 palcovým QVGA displejem. Vychutnejte si videoklipy, filmy nebo hudbu kdekoliv se budete nacházet.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Opakování učiva pro 7. ročník
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Pásková jednotka Páskové jednotky pracují na magnetickém principu podobně jako diskety nebo pevné disky. Rozdíl je pouze v tom, že se záznam provádí na.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Paměťová média.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Mgr. Miroslava Černá ZŠ Volgogradská 6B, Ostrava-Zábřeh
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700.
Hudební nosiče a přehrávače
Ondřej Kostka 3IT.  Je technologie pro zachycování, zaznamenávání, přehrávání, přenos a obnovu pohyblivých obrázků používající elektronické signály nebo.
NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:
INFORMATIKA 9 Vypalování disků III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Opakování hardware a software.
Opakování učiva pro 8. ročník
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.19 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Komprimace Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník:
Stažení videopřehrávače Bohumil Bareš. Internetové servery Prvním krokem je přejití na jeden z možných serverů, kde najdete daný program Přiklady stránek.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
INFORMATIKA 9 USB port III2 – I9- 12.
Multimédia.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Multimedia – Obrázky, Video a Hudba.
Multimédia Žlutířová Eva.
Audio a video.  Osnova  Úvod - Cíle  Teoretická část – Multimédia? Audio Video  Praktická část – Úpravené video z LK  Závěr – Podařilo nám splnit.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia Číslo DUM: III/2/VT/2/2/33 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Informatika Soubory a složky
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
PC základní jednotka.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Záznamová média.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Pamäťové zariadenia Adam Lech Tomáš Kožurko I.A.
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:

Základní informace Multimédia jsou informační a komunikační technologie. Obsahují různé kombinace textu, audia, videa, obrázků a animací.

Rozdělení Dělí se na: analogové a digitální. Analogové jsou: audio kazety, magnetové pásky, videokazety,… Digitální jsou: CD, DVD, Blue-ray, minidisky,…

Používané přehrávače Analogové: magnetofon, gramofon, videopřehrávač, … Digitální: DVD-přehrávač, CD-přehrávač, MP3-přehrávač, počítač,…

Optické nosiče Pro přenos digitálních multimédií používáme CD, DVD,… Velmi dobré pro skladování většího množství dat Náchylné na poškrábání spodní části disku

Mini-disc Vytvořeno pro přehrávání hudby, v Evropě se příliš neuchytilo Kvůli velmi obtížnému a zdlouhavé kopírování Vysoká odolnost - nahrávání v terénu.

USB flash disk V dnešní době snad nejpoužívanější nosič Přenos dat, obrázků, hudebních a video souborů Nejrozšířenější velikostí je 1Gb Na trhu už 16 a 32 Gb

Formáty Analogová multimédia téměř nahrazeny digitálními –Magnetové pásky - zálohování serverů v LTO mechanikách. Digitální multimédia různé formáty pro různé použití: –Hudba - MP3, OGG, FLAC, –Video - AVI, MPEG4,WMV, –Obrázky: JPG, GIF, PNG.

SW pro přehrávání Pro přehrávání multimédií v multimediálním systému např.: os. PC, potřebujeme software. SW můžeme zakoupit nebo stáhnout zdarma na internetu = freeware – –

Shrnutí Nejrozšířenější nosiče CD/DVD a USB flash disk Nejrozšířenější formáty:MP3 pro hudbu, Avi pro video, Jpg pro obrázky Nejrozšířenější SW pro přehrávání WMP a BS player Budoucnost multimedií je v Blue-ray technologii

Zdroje:  rt=18&sa=N&ndsp=18  Děkuji za zhlédnutí prezentace.