Reorganizace závodu 3 Údržba

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Udržitelný rozvoj energetiky
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Management Ing. Jan Pivoňka.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PROČ PROJEKT VZNIKL? Projekt reaguje na: zvyšující se požadavky znalostní společnosti rostoucí nároky na pedagogické pracovníky(PP) na posílení kompetencí.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Technická dokumentace
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Nabídka personálních služeb
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Didaktické prostředky
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podniková ekonomika Personální činnost.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 5. května 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Hodnocení zaměstnanců ve výrobních firmách
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Tazatelská síť.
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Obsah systému péče o zdraví zaměstnanců a jeho praktická aplikace v konkrétním prostředí POKRAČOVÁNÍ Ing. Kristýna Přibylová.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Komplexní produktivní údržba (TPM)
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Personální mamagement
Rozhodovací procesy.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Moderní personalistika I. BLOK
Teorie ES a jejich aplikace Biskup Jiří, Fakulta stavební, ČVUT Praha, Květen 2004.
Setkání zástupců škol a podniků působících v oblasti chemického průmyslu Praha
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
aneb Assessment Centre a Development Centre
Personální plán pro podnikatelský plán
Plánování směn zdravotnických pracovníku nelékařských oborů v nepřetržitém provozu ve FN Ostrava Angelika Remová, Věra Pazdziorová, Věra Žídková.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
MANAGEMENT 6 Kontrolování. Poslání 5. manažerské funkce Včasné a hospodárné zjištění, rozbor a přijetí závěrů k odchylkám, které v řízeném procesu charakterizují.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Kontrola Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Poznatky z kontrol agentur práce
Didaktické prostředky
Nábor a výběr zaměstnanců
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Tradiční metodiky vývoje softwaru
Transkript prezentace:

Reorganizace závodu 3 Údržba únor 2015

Důvody a způsob reorganizace Zavedení preventivní údržby Zvýšení spolehlivosti zařízení Snížení poruchovosti a prostojů Posílení inspekce, plánování a přípravy oprav Změna původního členění údržby z elektro a strojní Nové členění na komplexní údržbu jednotlivých závodů - údržba koksovny - údržba ocelárny - údržba vysokých pecí - údržba válcovny

Původní struktura závodu Technická kancelář Procesní inženýring Plán a příprava oprav Realizace a řízení údržby Údržba hutního zdiva Údržba elektro Údržba strojní Údržba hutní technologie

Údržba hutní technologie Údržba hutní technologie Nová struktura závodu ŘZ Procesní inženýring Plán a příprava oprav Údržba hutního zdiva Údržba elektro Údržba elektro Údržba strojní Údržba hutní technologie Údržba hutní technologie

Nová struktura provozu Maintenance Manager Reliability engineer Nové pozice Gatekeeper Elektro Gatekeeper Strojní Posílení inspekce, plánování a přípravy oprav Schedulers Elektro Planners Elektro Inspectors Elektro Schedulers Strojní Planners Strojní Inspectors Strojní Lime Manager Mistr 1 Mistr 2 Mistr 3

Přesuny Vytvoření nové organizační struktury Údržby. Vytvoření nových pozic Maintenance manager Gatekeeper Maintenance planer Scheduler Inspection Line manager 240 přesouvaných zaměstnanců do nových pozic Primární posuny – změna Sekundární posuny – náhrada zaměstnanců – právě se finalizují

Mzdové ohodnocení Nacenění nových pozic, provedení porovnání ocenění s trhem práce, použití HAY metodiky u ocenění TH zaměstnanců Srovnání s trhem u kategorie D Výběr vhodných kandidátů interně Návrhy na mzdové úpravy Diskuse s každým závodem

Principy mzdového ohodnocení Přerozděleno 3,4 mil. Kč /ročně Mzdové dorovnání zaměstnanců na nových pozicích je rozvrženo do 3 fází: - od 1.2.2015 – 50% - od 1.8.2015 – 30% - od 1.2.2016 – 20% (pro osoby posouvající se velmi výrazně) Před každou fází bude provedeno hodnocení úrovně zapracování jednotlivých zaměstnanců. U zaměstnanců, kteří nesplňují kvalifikační předpoklady (7 zam.) část dorovnání odloženo po jejich doplnění.

