Evropská kancelář Královéhradeckého kraje v Bruselu Veletrh Komunitárních programů II Hradec Králové 21.ledna 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
Advertisements

Komunitární program PROGRESS
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Komunitární programy Evropské unie Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu Dott. Martina Dlabajová Mgr. Barbora Szolonyová.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Celostátní síť pro venkov
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Sankce a omezující opatření
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
MOŽNOSTI DOTAČNÍCH ZDROJŮ PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Finanční perspektiva – dopady pro ČR. Co je finanční perspektiva? Finanční rámec EU na období let Během jednání o FP: reforma výdajových.
Strukturální fondy a Komunitární programy EU. 2 Strukturální fondy vs. Komunitární programy Komunitární programy Strukturální fondy Podpis smlouvy Brusel/LucemburkČR.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
ROP JV – informace o novém programovém období
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Strukturální politika
Obecná část rozpočtového práva III
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

Evropská kancelář Královéhradeckého kraje v Bruselu Veletrh Komunitárních programů II Hradec Králové 21.ledna 2009

Rozdíly mezi KP a SF OblastKomunitární programyStrukturální fondy Podpis smlouvyBrusel/LucemburkČR Partnerstvíevropskénárodní Dopad výsledkůceloevropskýČR, regionální Místo hodnoceníBrusel/LucemburkČR Právní rámec smlouvy Brusel/LucemburkČR PosláníPodpora specifických oblastí přímo souvisejících s politikami Společenství Podpora hospodářské a sociální soudržnosti Podpora projektůGŘ Evropské komise nebo národní pověřené subjekty ŘO ČR: Ministerstva a Regionální rady soudržnosti HodnotiteléNadnárodní hodnotiteléNárodní hodnotitelé

Rozdíly mezi KP a SF OblastKomunitární programyStrukturální fondy Jazyk žádostiPřevážně angličtina, občas FRčeština KonsorciumKoordinátor+partneři projektu- AlokacePřímo na témata a cíle = členský stát nemá automatický nárok na alokaci Na členský stát nebo NUTS II, automatický nárok na alokaci KonkurenceVelmi vysoká (např. v 7RP úspěšnost ČR 17,3%) „pouze“ národní nebo NUTS II

Cílové oblasti VzděláváníVýzkum a inovace KulturaPodnikání Životní prostředíSociální politika Informační společnostZdraví Svoboda a bezpečí html (přehled KP na stránkách MF ČR) html (přehled KP na stránkách Euroskop)

Nejznámější KP I. 7. rámcový program pro výzkum a vývoj II. Celoživotní učení – Comenius,Erasmus, Leonardo,Grundtvig III.Kultura 2007 IV.MEDIA 2007 V.Transevropské sítě (TEN) VI.Marco Polo II VII.Galileo VIII. Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace IX.Progress X.LIFE + XI.Zdraví (program HEALTH+) XII.Evropa pro občany

Financování projektů Spolufinancování EK je v rozmezí 40 – 75 %. Financováno z rozpočtu EU, nikoliv z fondů Téměř každý příspěvek EK předpokládá finanční spoluúčast předkladatelů projektu. Předkladatelé musí být schopni prokázat, že mají finanční prostředky na spolufinancování. Vlastní rozpočet pro každého partnera.

Koneční příjemci finančních prostředků Veřejné i soukromé subjekty, např.: 1.Ústřední orgány státní správy 2.Orgány regionální a místní správy 3.Neziskové organizace 4.Univerzity a výzkumné instituce 5.Národní statistické úřady 6.ostatní

Strategie

Postřehy Informace o výzvách nejlépe na stránkách příslušného GŘ Evropské Komise ( některé programy mají separé www) nebo na souhrnném přehledu Pro začátek lépe být jen partner projektu, role koordinátora je náročnější Prověřit si partnery projektu (reference, zkušenosti z minulosti) Před psaním projektu konzultovat detailně zda je opravdu způsobilý k financování z KP Většinou je znám plán výzev na delší dobu dopředu Počítat s celoevropskou konkurencí

Žadatel Centrum evropského projektování, a.s. Evropská kancelář Královéhradeckého kraje v Bruselu Informační zdroje: např. EK (DGs), agentury, databáze Model spolupráce s žadatelem

Služby Vyhledání vhodných dotačních titulů Monitoring vypisovaných výzev Pomoc při hledání mezinárodních partnerství Zpracování projektové žádosti Pomoc při komunikaci s Evropskou komisí a ŘO Administrace projektu

Kontaktní osoby CEP, a.s. Daniel Všetečka Rue du Trone 60, kancelář 1.06 Brusel GSM (ČR): ICQ: www stránky: a) b)Stránky KHK – sekce EU Dora Dvořáková Regiocentrum Nový pivovar (Evropský dům) Soukenická Hradec Králové GSM: Tel: Česká republikaBelgie