Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území 2014 - 2020 29. 5. 2014 – Dolní Žandov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Počet obcí: 48 Rozloha území: km2 Počet obyvatel:
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace činnosti společnosti v roce 2011.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností Představení Mariánskolázeňska a jeho činnosti.
Pracovní setkání mikroregionů v Jihomoravském kraji Jsou možné inovace v mikroregionech? Představení projektu Budování kapacity pro místní rozvoj Mariánskolázeňska.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Statutární město Ostrava
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Seminář Práce s mikroregiony, mikroregiony se představují Prezentace mikroregionu května 2011 Sokolov Multifunkční centrum (MFC) – Březová Ing.
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Spolupráce, která přináší plody
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Dotační projekty Vysokého Mýta
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Národní programy 2017 odbor regionální politiky duben 2017
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov

Území působnosti MAS 21

Rekapitulace Vznik MAS 21 – rok 2005 Od roku 2009 realizace Strategického plánu LEADER – do území přišlo cca Kč Realizace ostatních projektů ve prospěch převážně obcí (projekty spolupráce, ROP) v rámci kterých jsme přinesli do regionu dalších cca Kč Celkem cca

Realizované projekty Projekty realizované v rámci podpory Karlovarského kraje Projekt realizovaný v rámci ROP Severozápad Projekty realizované v rámci Programu rozvoje venkova Projekt realizovaný v rámci OPTP

Projekty realizované za podpory Karlovarského kraje Činnost manažerů mikroregionů – 2013 Finanční příspěvek na mzdy manažera MAS 21 Webové stránky MAS 21 – cestovní ruch Vypracována část webu MAS 21 zaměřená na cestovní ruch Svět kolem nás–environmentální výchova-2010 Vytvoření omalovánky pro děti předškolního věku s tématikou ochrany životního prostředí

Svět kolem nás

Projekty realizované za podpory Karlovarského kraje Propagace turistických cílů, naučných stezek a muzeí na Mariánskolázeňsku, Kynžvartsku a Dolnožandovsku – 2011 Vydání propagačních materiálů – letáků a propagace na webu MAS 21.

Projekt realizovaný v rámci ROP Severozápad Příprava podkladů pro následnou realizaci úprav veřejných prostranství obcí – 2010 – 2013 Vypracování projektových dokumentací, umístění náhradních výsadeb, projektů vegetačních úprav, projektů regenerace zeleně a dalších dokumentací zabývajících se úpravou veřejného prostranství.

Projekty realizované v rámci Programu rozvoje venkova Projekty spolupráce „Kraj živých vod“ – 2010 – 2011 zpracování projektových dokumentací jako podklad k následným úpravám vybraných pramenů Revitalizace kašen v Lázních Kynžvartu a Dolním Žandově Zpracování soupisů, map a studií kyselek a pramenů na území MAS 21

Projekty realizované v rámci Programu rozvoje venkova Kašna u OÚ v Dolním ŽandověKašna v Lázních Kynžvartu

Projekty realizované v rámci Programu rozvoje venkova Projekty spolupráce „Cesty zámeckých pánů“ – 2011 – 2012 Mapování objektů historické zahradní architektury na území MAS 21, o. p. s. Mapování historických krajinných struktur zaniklých obcí Mapování historických krajinných struktur Metternichova panství Mapování pozůstatků botanické zahrady a arboreta „Buchtál“

Projekty realizované v rámci Programu rozvoje venkova Projekty spolupráce „Kraj živých vod II.„ – 2013 Obnova 3 pramenů, 1 studny a 1 studánky na území MAS 21 Společné akce s partnerskými MAS Propagační materiál

Projekty realizované v rámci Programu rozvoje venkova Strategický plán LEADER pro období 2009 – 2013 (SPL)

SPL Rekapitulace dosavadních výzev Celkem 2009 – 2014 Přijato 108 žádostí Schváleno 66 žádostí Celkem rozděleno do veřejného, podnikatelského a neziskového sektoru cca Kč

SPL - fotogalerie Výzva č. 1 Obnova veřejného prostranství v okolí kaple sv. Josefa v obci Drmoul

SPL - fotogalerie Výzva č. 1 Rozhlasový systém pro Kamenné Vrchy

SPL - fotogalerie Výzva č. 1 Oprava vnitřních omítek a maleb kněžiště kostela v Lomničce u Plesné II.etapa

SPL - fotogalerie Výzva č. 1 Obnova tří křížků ve Třech Sekerách

SPL - fotogalerie Výzva č. 2 Oprava sochy „Boží muka“ v obci Odrava - Dobroše Výzva č. 2 Obnova kapličky v Poustce včetně úpravy okolí

SPL - fotogalerie Výzva č. 2 Obnova komunikace v Milhostově

SPL - fotogalerie Výzva č. 3 Jízdárna na ekofarmě Sorkov

SPL - fotogalerie Výzva 4 – Obnova budovy OÚ Tuřany

Projekt realizovaný v rámci OPTP Podpora vzniku strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS 21, o. p. s. Realizace – rok 2014 Cílem je vytvoření kvalitní strategie pro území MAS 21 na období 2014 – 2020.

Prezentace MAS 21 Zpravodaj MASák Tisk Informace o vyhlašovaných výzvách Článek o naučných stezkách na území MAS 21 Výstava „Země živitelka“ v Č. Budějovicích Výstava Má vlast cestami proměn

Země živitelka

Kontakty MAS 21 Miroslav Podlipský tel.: Ing. Jana Klusáková e- mail: tel.: Ing. Karolína Slabejová tel.:

Děkuji za pozornost