VYSOKÉ ŠKOLY v datech Ústavu pro informace ve vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování vysokých škol
Advertisements

Přijímací řízení.
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Vybrané výstupy z analýzy dat statistické ročenky školství 2012/2013
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Vysoké školy v ČR a jejich veřejné finanční zdroje (s důrazem na kapitolu 333) a srovnání s regionálním školstvím v letech Adam KRČÁL samostatné.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Kurikulární projekty Učitelství praktického vyučování a odborného výcviku Bc. Studium kombinované 2010.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Zdroje dat pro monitoring dalšího vzdělávání a identifikace informačních mezer Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Situace vysokých škol v České republice Panelová diskuse: „Je naše vysoké školství českým národním zájmem?“ Jana Mačáková Univerzita Palackého v Olomouci.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Příprava na výkon povolání
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Gymnázia v kontextu systému středního školství v ČR Jana Straková, Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávání PedF UK
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Financování regionálního školství
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Vzdělání z hlediska teorie statků
Personální plán pro podnikatelský plán
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2008 Tisková konference.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
REFORMA STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ Zvyšování kvality a efektivity středního vzdělávání Libereckého kraje Bc. Radek Cikl náměstek hejtmana pro resort.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Normativní financování vztahy a souvislosti
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR

OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

VYSOKÉ ŠKOLY v datech Ústavu pro informace ve vzdělávání

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV Školská statistika – národní a mezinárodní Analytické studie Výběrová šetření Rozvojové projekty – školní matrika, portál, rejstřík škol, geografický informační systém,… Mezinárodní srovnávací výzkumy Národní pedagogická knihovna Národní oddělení EURYDICE Nakladatelství TAURIS Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT)

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV 1. část: České vysoké školy v zrcadle národní statistiky 2. část: České vysoké školy v mezinárodních statistikách a srovnávacích výzkumech

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ ZDROJE SIMS (MU Brno) výkaz Škol (MŠMT) V11-01 (ÚIV) výkaz Škol (MŠMT) V6-99 o přihlášených a přijatých na vysokou školu (ÚIV) výkaz Škol (MŠMT) P1b-01 o zaměstnancích a mzdových prostředcích na vysokých školách (ÚIV) výkaz zisku a ztráty (MÚZO)

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ ZDROJE SIMS –počty studentů –počty nově zapsaných –počty absolventů

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ ZDROJE výkaz Škol (MŠMT) V11-01 –ostatní formy studia na VŠ (získání, doplnění pedagogické kvalifikace,...) –doplňující údaje o cizincích –výuka cizích jazyků

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ ZDROJE výkaz Škol (MŠMT) V6-99 o přihlášených a přijatých na vysokou školu –počty podaných přihlášek, přijetí, zapsání –počty uchazečů o studium, přihlášených a přijatých

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ ZDROJE výkaz Škol (MŠMT) P1b-01 o zaměstnancích a mzdových prostředcích na vysokých školách –počty zaměstnanců (celkem, podle kategorií zaměstnanců) –mzdové výdaje ze státního rozpočtu, z jiných zdrojů

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ VÝSTUPY informační datové svodky –Přihlášení na vysoké školy (UCHAZEČ jaro) –Přihlášení a přijaté na vyšší odborné a vysoké školy (UCHAZEČ podzim) –Terciér - informační datová svodka výkony školství –Zaměstnanci a mzdové prostředky statistické ročenky školství –Výkony školství –Zaměstnanci a mzdové prostředky –Soubor ekonomických ukazatelů –Vývojová ročenka školství využití dat v dalších výstupech (SET, výstupy pro EUROSTAT, OECD,...)

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ VÝSTUPY počty studentů vysokých škol 1993/ /05

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ VÝSTUPY – VEŘEJNÉ VŠ meziroční nárůsty počtu studentů

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ VÝSTUPY – VEŘEJNÉ VŠ počty studentů podle formy a typu studia

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV DATOVÉ VÝSTUPY – VEŘEJNÉ VŠ počty studentů státního občanství, podíl cizinců

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV ÚIV a mezinárodní data o vysokých školách Projekt INES/OECD (Indicators of Education Systems) každoroční publikace Education at a Glance Education Policy Analysis EURYDICE – informační síť o vzdělávání v Evropě Lisabonský proces – SGI (Standing Group on Indicators) Dotazník UOE

ÚIV - Vysoké školoy v datech ÚIV