Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Centrum MU pro klinický výzkum kvality života (CEQOL)
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
8. prosinec 2009, PrahaSeminář ASEP Spolupráce Národního úložiště šedé literatury (NUŠL) a ústavů AV ČR Iveta Fürstová
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zapojení pacientů a veřejnosti MUDr. Tomáš Kuhn Centrum pro klinické doporučené postupy Ústav sociálního lékařství a zdravotní politiky LF UP v Olomouci.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Případová studie Seminář 2014.
Struktura bakalářské práce
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
NOVÁ KOMUNIKAČNÍ PLATFORMA JIHOMORAVSKÝCH PAMĚŤOVÝCH INSTITUCÍ Brněnská pobočka České archivní společnosti Jiří Dufka.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Jana Haberlová Neuromuskulární centrum 2. LF UK a FN Motol, Praha
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
E-learningový kurz e-learningu
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
TTnet (Training of Trainers Network)
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Transkript prezentace:

Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno,

Outline Stručná historie Projekt Centra předložený rektorátu MU Současný stav (struktura činnosti) Plán činnosti na akademický rok 2007/2008

Historie 1 Několik projektů na KDO FN Brno neurokognitivní funkce (GA ČR) QoL po léčbě (záměr) CEDEON (nerealizovaný projekt) Od ledna 2006 (5. 1.) spolupráce s PSU AV ČR a PSU FF MU – výsledkem projekt „qolop“ a úspěšná aplikace u GA ČR

Historie 2 Na základě zkušeností z vlastních výzkumů + informace od dalších kolegů z praxe  hlavní myšlenka centra: Klinický výzkum je v podmínkách klinických pracovišť obtížně realizovatelný a je nutné ho podporovat mimo běžné zdroje (jako jsou např. granty) Proto myšlenka na založení takového centra --- padla poprvé

Návrh předložený RMU Název: Centrum MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (Centre for Quality of Life Clinical Research - CEQOL ) Centrum se zabývá psychologickými, emocionálními a sociálními aspekty léčby závažných onemocnění, u nichž je významným faktorem nejen samotná terapie, ale i kvalita života pacienta v průběhu a po skončení léčby.

Kvalitu života studuje na interdisciplinárním základě lékařských a psychologických věd a zkoumá ji v celkovém kontextu života jedince. Centrum není samostatné výzkumné a výukové pracoviště, podmínkou členství je projekt podpořený některou z národních či evropských agentur, publikační činnost nebo disertační práce v oblasti kvality života. Hlavním smysl Centra = koordinační činnost (společné grantové aplikace, disertační práce, odborné semináře, metodika, databáze …)

CEQOL Založení Centra na univerzitní úrovni komplikované, proto doporučení ustanovit Centrum na fakultní úrovni – založeno v dubnu při Filozofické fakultě MU Květen 2007 – navázána spolupráce s ICRC - rozšíření zájmu CEQOL o výuku

Výuka, vzdělávání CEQOL (3V) VýzkumVeřejnost - podpora - metodika - aplikace - odborné semináře - výuka - edukační materiály - web - přednášky

Budoucnost možnost konstituce CEQOL jako skutečně existujícího výzkumného centra s podporou evropských fondů  dvě verze činnosti pro akademický rok 2007/2008: minimální & maximální

„Minimální verze“ Sdružení, nikoliv instituce Provoz: granty členů, rozvojové programy Výzkum podpora běžících projektů, výměna informací, metodologické know-how témata disertačních prací společné grantové aplikace tvorba společné metodiky, databáze

Výuka & vzdělávání odborné semináře pro členy centra (1x měsíčně) příprava programu pro studenty Veřejnost vytvoření kategorie „Pro veřejnost“ na stránkách CEQOL (umístění odkazů & propojení existujících webových stránek)

„Maximální“ verze aplikace o podporu z evropských fondů  vytvoření pracoviště s vlastními úvazky koordinace, servis, výzkumní pracovníci (sestřičky), metodologové, knihovna, laboratoř to vše při zachování stávajících principů činnosti

Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno,