Sdružení Podané ruce, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Zákon o sociálních službách
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
občanské sdružení Prev-Centrum
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Středisko integrace menšin Opava Husova
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
o.s. ISIS: jediné sdružení v Olomouckém kraji specializované výhradně na pomoc náhradním rodinám dvacetiletá tradice:
ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameček.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
FAmilies of USers in Therapy Sdružení FAUST Sídlo sdružení: Průkopnická 20, Ostrava-Zábřeh IČO: Tel.: ,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Miroslava Bláhová, DiS. 1 NZDM RESPEKT 15+ KOTEC o. p. s. Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených obyvatel.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
VY_32_INOVACE_SA4A_1 DUM 1. „ OBLASTI AKTIVIT PRO PRÁCI S CÍLOVOU SKUPINOU “
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Terénní programy.
FARNÍ CHARITA ČESKÁ LÍPA
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
VY_32_INOVACE_SA4A_10 DUM 10. příprava aktivity pro 3
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
NSDM v Proxima Sociale o.p.s. Programy pro děti a mládežΙ
v nízkoprahových klubech
Azylový dům pro rodiny s dětmi
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Dobrovolnické programy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Sdružení Podané ruce, o.s. NZDM Nitka Zábřeh

Základní informace Adresa: 28. října 667/3, 789 01 Zábřeh Mobil na pobočku Zábřeh: 776 177 797 Mobil vedoucí: 777 977 182 Otevírací doba Individuální práce Klub Úterý 11:00 – 13:00 13:00 – 18:30 Pátek 11:00 – 12:00 12:00 – 17:30

Poslání služby Cíle služby   Posláním služby je podporovat kvalitní rozvoj osobnosti dětí a mládeže. Rozvíjet jejich intelektuální a sociální schopnosti tak, aby byli připraveni plně fungovat ve společnosti. Cíle služby Pomocí výchovných, vzdělávacích, motivačních a sociálně terapeutických činností se snažíme podpořit úspěšné zvládnutí hlavních vývojových úkolů dospívajících jako jsou každodenní přirozené situace, konfliktní situace, kontakt s vrstevníky, s dospělými, vytváření vztahů, plnění povinností. Mladým lidem pomáháme při řešení problémů, se kterými se setkávají. Dalším z cílů je prevence vzniku rizikového chování.

V rámci nízkoprahovosti klademe důraz na tyto principy: Anonymita - volnočasové aktivity nejsou podmíněny registrací. Bezplatnost - služby jsou poskytovány zdarma. Snadná dostupnost (prostorová i časová). Volný vstup a pobyt v zařízení - uživatelům je umožněno pobývat v klubu bez podmínky podílení se na aktivitách klubu, není podmíněn ani pravidelnou docházkou. Dobrovolnost využívání služby.

Cílová skupina NZDM NITKA je služba zaměřená na děti a mládež ve věku od 11 do 26 let Ohrožené vznikem rizikového chování, které je způsobeno faktory působícími v důležitých oblastech života jedince. Ocitající se v krizové situaci, se kterou si neumí poradit sami, potřebují radu, podporu, pomoc, popřípadě doporučení jiné služby, která jim může být v dané ohrožující situaci nápomocna. Mající zájem dosáhnout změny ve svém životě v oblastech, které vnímají jako nevyhovující, znevýhodňující, ohrožující. Osoby do 26 let věku opouštějící zařízení pro výkon ústavní péče, osoby vracející se z vězení, osoby ohrožené závislostí a klienti OSPOD MěÚ Zábřeh.

Věková struktura cílové skupiny Děti (11 – 15 let) Práce zaměřena zejména na nespecifickou primární prevenci. Dorost (16 – 18 let) Zaměření na nespecifickou a specifickou primární prevenci. Mladí dospělí (19 – 26 let) Zejména specifická primární prevence.

Poskytované služby Volnočasové aktivity Prostřednictvím nabídky přitažlivých volnočasových aktivit se snažíme mladým lidem nabídnout možnost smysluplně trávit volný čas a motivovat je k seberealizaci. Díky společně trávenému času se postupně buduje důvěrný vztah mezi pracovníky a dětmi, což je důležité pro kvalitní poskytování sociálních služeb. Fotbálek, ping-pong, stolní hry, vnkovní sportovní aktivity (fotbal, vybíjená). Akce Náročnější volnočasové aktivity po stránce organizační, finanční.

Poskytované služby Sociální služby Kontaktní práce Informační servis Poradenství Individuální případová práce Situační intervence Pomoc v krizi Asistenční služby Doučování, pomoc s přípravou do školy Práce s blízkou osobou

Poskytované služby Tematické bloky primární prevence Tematické bloky zaměřené na preventivní témata. Témata: vztahy, drogy a návykové chování, ekologie, … Aktivity pořádané v rámci tematických bloků: prožitkové aktivity, stolní hry, besedy, přednášky. Poskytovaný materiál Kondomy Těhotenské testy

DĚKUJEME ZA POZORNOST