NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

PC základní jednotka.
Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
Porušování autorských práv Pirátství
Část 3 Digitalizace zvuku a videa
Záznamová média.
Identifikátor materiálu: EU
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Složení počítače a základní pojmy
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Multimediální počítač 3. tisíciletí Jakub Fiala IT - 2.
Windows - základy Jiří Beran Windows - základní Jiří Beran.
PC komponenty.
Digitalizace a záznam audio/vizuálního materiálu prodej záznamových médií, skenování, kopírování.
CD-ROM Compact Disc - Read Only Memory
Multimédia ve vzdělávání VIDEO Litomyšl.
Paměťová média Jiří Beran Paměťová média Jiří Beran.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C11 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Informatika 1_6 6. Týden 11. A 12. hodina.
Multimédia  Digitální obraz je reprezentace dvojrozměrného obrazu, který používá jedničky a nuly (binární soustavu). Rozlišují se dva typy obrázků. vektorový.
MP5 přehrávač MP5 přehrávač s 3 palcovým QVGA displejem. Vychutnejte si videoklipy, filmy nebo hudbu kdekoliv se budete nacházet.
Opakování učiva pro 7. ročník
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Paměťová média.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Složení počítače Informatika 5. třída.
MULTIMÉDIA Dvořáková, 4.C.
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
MULTIMÉDIA VE VÝUCE VYPALOVÁNÍ CD a DVD. Co je CD ? Optický disk CD-R a CD RW Kotouč 12 cm šířka pro zápis je 3,3 cm Klasické hudební CD až 80 minut 700.
Audacity Filip Mečíř. O co se jedná Zvukový editor a rekordér Multiplatformní software-pro Windows, Mac i Linux.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C12 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Ondřej Kostka 3IT.  Je technologie pro zachycování, zaznamenávání, přehrávání, přenos a obnovu pohyblivých obrázků používající elektronické signály nebo.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Paměťová média.
Identifikátor materiálu: EU
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – rozšiřující karty Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:1. 11.
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
HARDWARE.
T1: Základy práce s počítačem
Opakování učiva pro 8. ročník
Optická média.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Architektura počítače
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Multimédia.
Multimédia Žlutířová Eva.
Informatika Soubory a složky
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
- CO TO JE A ROZDÍLY MEZI NIMI Zálohování, archivace a komprimace dat.
PROGRAMY PRO ZPRACOVÁNÍ ZVUKU MARTIN BÁRTA. Obsah tématu  Rozdělení funkcí v nahrávacím řetězci  Nahrávání a editace  Postprodukce  Mastering  Software.
VIDEO. Co je video… Video je sekvence po sobě jdoucích obrázků Lidské oko (z důvodu setrvačnosti) nevnímá jednotlivé obrázky, ale plynulý pohyb Počet.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Software počítače 2 - opakování
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro multimédia
Standardy CD.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
INFORMATIKA – záznamová media
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

NERO 11 praktický kurz Ing. Jaroslav Parma

Obsah školení Instalace programu NERO 11 Trial Popis programu, jeho součástí Typy vytvářených nosičů Nero Express Nero Burning ROM Nero Video

Instalace programu NERO 11 Trial Verze Trial je plnohodnotná verze NERO 11, ale časově omezená na 15 dnů Z www.nero.com si stáhnete instalační soubor (Nero-11.2.01000_trial.exe) a nainstalujete na PC

Popis programu, jeho součástí Po nainstalování programu NERO 11 získáváte tyto aplikace: Nero Back It Up Nero Express Nero Rescue Agent Nero Burning ROM Nero Cover Designer Nero Control Center Nero Kwik Media Nero Video New Nero Media Browser Nero Recode Nero Wave Editor Nero Sound Trax

Popis programu, jeho součástí Nero Kwik Media Komplexní SW pro správu médií, jako jsou fotografie, videa a hudba. Nero Kwik Media je na ovládání jednoduchá aplikace, umožňující spravovat, vyhledávat, sdílet a vypalovat multimediální soubory. Po instalaci prohledá počítač a umožní získané multimediální soubory rozřadit do kategorií (knihoven). Přičemž u obrázků umožňuje jejich jednoduché upravení (odstranění červených očí, úpravu jasu, ...), tvorbu prezentací. Videa lze přehrávat (podporované jsou mimo jiné Blu-ray disky či DVD) a rychle vylepšit - resp. upravit jas a kontrast. U hudebních souborů nabízí jejich vypálení do hudebního disku (i z formátu mp3) a nebo naopak získání hudby z kompaktních disků. Dále umožňuje sdílení playlistů. Multimediální soubory lze sdílet jednoduchým uploadem na Youtube nebo myNero. Nero Kwik Media také nabízí jednoduchou synchronizaci s přenosnými zařízeními (MP3 přehrávač, mobilní telefon, smartphone, aj.). Klíčové funkce a vlastnosti: program pro kompletní práci s multimediálními soubory základní nabídky editace videa jednoduché sdílení (např. pomocí Youtube nebo myNero) synchronizace s přenosnými zařízeními propojení s dalšími produkty společnosti Nero

Popis programu, jeho součástí Nero VIDEO SW pro natáčení, úpravy a vypalování filmů Umožňuje snadno a rychle zkracovat videa, přidávat k nim efekty, vytvářet kapitoly pomocí automatické detekce scén, manuálně nastavit značky kapitol, vytvořit vlastní nabídku z předdefinovaných šablon s animovanými tlačítky, přidat vlastní obrázek pozadí a text, používat obrazovku náhledu na šikovném virtuálním dálkovém ovladači pro prohlížení projektu. K dispozici jsou dva režimy úpravy videa – pro začátečníky a pokročilé.

