Jak dělat multimediální přednášku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznámení s prostředím programu
Advertisements

PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Multimédia Video a zvuk.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
PowerPoint 2007: Videoklipy a animované obrázky Lekce 11.
Adobe After Effects CS4. Popis programu Adobe After Effects je software pro operační systém Windows a Mac OS. Jeho primární zaměření je tvorba pohyblivé.
Polycom® RealPresence® Desktop
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Multimediální počítač 3. tisíciletí Jakub Fiala IT - 2.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
Multimédia ve vzdělávání VIDEO Litomyšl.
3MA381 PowerPoint - seznámení
ZOHO OFFICE Vypracovala: Iva Ptáčková, A11B0605P 1.
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Microsoft Office PowerPoint
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
CIT.CZ spol. s r. o.. Projekt CIT Reader INSPO 2012.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01C13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření březen.
Multimédia  Digitální obraz je reprezentace dvojrozměrného obrazu, který používá jedničky a nuly (binární soustavu). Rozlišují se dva typy obrázků. vektorový.
Opakování učiva pro 7. ročník
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Jak učit práci s videem.. Body učiva k práci s videem: 1. Co jsou videosoubory. 2. Typy videosouborů. 3. Kvalita videosouborů. 4. Jak přehrávat videosoubory.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – Instalace přehrávače Bohumil Bareš.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
 oblast informačních a komunikačních technologií  sloučení audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními  multimediální systém.
Začlenění multimédií do HTML dokumentu Moderní počítačové aplikace.
Multimédia Autor: Ivana Hampelová Třída: 4. B. Vytvořeno:
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.
Apple Computer Jan Šimík, Education manager, Apple IMC
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Tvorba videoserveru Zdeněk Špulák. Obsah co je to videoserver cíle projektu použité technologie a programy použité kodeky splnění cílů závěr.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Stažení videopřehrávače Bohumil Bareš. Internetové servery Prvním krokem je přejití na jeden z možných serverů, kde najdete daný program Přiklady stránek.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Srovnání systémů řízení projektů Vypracovala: Jitka Procházková.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Multimedia – Obrázky, Video a Hudba.
Multimédia Žlutířová Eva.
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
PROGRAMY PRO ZPRACOVÁNÍ ZVUKU MARTIN BÁRTA. Obsah tématu  Rozdělení funkcí v nahrávacím řetězci  Nahrávání a editace  Postprodukce  Mastering  Software.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Jak dělat multimediální přednášku Jiří Zapletal

Obsah Cíl přednášky Microsoft Producer TechSmith Camtasia Studio Porovnání programů Jak dělat multimediální přednášku

Cíl přednášky Nalézt vhodný nástroj pro obohacení prezentací o multimediální obsah umožňující předat posluchači víc než jen text s jednoduchým ovládáním a použitím se snadnou následnou distribucí k posluchačům … a to nejlépe zdarma Snahou je posluchači předat informace v co nejnázornější formě, dopřát mu pocit jako kdyby se přednášky přímo účastnil. Jak dělat multimediální přednášku

Microsoft Producer Plug-in do PowerPointu (oficiálně 2002/2003) Zdarma Minimální možnosti distribuce Základní možnosti editace Synchronizace hotového audia/videa se slidy Capturing audia/videa během přednášky Jak dělat multimediální přednášku

Microsoft Producer Systémové požadavky (oficiální) Pro přehrávání: OS: Windows 2000 Service Pack 3, Windows XP Microsoft Office PowerPoint 2003, Microsoft PowerPoint 2002 400 MHz CPU (Doporučeno: 600 MHz pro videozáznamy) 128 MB RAM (Doporučeno: 256 MB) 2 GB na HDD Pro přehrávání: Min. Windows 98 či Windows NT 4.0 Windows Media Player 6.4, nejlépe Windows Media Player 9 Internet Explorer 5 či Netscape Navigator 7.0 Funguje i s Office 2007 a Windows Vista 32bit Vista 64bit není podporováno a nelze nainstalovat Jak dělat multimediální přednášku

Microsoft Producer Vytvoření prezentace z existujícího materiálu Přes průvodce Zvolení layoutu Vyplnění informací o přednášce Import slidů Import videa Volitelně synchronizace

Microsoft Producer Záznam videa v reálném čase Výběr layoutu Import slidů, audia/videa Capturing Záznam pouze audia/videa (výběr bitrate, kodeku a velikosti) Záznam + synchronizace Snímek z kamery či obrazovky Záznam obsahu obrazovky

Microsoft Producer Editace a úpravy Stříhání + rozdělení na několik částí Přidání dalších multimediálních objektů (audio/video souborů) Video transitions Přechody mezi jednotlivými videoklipy Video effects Efekty aplikované na video

