ČESKÝ TELECOM a e-Government ISSS 2006 - Hradec Králové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Komplexní řešení metropolitních sítí
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Portál veřejné správy Tisková konference 28. března 2006.
Zvyšování kvality poskytovaných služeb - efektivní řízení servisní péče Konference SIS2010, Brno Petr Bříza, Versino CZ, s.r.o.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Trh s geoinformacemi Přehledy tuzemského a zahraničního trhu Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
IP telefonie studie a co dál
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Ing. Aleš Dryák Pragonet, a.s.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Přístup státu k budování informačních systémů veřejné správy ing. Tomáš HOLENDA odbor informatizace veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Corpus Solutions a.s. Zkušenosti s budováním komunikační bezpečnosti Ing. Martin Pavlica.
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
KI ISVS MSK pilot spolupráce
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
1 Intranet Veřejné správy Současný stav a vize Hradec Králové, 25. března 2003 Petr Moldan Jaroslav Zítek.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Telekomunikační a informační infrastruktura
Michal Šperling - EUREDIS
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Transkript prezentace:

ČESKÝ TELECOM a e-Government ISSS Hradec Králové

Agenda 1ČESKÝ TELECOM a TELEFÓNICA 2e-Government 3Nabídka pro SS a VS 4Vzorový projekt LVA 5Broadband – nový trend IE 6 Závěr

ČESKÝ TELECOM – součást TELEFÓNICA Group TELEFÓNICA je přední telekomunikační skupina na světě! mil USD tržní kapitalizace 3. příčka v tržní kapitalizaci v telekomunikačním sektoru 5. příčka v tržní kapitalizaci v Evropě

ČESKÝ TELECOM a TELEFÓNICA sdílejí stejné hodnoty … Government – priorita číslo jedna Dostupné a bezpečné komunikační služby (broadband,..) Akční plán eEurope2005 Informační společnost (e-learning, digitální TV, broadband pro školy, knihovny,..) Moderní on-line veřejně dostupné služby (PKI, e- government, e-procurement, e-health) Dynamické prostředí pro e-business

Vyvíjíme naše služby směrem ke kompletním a integrovaným řešením

Pohlížíme na e-government jako na jeden celek …

Zkušenosti s e-Government projekty „Komunikační kanály občan - stát“ Následující schéma ukazuje jak komplexní je volba komunikační strategie na základě typu komunikace, komunikačním kanálu, mediu, prostředku, přičemž je ovlivňována preferencích zákazníka, typu obsahu, schopnostech media a prostředku.

Zkušenosti s e-Government projekty „Ilustrativní ukázka “ Ilustrativní ukázka – jak komplexní by měla být efektivní volba elektronického komunikačního kanálu ve vazbě na požadavky občanů versus cíle subjektu SS a VS:

Co nabízí ČESKÝ TELECOM pro státní správu a veřejnou správu? Nabízí odpovědi na požadavky EU na projekt e-Government. Nabízí návazné služby a produkty využívající prostředí vybudované v průběhu trvání RS. Nabízí zkušenosti z dlouholeté praxe ve státní a veřejné správě z České republiky. Nabízí dlouholeté zkušenosti ze Španělska – např. projekt: e-Government „Castilla y León Región Digital 2007“ – plná digitalizace komunikace Region versus občan dle EU.

Co nabízí ČESKÝ TELECOM pro státní správu a veřejnou správu? Standardní produkty: hlasová řešení a tarify datové služby – IP, Frame Relay, LL-Net, ATM internet, Hosting/Housing e-Government produkty: GovNet – propojovací síť CPU – kontaktní místo Portál veřejné správy Informační kiosky VIT Call centra – od technologií po outsourcing DVB-T, IPTV (připravuje se)

Co nabízí ČESKÝ TELECOM pro státní správu a veřejnou správu? Specifické produkty pro kraje a samosprávu: TCTV112 a projekty spojené s krizovým řízením partnerství pro SROP a lokální infrastrukturní projekty Projekty zvyšující efektivitu subjektů státní a veřejné správy: Centrade – tržiště státní správy poskytování aplikací formou ASP poskytování IT formou služby - Outsourcing

Vzorový projekt Vybudování informační infrastruktury dobrovolného svazku Lednicko-Valtického areálu (LVA)

Popis projektu LVA

Jaro 2004 první myšlenka na vybudování informační infrastruktury na propojení obcí „Dobrovolného svazku obcí LVA“ (Valtice, Hlohovec, Podivín, Velké Bílovice, Rakvice, Přítluky, Bulhary) Součástí informační infrastruktury by mělo být: Vlastní komunikační infrastruktura v majetku zákazníka Web a Mail server Web publikační systém Centrální konektivita do Internetu Firewall + antivirová ochrana V případě potřeby vybudování malých LAN sítí Dodávka PC Bezdrátový rozhlas v obcích Projekt by měl být z větší části financován ze SROP (SROP 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech)

Popis projektu LVA V únoru 2005 vypsána 3.výzva „ SROP 2.2 Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“ Projekt podán v březnu 2005 Rozhodnutí o přidělení dotace červen 2005 Celkové uznatelné náklady projektu jsou ,-Kč Přidělena dotace ve výši ,-Kč V září 2005 vypsáno výběrové řízení V prosinci 2005 se vítězem výběrového řízení stává sdružení ČESKÝ TELECOM a D-NET ČESKÝ TELECOM bude v rámci projektu realizovat základní optickou páteř v trase Lednice-Valtice-Hlohovec, která bude předána do majetku sdružení D-NET bude realizovat dodávku HW + SW v rámci projektu tak, jak bylo požadováno zadavatelem Ukončení a předání projektu do provozu

Závěr ČESKÝ TELECOM se nově na těchto projektech podílí. ČESKÝ TELECOM je tedy připraven řešit obdobné projekty v rámci jednotlivých krajů NICMÉNĚ Přesto doporučujeme využít prostředky EU (SROP) ne k budování infrastruktury, mnohdy duplicitní, ale k vytvoření a implementaci konkrétních aplikací a IT řešení využívaných v rámci existující infrastruktury.

Razantní navýšení rychlosti Internet Expres  Nové rychlosti Impuls512 / 128 kb/s Ideal2048 / 256 kb/s Sprint 3072 / 256 kb/s Maxi4095 / 512 kb/s

Cesta ke skutečnému broadbandu

Letos umožníme připojení k internetu více než šesti stům nových lokalit  Kč  98 %  Telefónica sleduje rozvoj síťové infrastruktury jako jednu ze svých hlavních priorit - již v letošním roce investuje do rozvoje sítě neuvěřitelných 100 milionů korun  Tímto krokem dosáhne pokrytí cca 98% svých zákazníků a umožní vysokorychlostní připojení desítkám tisíc uživatelů  Pro municipality tím definitivně postrádá smysl investovat do infrastruktury, důležité bude naopak vysokorychlostní komunikaci smysluplně využít  Jsme připraveni nabídnout celou škálu nadstavbových řešení nad internetovou konektivitou

ČESKÝ TELECOM a e-Government Děkuji za pozornost Jan Hřídel Manažer prodeje veřejné správě - LAG tel.: ČESKÝ TELECOM, a.s. Prodej a marketing Olšanská 3/54, , Praha 3