Popis programu, jeho součástí New Nero Media Browser Integrovaný boční panel, který umožňuje pomocí jednoho kliknutí otevřít všechny vaše uspořádané fotky, hudbu a videa v aplikaci, ve které právě pracujete.

Popis programu, jeho součástí Nero Recode Aplikace pro ořezávání nechráněných videí DVD a pro konverzi videí. Umožňuje vytvářet kopie nechráněných videí DVD buď v původní velikosti nebo ve snížené velikosti a kvalitě, aby se záznam vešel na disk o jiné kapacitě (tzv. shrinking). Z kopírování můžete také vyloučit nežádoucí obsah zdrojového disku (např. titulky nebo zvukové stopy z vide DVD).

Popis programu, jeho součástí Nero Wave Editor Umožňuje nahrávat hudbu a upravovat zvukové soubory

Popis programu, jeho součástí Nero Sound Trax Aplikace pro tvorbu disků audio CD Umožnuje kopírovat LP desky nebo kazety do počítače Je možné vytvářet formáty 5.1 Surround nebo 7.1 Surround

Popis programu, jeho součástí Nero Back It Up Aplikace pro zálohování a obnovu dat.

Popis programu, jeho součástí Nero Rescue Agent Aplikace pro obnovení souborů z úložných médií, která byla např. poškozena poškrábáním nebo z nich nelze správně číst kvůli opotřebení Podporuje tato úložná zařízení: CD, DVD, HD, FlashDisc, paměťové karty a diskety

Popis programu, jeho součástí Nero Cover Designer Aplikace pro vytváření vlastních prvků obalu, jako jsou brožurky, vsádky a etikety. Podporuje obaly pro CD, DVD boxy, multiboxy, tenké obaly, vizitky

Popis programu, jeho součástí Nero Control Center Aplikace pro správu sériových čísel a aktualizací u produktů NERO.

Popis programu, jeho součástí Nero Burning ROM Slouží k vypalování dat, hudby a filmů na disky Můžete ukládat zvukové soubory z disku Audio CD na pevný disk

Popis programu, jeho součástí Nero Express Nabízí výkon a efektivitu Nero Burning ROMse zjednodušeným uživatelským rozhraním.

Typy vytvářených nosičů Na jaký nosič budu vypalovat? CD-R, CD-RW, DVD, BD Co budu vypalovat a v jakém formátu? Data, hudbu, video Podle toho vytvářím Datový disk (CD, DVD) Audio CD DVD Video Také mohu Provést převod Audio CD na MP3 Uložit videostopy Vytvořit Image Disc

Typy vytvářených nosičů Musím rozlišovat Hudba Speciální audio formát – Audio CD (originální CD a to, co přehraje Audio věž bez MP3) „datové“ formáty – mp3, wav, MPEG-4, WMA Video Speciální video formát (DVD Video) – zdrojové soubory jsou uloženy ve složkách AUDIO_TS a VIDEO_TS „datové“ formáty – AVI, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-3, MPEG-4, ASF, WMV, Quicktime, RealVideo, DivX 3.11a Alpha, DivX 4, DivX 5, XviD, DV

Praktické poznámky Rychlost vypalování Zaplnění disku U datových CD a DVD je to v podstatě jedno, přesto se doporučuje max. 32x (u CD) U Audio CD pro přehrávání na audio věžích doporučuji 4x, max. 8x (pokud to vypalovačka umí) U DVD Video doporučuji max. 8x s ohledem na DVD přehrávače Zaplnění disku U CD 74 min/650 MB – nesmím vidět žlutý proužek U CD 80 min/700 MB – mohu vidět žlutý proužek, nesmím vidět červený Vypalování video souborů >2GB Musím vybrat možnost DVD – UDF (ne DVD-Video)

Popis programu, jeho součástí Nero Burning ROM Slouží k vypalování dat, hudby a filmů na disky Můžete ukládat zvukové soubory z disku Audio CD na pevný disk

Popis programu, jeho součástí Nero Express Nabízí výkon a efektivitu Nero Burning ROMse zjednodušeným uživatelským rozhraním.

Praktická část Datové CD (vytvoření nového) Datové DVD (vytvoření nového) Audio CD (vytvoření z MP3) DVD Video (ukázka) Převod Audio CD na MP3 (volba formátu MP4, WAV) Kopírování CD Kopírování DVD Kopírování originálního DVD (>4,7 GB) Shrink Vytvoření obrazu disku Vypálení obrazu disku ZDROJ – ULOŽ TO

Děkuji za pozornost Dotazy ? Ing. Jaroslav Parma Parma.mu@boskovice.cz