VY_V/2_INOVACE_18_Měsíc Měsíc Miroslav Kaňok. OBSAH Měsíc – přirozená družice ZeměMěsíc – přirozená družice Země Pozorování MěsícePozorování Měsíce Použité.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Měsíc Měsíc jako vesmírné těleso, zatmění, dmutí moře
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Měsíc.
Planety sluneční soustavy
Test: Mechanické vlastnosti kapalin (2. část)
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Rozptyl světla Vojta Brázdil, IX. A © 2015.
Parní stroj a spalovací motory
VY_V/2_INOVACE_11_Planety
Střídání ročních období
POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Polární pás – Arktida VY_V/2_INOVACE_33_Polární pás - Arktida
MAGNETICKÁ SÍLA A GRAVITAČNÍ SÍLA
VY_V/2_INOVACE_10_Sluneční soustava
Elektronická učebnice - I
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření: Číslo DUM: VY_32_INOVACE_20_FY_B Ročník: I. Fyzika Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podnebné pásy subtropický pás
ZEMĚ JAKO VESMÍRNÉ TĚLESO
VY_III/2_INOVACE_21_Základní pojmy Základní pojmy Miroslav Kaňok.
Opakování život na Zemi
Pavlína Valtrová, 3. C. Každá dvě tělesa se vzájemně přitahují stejně velkými gravitačními silami opačného směru. Velikost gravitační síly F g pro dvě.
VY_III/2_INOVACE_26_Spuštění PC
Měsíc Autor: Mgr. Libor Sovadina Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
VY_III/2_INOVACE_105_Kostra člověka
Podmínky života na Zemi
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 10.
VY_III/2_INOVACE_111_Smyslová ústrojí
Autor: Mgr. Libor Sovadina
VY_III/2_INOVACE_118_Jednoduché stroje
VY_V/2_INOVACE_19_Podoby Měsíce
Měsíc Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
ZEMĚ a MĚSÍC.
Gravitační síla, gravitační pole Země
Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
Mírný pás – smíšené a listnaté lesy, stepi
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Elektrické pole Z čeho jsou složeny látky Jaké druhy látek znáš
VY_V/2_INOVACE_15_Trvání dne a noci
DEN a NOC.
VY_V/2_INOVACE_05_Příklady elektráren
VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Měsíc autor VM:Ondřej Vojáček období.
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Anotace - V prezentaci se žáci seznamují s krtkem a způsobem jeho života Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – poznání přírodního.
Hvězdárna a planetárium, výzkum vesmíru Pří_141_Rozmanitost přírody_Hvězdárna a planetárium, výzkum vesmíru Autor: Mgr. Helena Koždoňová Škola: Základní.
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
VY_III/2_INOVACE_112_Nervová soustava Nervová soustava Miroslav Kaňok.
Oběhová soustava a krev
VY_V/2_INOVACE_13_Země ZEMĚ Miroslav Kaňok. OBSAH ZeměZemě Použité zdrojePoužité zdroje.
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Měsíc Iva Ouhelová.
S V A L Y 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
VY_32_INOVACE_09_Měsíc Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Planety sluneční soustavy
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Slunce a sluneční soustava
VY_V/2_INOVACE_29_Mírný pás
Měsíc a jeho podoby.
Polární pás – Antarktida
Zatmění Slunce a Měsíce Fáze Měsíce
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_04_Měsíc
Transkript prezentace:

VY_V/2_INOVACE_18_Měsíc Měsíc Miroslav Kaňok

OBSAH Měsíc – přirozená družice ZeměMěsíc – přirozená družice Země Pozorování MěsícePozorování Měsíce Použité zdrojePoužité zdroje

Měsíc – přirozená družice Země Astronaut na Měsíci Země přitahuje svou gravitační silou Měsíc (přirozená družice Země). Měsíc působí i svou gravitační silou na zemi – příliv a odliv moří. Gravitační síla = všechna hmotná tělesa na sebe působí přitažlivou silou (větší tělesa více)

Pozorování Měsíce Měsíc má tvar koule, nesvítí vlastním světlem - odráží sluneční světlo. Moře (mare ) jsou tmavá místa na povrchu Měsíce (tmavá hornina) Má menší přitažlivost než Země, na povrchu není život (není tam voda, vzduch, …). Pohled na Zemi z povrchu Měsíce

POUŽITÉ ZDROJE  Kholová H. Přírodověda pro pátý ročník – Země ve Vesmíru. Praha: Alter, s.  Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW:  rin_near_Module_leg.jpg rin_near_Module_leg.jpg  SA-Apollo8-Dec24-Earthrise-b.jpg SA-Apollo8-Dec24-Earthrise-b.jpg  _Moon_Luc_Viatour.jpg _Moon_Luc_Viatour.jpg