Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
RPS/CSF Budoucnost politiky HSS / Cohesion Policy Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
8. jednání Monitorovacího výboru pro OPPP hotel Yasmin Mariánské Lázně 23. – hotel Monty.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Deváté jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 4. června 2007 hotel Jalta.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Příprava programového období Aktuální proces přípravy programového období Zpracoval: Nazim Afana Datum: duben 2013.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Statut a Jednací řád Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce Praha 21. ledna.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období únor - květen 2008 (2 řádná zasedání: a )
Monitorovací výbor RPS Praha, 19. června 2007 Vyjednávání NSRR a OP na období
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
ministryně pro místní rozvoj
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Pracovní setkání 28. června 2007
Interní postupy MAS Brdy
Operační program VaVpI spuštěn
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Příprava operačních programů
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Transkript prezentace:

Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007

Obecné informace Dne začalo v rámci EU nové programovací období na léta 2007 – 2013, což pro ČR znamenalo vypracování nových OP. MPO zpracovalo nový Operační program Podnikání a inovace na léta 2007 – Tento OP byl schválen vládou ČR dne Dosud ale nezačala formální vyjednávání ČR s EK ohledně NSRR a OP. Přesto je ale možná uznatelnost výdajů dle dat upravených v jednotlivých OP.

Obecné informace Opatřením ministra průmyslu a obchodu č. 2/2007 ze dne byl v souladu s UV ČR č. 175/2006 a dle čl. 63 Nařízení Rady (ES) č. 1083/2006, o obecných ustanoveních o Evropském fondu pro regionální rozvoj, Evropském sociálním fondu a Fondu soudržnosti a o zrušení nařízení (ES) č. 1260/1999, zřízen MV OPPI a vydán jeho Statut.

Statut MV OPPI - členství v MV OPPI – členové s a bez hlasovacího práva - způsob komunikace mezi členy a sekretariátem MV OPPI - způsoby svolávání jednání, jeho četnost, způsob oznámení o svolání jednání, rozesílání podkladových dokumentů atd. - formu jednání MV OPPI - způsoby přijímání rozhodnutí – zejména konsensus, dále hlasování a procedura per rollam - vyhotovení zápisu z každého jednání MV OPPI sekretariátem MV OPPI.

Miroslav Daněk (MMR) Neformálně byly všechny OP předloženy EK v listopadu Jedná se vesměs o verze schválené vládou ČR Pro předkládáni po oficiální linii je připraven počítačový systém. Dle usnesení vlády mají být operační programy předloženy do 5-ti měsíců od schválení Strategických obecných zásad, tj. do a vláda musí toto své rozhodnutí potvrdit znovu

E-accountu Luboš Lukasík (CI) Snahou E-accountu je snížení náročnosti pro žadatele a zefektivnění celého procesu administrace. Budou existovat dva stupně žádosti – registrační a plná. Snahou je to, aby žadatel v době registrační žádosti předkládal pouze nezbytně nutné údaje. Vyplnění registrační žádosti do Rozvoje by byla otázka max. 2 hodin.

Struktura výběrových kritérií programu ROZVOJ ekonomické hodnocení žadatele rating a ekonomické hodnocení žadatele hodnocení růstového potenciálu soulad se strategickými cíly technická část I - zkušenosti a odbornéch předpoklady technická část II - zpracována externím hodnotitelem

Závěr MV OPPI schválil Jednací řád MV OPPI. MV OPPI schválil výběrová kritéria pro programy MARKETING a ROZVOJ s doporučením na přehodnocení vah ve prospěch části IV, pokud k tomuto dospěje i pracovní komise. MV OPPI vzal na vědomí informace o přípravě vyhlášení výzvy pro programy MARKETING ROZVOJ s tím, že u programu ROZVOJ se přiklání členové k návrhu na zkrácení lhůty do tak, abychom nekolidovali se zemědělci a nemuseli jsme otevírat problém obcí. MV OPPI se usnáší na tom, že výběrová kritéria pro programy s plánovaným vyhlášením k by projednal a schválil na řádném zasedání, které by se uskutečnilo v dubnu.