Akustické hlášení na drahách celostátních a regionálních v České republice Matěj Bartoš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
4. železniční balíček 1.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS 2014 PŘEDPISY A NORMY PRO INŽENÝRSKOU GEODÉZII 17.
POVODŇOVÉ PLÁNY Ing. Jiří Baloun
Projekty EOC v ČR v období
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Přepravní výkony na železniční síti ČR v roce 2010 Ing. Richard Baxa.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Zákon č. 194/2010 Sb. a jeho dopad na CIS JŘ
Přepravní výkony na železniční síti ČR v roce 2011 Ing. Richard Baxa.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Dispečerské řízení pražského metra
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Konference v posudkovém lékařství, Brno,
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Praha – Ostrava Mohou zde vlaky vydělávat? PETR GOČ.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Proč nezatracovat železniční dopravní prostředky?
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Jan Kugler, Střední průmyslová škola Třebíč,
Úvod k účetnictví ÚSC.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 9. setkání s dopravci, Praha,
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽELEZNIČNÍ, a.s. Zkušenosti z použití TSI za subsystém Řízení a zabezpečení V ÝZKUMNÝ Ú STAV Ž ELEZNIČNÍ, a.s. Obsah:  Použité.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Integrované dopravní systémy (IDS) Ing. Tomáš.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
STANIČNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉMY Martin Hanton Odbavovací a informační systémy (20Y1OI) FD ČVUT, 2013.
Železniční doprava Funkčnost – vize - budoucnost Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 25. a
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Ceny za projednání mimořádných zásilek Jiří Brunner 7. setkání s dopravci, Praha, 30.a
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní soustavy Ing. Michal Kostelecký Legislativa v dopravě ČR Ing. Tomáš Matras,
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 30. a
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
Úloha daně z nemovitostí založené na hodnotě Albina Aleksiene.
Problematika rádiového prostředí SŽDC. Systém GSM-R Zajišťuje hlasovou komunikaci a přenos dat mezi terminály a pevnými účastnickými zařízeními a spojení.
Problematika rádiového prostředí SŽDC Bc. Ondřej Borovský.
IS KADR Praha, Miloš Futera Setkání s dopravci.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
Změny v objednávání mezinárodních tras
Prohlášení o dráze Jiří Černý 11. setkání s dopravci, Praha,
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
Sortiment poskytovaných služeb v železniční dopravě; dopravní ceniny, tarify, slevy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana.
Sankce za odřeknutí a nevyužití kapacity
Finanční a rozpočtové právo
Setkání s dopravci, Praha, 25. a
Legislativa výlukové činnosti
PARAMETRY KVALITY ELEKTŘINY z pohledu technických norem EU a ČR
UZAVÍRÁNÍ SMLUV O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Pracovní setkání středních škol
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Akustické hlášení na drahách celostátních a regionálních v České republice Matěj Bartoš

Úvod Výsledkem mé práce mělo být Práci jsem prováděl pomocí Posouzení rozsahu poskytovaných informací ve staničním hlášení Posouzení odpovědnosti za hlášení Celkové posouzení situace Případné navržení korekce Práci jsem prováděl pomocí Aplikace právních norem Vlastního pozorování Průzkumu mezi cestující veřejností

Rozdělení poskytovaných informací Dle druhu Základní Rozšiřující Zpřesňující Doplňkové Služební Dle způsobu poskytování Vizuální Hlasové Audiovizuální Akustická orientační

Akustické hlášení Obsah hlášení Používané systémy INISS HIS Rozsah se liší v závislosti na Stanici Kategorii hlášeného vlaku Dopravní situaci

Právní aspekty Souhrn použitých právních předpisů Vyhodnocení Zákon č. 266/1995 Sb. Vyhláška č. 173/1995 Sb. Vyhláška č. 351/2004 Sb. Výměr MF č. 01/2009, příloha 1 a Prohlášení o dráze celostátní a regionální Vyhodnocení Obecně není zcela stanovena věcná ani finanční odpovědnost Dopravce má nárok na bezplatné informace o pohybu vlaku

Vlastní pozorování Postup Výsledek 27.11.09 (pátek) a dne 29.11.09 (neděle) Praha Hlavní nádraží Sledování kvantity, kvality hlášení a technických parametrů Výsledek Velký počet hlášení Značná délka Chybějící prodleva Nízká hlasitost, místy téměř neslyšitelná Čistý zvuk, kultivovaný jazyk

Průzkum mezi cestujícími Postup Praha Hlavní nádraží 40 náhodných respondentů Cíle Zjistit postradatelnost staničního rozhlasu Zjistit srozumitelnost a celkovou spokojenost s poskytovanými informacemi Výsledky

Možné řešení rozsahu poskytovaných informací Oddělení hlášení 3-5 s prodlevou a zvukovým signálem Zabezpečení řádné slyšitelnosti Zkrácení oslovení cestujících Nejmenovat nácestné stanice ve kterých vlak již zastavil V řazení uvádět pouze přímé vozy a vozy první třídy Informovat pouze o tarifech, bez kterých není jízda tímto vlakem možná Hlášení o jiných službách ve vlaku vynechat Informace doplňující zcela vynechat a nahradit je vývěskami v žst. Mimořádnosti v dopravě oddělit odlišným signálem

Návrh rozložení odpovědnosti mezi jednotlivé subjekty Provozovatel dráhy Informace základní Informace zpřesňující Dopravce Informace rozšiřující Informace služební

Děkuji za pozornost