Příklad ohodnocení pracovní pozice V nové struktuře vzniklo 100 pozic inspekčních elektrikářů a zámečníků – nacenění dle komplexity prováděné činnosti. Příklad Původní nacenění pozice inspekční podle interního ohodnocení PM cena PM : 25 100 Kč Následně provedena revize a porovnání s trhem práce cena PM : 26 900 Kč Provedeno přehodnocení a nastavení nové ceny PM inspekční Na dorovnání inspekčních bylo ŘP přiděleno 650 000 Kč/rok Dorovnání je opět rozvrženo do 3 fází U zaměstnanců, kteří přechází ze směn na ranní směny do nových pozic provedeno srovnání s cenou PM. V případě nižšího ohodnocení, převedení do DT.

Nábor agenturních zaměstnanců Zadání: Nábor 87 velmi zkušených agenturních zaměstnanců (elektrikářů a zámečníků) z důvodu doplnění poruchových čet proškolení mistrů praktické zkoušky kandidátů na provoze testy ULTRADEX adaptace a zaškolování AZ, přidělení patrona návštěvy na pracovišti, zpětná vazba od mistrů a samotných AZ minimální fluktuace AZ

Tailor made školení mistrů Nácvik technik efektivního vedení rozhovoru s uchazečem Školení pomůže mistrům odhalit: Přístup uchazeče k bezpečnosti práce a ke kvalitnímu plnění zadaných úkolů Motivovanost uchazeče a jeho pracovní návyky Kompetence uchazeče, zda se hodí pro danou pozici Mistr se naučí: Jak klást praktické a využitelné otázky Jak efektivně zjistit o uchazeči co nejvíce potřebných informací Jak včas odhalit potenciálního budoucího problémového uchazeče Jak rychle rozpoznat, že uchazeč nemluví pravdu Jak se konkrétně zeptat na projevy chování uchazeče v různých reálných situacích Jak se ubezpečit, že je uchazeč motivovaný

Nábor agenturních zaměstnanců Správné nadefinování jednotlivých pozic v co největším detailu dle závodů, kde budou AZ přiděleni Předání informací koordinátorům agentur, agentura má možnost ověřit si získané informace kdykoliv dle potřeby přímo na provoze Velký důraz na pre-selekci uchazečů již v agenturách práce s ohledem na složitost pozic a vstupní pracovnělékařskou prohlídku Praktické výběrové řízení s prohlídkou pracoviště, max. 6 uchazečů Testování-formou praktické zkoušky kandidátů na provoze (svařování, ověření znalostí el. schémat a jejich zapojení) Testování Ultradex Pravidelné Update-schůzky se zástupci provozu, vyladění procesů a získání zpětných vazeb z výběrových řízení, zlepšení dodávaných uchazečů do budoucna

Praktické zkoušky uchazečů v oboru zámečník Uchazeči na pozici provozní zámečník byli podrobeni vstupnímu pohovoru s praktickou zkouškou Pohovor byl zaměřen na znalosti z oblasti zámečnických znalostí (měření vůle ložisek, usazování ložisek, usazování spojek a převodovek, diagnostika, atd.) Druhou částí výběru byla praktická zkouška složená z pálení a svařování, kontrolovaná svařovacím technologem DOBŘE ŠPATNĚ

Praktické zkoušky uchazečů v oboru elektro Představení společnosti AMO Představení z. 3 – Údržba Hlavní poslání údržby, rozsah činnosti údržby na výrobních závodech Seznámení s důvodem náboru AZ, vlastními požadavky na odborné znalosti. Seznámení s obecnými pravidly BP v AMO Seznámení s podmínkami za kterých budou AZ ve společnosti AMO pracovat. Ústní pohovor: Orientace v jednoduchém jednopólovém schématu zapojení elektromotoru Popis jednotlivých prvků v jednopólovém schématu Postup při zajištění / izolaci 3. fázového elektromotoru

Assessment centrum- Ultradex Princip metody: Kandidát je postaven do reálné situace, která simuluje výrobu Průběh testování je koncipován podobně, jako zaučování pracovníka (instruktáž, pokus, konzultace, poté již zcela samostatná práce) Testují se nejen předpoklady a schopnosti, ale i chování kandidátů v průběhu testování a jejich přístup k práci Zkoumané dovednosti: Vztah ke kvalitě Pozornost věnovaná detailům Rychlost Schopnost koncentrace Schopnost dodržování instrukcí Schopnost sledovat specifické pokyny Koordinace pohybů Montáž za pomoci nástroje Přesnost Práce s technickým schématem Testování probíhá ve skupině max. 4 kandidátů Délka testování kandidátů 1,5 – 2 hodiny Kandidáti prošlí testem uspějí z 90 % na dané pracovní pozici Vybraní kandidáti mají požadované schopnosti, stačí na svou práci Kandidáti jsou reaktivní – tj. chápou rychle a řídí se instrukcemi Fluktuace se snižuje na minimum