Portál veřejné správy, systémový nástroj v záměrech ČSSZ Ing. Vladimír Fanta vrchní ředitel úseku informačních a komunikačních technologií ČSSZ Hradec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITALIZACE DOKUMENTŮ NA PRAŽSKÉ SPRÁVĚ SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Global network of innovation e-government – Užití IT v sociálním pojištění E-government Užití informačních technologií v sociálním pojištění.
INTRASTAT ve WinFASu Stručné seznámení Bohuslav Major, Ing. Skalský Dvůr
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Organizace sociální správy
Úloha informačních technologií ve státní správě Robert Hernady Senior Systems Engineer Microsoft.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Kiosky a informační portál MPSV
ISSS 2003, Hradec Králové1 Elektronická podatelna Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol. s r. o.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Elektronická podání - implementace služeb Ing. Robert Hernady Senior Systems.
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Technické řešení PostSignum QCA
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
Praktické aspekty naplňování Evropské občanské iniciativy veřejná prezentace a diskuze, Evropský dům 20. března 2013 PhDr. Ivana Odarčenková Odbor všeobecné.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
ČESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Lidé na prvním místě … Praha, 14. dubna 2011 E – neschopenka (HPN = Hlášení pracovní neschopnosti) Ing. Vladimír Fanta.
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz1/X Informace pro prezidenta republiky Praha, 7. října 2014 Závazný systém zjišťování.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Správa sociálního zabezpečení
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Transkript prezentace:

Portál veřejné správy, systémový nástroj v záměrech ČSSZ Ing. Vladimír Fanta vrchní ředitel úseku informačních a komunikačních technologií ČSSZ Hradec Králové, Lidé na prvním místě…

Strategické cíle centralizace dat decentralizace činností unifikace provádění Portál veřejné správy:

Roční evidenční listy důchodového pojištění - RELDP - zákon č. 424/2003 Sb., (technická novela zákona č. 582/1991 Sb.) -účinnost od Portál veřejné správy:

-ELDP se vyhotovují každý rok -3 vyhotovení (1x ČSSZ, stejnopis organizace a stejnopis zaměstnanec -je přípustný elektronický přenos dat -ve vyhotovení pro ČSSZ není třeba podpis zaměstnance Změny v provádění Portál veřejné správy:

Tiskopis RELDP:

-každý rok vyhotovovat ELDP -průběžně vyhotovovat ELDP u zaměstnanců končících pracovní činnost Dopady na organizace Portál veřejné správy:

Dopady na ČSSZ -získat průběžně informace o pojištěncích (nejen o pracovní činnosti, ale i adresní údaje apod.) -nově ročně zpracovávat více než 4 mil. dokladů -změna kontrolní činnosti -zpřístupnění veškerých informací klientům – IKP Portál veřejné správy:

- preferovat elektronický přenos datových vět Řešení Portál veřejné správy:

1.přes Portál veřejné správy 2.na médiích: - disketa - disketa - CD - CD Portál veřejné správy: Předávání datových souborů RELDP

- PVS je bránou pro všechny státní instituce -PVS řeší přenos mezi organizací a „místem podání v ČSSZ“ Proč přes PVS Portál veřejné správy: - PVS je bezpečný - PVS je perspektivní a budují ho i jiné státy - PVS = standard

-úzká spolupráce s MI ČR -průběžné zveřejňování podmínek a aktuálních informací na webu ČSSZ -školení interních pracovníků Přístup ČSSZ k řešení - kontakt s organizacemi - kontakt a školení tvůrců mzdových systémů Portál veřejné správy:

-ČSSZ definuje podmínky -realizace je věcí dodavatelů Zásada řešení Portál veřejné správy:

-definice datové věty – leden definice podmínek přenosu – březen definice logických testů – březen definice podmínek elektronického podpisu – březen 2004 Podmínky stanovené ČSSZ Portál veřejné správy:

-zjistit, kdo vytváří SW podporu pro mzdové agendy -oslovit je -oslovit organizace podávající RELDP a vysvětlit, co po nich chceme -jmenovat oprávněné osoby a motivovat je k registraci na příslušné OSSZ a na PVS Příprava Portál veřejné správy:

neustálá aktivita směrem k: - tvůrcům ASW - tvůrcům ASW mzdových systémů mzdových systémů - organizacím - organizacím (velkým) a jejím (velkým) a jejím mzdovým účtárnám mzdovým účtárnám - k provozovatelům - k provozovatelům PVS PVS Realizace Portál veřejné správy:

- zaregistrovaných organizací celkem z toho organizací z toho organizací malých organizací malých organizací OSVČ 291 OSVČ 291 Výsledky k – organizace Portál veřejné správy:

-pověření pracovníci s kvalifikovaným 283 certifikátem -pověření pracovníci s podpisovým klíčem ČSSZ Výsledky k – pověření pracovníci Portál veřejné správy:

- celkem3 773 z toho přijatá1 971 z toho přijatá1 971 zamítnutá1 802 zamítnutá1 802 Výsledky k – přijatá podání Portál veřejné správy:

- uveden nesprávný údaj - údaje nejsou předepsaného typu - neuvedeny povinné údaje Důvody zamítnutí Portál veřejné správy:

Kdyby zaslaly RELDP všechny registrované organizace, nahradí tiskopisů. Dopad k Portál veřejné správy:

- přihlášky a odhlášky k nemocenskému pojištění - definice datové věty – leden definice datové věty – leden definice podmínek přenosu – březen definice podmínek přenosu – březen definice logických testů – březen definice logických testů – březen definice podmínek elektronického přenosu = RELDP - definice podmínek elektronického přenosu = RELDP - realizace od Pokračování Portál veřejné správy:

-o funkčnosti PVS hovoří výsledky -princip – státní instituce definuje podmínky, ostatní je věcí byznysu – života schopný způsob -tvůrci mzdových systémů umí přes PVS zasílat data pro ČSSZ – proč ne pro Vás Závěr Portál veřejné správy:

Děkuji za pozornost. Ing. Vladimír Fanta vrchní ředitel úseku informačních a komunikačních technologií ČSSZ