Microsoft Producer Produkce a distribuce Lokální počítač a Sdílená síťová složka Web server Lze nastavit pouze bitrate a kodek Výsledek lze přehrát pouze na platformách Windows a Mac (WMP a IE for Mac)

TechSmith Camtasia Studio Profesionální nástroj pro screencasting Velice oblíbený pro tvorbu výukových přednášek a návodů (videotutoriálů) Placený software Integrace do PowerPointu Rozmanitý výběr nastavení záznamu Široká nabídka editace a úpravy materiálů Bohaté možnosti distribuce Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Systémové požadavky (pro aktuální verzi CS5) OS: Windows XP, Windows Vista Microsoft DirectX 9 či novější Min. 1 GHz CPU (Doporučeno: 2.5 GHz pro PowerPoint a videozáznamy) Min. 500 MB RAM (Doporučeno: 1 GB) 60 MB na HDD pro instalaci Volitelně: PowerPoint 2000, 2002, 2003, či 2007 (pro Camtasia Studio Add-in for PowerPoint ) Pro videa do Apple iPodu je potřeba QuickTime 7.1 či novější Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Nastavení před záznamem Použitý audio a video kodek FPS Hlasitost mikrofonu, bitrate zvuku Zobrazení / skrytí kurzoru Zvýraznění kurzoru a události kliknutí Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Možnosti pořízení záznamu PowerPoint vs. Camtasia Recorder výběr oblasti záznamu Celá obrazovka Okno aplikace Zvolená oblast Předvolené rozměry Poslední použitá Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Editace a úpravy Přidání titulního slidu Stříhání + rozdělení na několik částí Přidání dalších multimediálních objektů (audio/video souborů) Transitions Přechody mezi jednotlivými videoklipy Callouts Popisky a zvýraznění „něčeho“ v záznamu Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Editace a úpravy Flash Kvízy a hodnocení Captions Přidání titulků či jiného doprovodného textu k mluvenému komentáři Zoom-N-Pan Umožňuje přiblížit zaznamenanou oblast Markers Záložka v interaktivním obsahu kapitol přednášky Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Další užitečné funkce Zapamatování pozice myši při pauze SmartFocus pouze pokud je požadována menší velikost výsledného videa menší než velikost zadaná při nahrávání Picture in Picture (PIP) SmartFocus přidává zoomovací klíčové snímky do časové osy na základě pohybu kurzoru, kliknutí, zadávání textů, otevírání oken atd. Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Produkce a distribuce: Předdefinované: Web(Flash SWF), CD(AVI), Blog (SWF), iPod(M4V), Quick Time(MOV), Windows Media(WMV) Vlastní - podporované formáty: Flash (SWF/FLV), WMV, MOV, AVI, iPod formát, MP3, RealMedia, GIF (animovaný) Další úpravy: Možnost zvolit audio a video kodek, rozměry, FPS atd. Změna layoutu, vodoznak, kapitoly, MP3 záznam ke stažení Preview manager Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio CS5 + PowerPoint Lze nastavit video framerate, audio/video kodek, PIP atd. Možnost nahrávat pouze po dobu kdy běží prezentace nebo i poté co skončila Ukládá se vše, tzn. i pokud se přepneme např. na videoukázku Importuje nadpisy slidů jako záložky (markers) Ve fázi produkce možno přidat i orig. PPT prezentaci ke stažení Jak dělat multimediální přednášku

TechSmith Camtasia Studio Verze CS5 – 299$ Nově starší verze (CS3.1.2) ke stažení zdarma zde + klíč Nefunguje korektně na Windows Vista Zvýhodněný upgrade na CS5 za 149$ Verze CS3.1.2 neobsahuje zejména: SmartFocus Pamatování pozice myši Preview manager Jak dělat multimediální přednášku

Porovnání programů Producer 2003 Camtasia Studio 5 Dodatečná synchronizace záznamu s PPT slidy Zdarma Pouze základní úpravy Občas divné chování programu + pomalý (zejména s videem) Záznam obrazovky v mizerné kvalitě a s minimem možností Nejsou podporovány Windows Vista 64bit I přehrávání je svázáno s Microsoft produkty Camtasia Studio 5 Jednoduché a příjemné rozhraní Bohaté možnosti záznamu, editace i produkce Množství názorných kvalitních tutoriálů na stránkách výrobce Free verze 3.1.2 není plně kompatibilní s Windows Vista Jak dělat multimediální přednášku

Zdroje informací http://www.microsoft.com/ http://www.techsmith.com/ Introduction to Microsoft Producer 2003 for Windows XP or 2000 http://www.netsquirrel.com/powerpoint/multimedia.html Jak dělat multimediální přednášku 21/22

Konec Děkuji za pozornost ? ? ? Jak dělat multimediální přednášku