Spolupracovat a společně překonat těžké období. 1.Vliv mezinárodní finanční krize na čínské hospodářství Mezinárodnífinančníkrize Zpomalení světové ekonomiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úloha státu v tržní ekonomice
Advertisements

MARKETING A MANAGEMENT
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: A.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
Ostrava Česko –polská obchodní komora.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
SWOT Analýza Daniel Vančura.
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Konkurenceschopnost ČR v rámci středoevropského regionu SpeedChain 13/11/2013 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek státního tajemníka pro evropské záležitosti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_90.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Světové hospodářství.
Světová hospodářská krize
Velká hospodářská krize
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
VLIV URBANIZACE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Hospodářské cykly a ekonomický růst
Je plán finan č ního hospoda ř ení státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Marketingové prostředí
Zpráva o finanční stabilitě 2005
Hospodářský rozvoj I. Vladan Hodulák.
Hospodářský rozvoj II. Vladan Hodulák.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Budoucnost profesí Budoucnost profesí – pohled za obzor Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSK Á KRIZE SVĚTOVÁ.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Jak předpovídat propady cen nemovitostí?
Pozice odběratelů elektřiny v ČR Seminář SVSE květen 07 K.Šimeček.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Inovace je změna daného stavu a lze ji aplikovat ve všech směrech lidských aktivit. Tyto změny mají sedm řádů, sedm faktorů a sedm zdrojů. Inovační proces.
Zadluženost domácností a její dopady na ekonomiku ČR
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Životní úroveň obyvatel v České republice
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
SUBURBANIZACE.
Vnější hospodářská politika
Trh práce a politika zaměstnanosti
Teorie optimální velikosti města
SWOT analýza David Kobza. Co analyzujeme S trenghts – silné stránky W eaknesses – slabé stránky O pportunities – příležitosti T hreats – hrozby  vnitřní.
Úvod do mezinárodních vztahů 2011
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Evropská ekonomická integrace.
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
Brno 5. a 6. února 2008 Mezinárodní konference Konkurenceschopnost podniků1 JAK MŮŽE EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA MASARYKOVY UNIVERZITY PŘISPĚT KE ZVÝŠENÍ.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph. D
Regionální politika Oldřich Hájek. Nástroje regionální politiky Makroekonomické nástroje Makroekonomické nástroje Jsou omezené ostatními cíly hospodářství.
BIVŠ.  Sbližování ekonomické úrovně = Konvergence = catching-up proces  Formálně lze zapsat: Y 1,t /Y 2,t < Y 1,t+1 /Y 2,t+1 pro Y 1,t < Y 2,t  Pouze.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu intersociální problémy Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2. ročníku.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Tisková konference ČMKOS
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Hospodářský cyklus Pavel Seknička.
Zpráva o globální konkurenceschopnosti Doc. Ing. Josef Taušer, Ph.D.
Regulační teorie, od fordistické dělby práce k flexibilní výrobě
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-3)
Hospodářský cyklus TNH 2 (S-3)
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Tisková konference ČMKOS
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
ČESKOSLOVENSKÁ REPUBLIKA MEZI VÁLKAMI
Transkript prezentace:

Spolupracovat a společně překonat těžké období

1.Vliv mezinárodní finanční krize na čínské hospodářství Mezinárodnífinančníkrize Zpomalení světové ekonomiky Redukce zahraniční poptávky Pokles čínského vývozu

Měsíční objem a růst čínského vývozu za období prosinec 2006 – prosinec 2008 exportyear on year growth rate

Hlavní faktory podporující růst čínské ekonomiky dostatek pohyblivého kapitálu bank dostatek pohyblivého kapitálu bank velký objem ekonomiky a rozsáhlý tuzemský trh velký objem ekonomiky a rozsáhlý tuzemský trh dostatek pracovních sil dostatek pracovních sil rozsáhlé zvyšování konkurenceschopnosti a přizpůsobivosti firem rozsáhlé zvyšování konkurenceschopnosti a přizpůsobivosti firem relativně velký prostor pro eskalaci čínského průmyslu, výrobků a technologií relativně velký prostor pro eskalaci čínského průmyslu, výrobků a technologií dva hlavní pilíře čínské ekonomiky – industrializace a urbanizace – se nezměnily dva hlavní pilíře čínské ekonomiky – industrializace a urbanizace – se nezměnily

2. Opatření čínské vlády pro čelení mezinárodní finanční krizi (1) zvládat záležitosti své země a nepřenášet problémy na druhé (1) zvládat záležitosti své země a nepřenášet problémy na druhé (2) spolupracovat s upřímností a seriózností a nevytvářet propast mezi sebou a svými sousedy (2) spolupracovat s upřímností a seriózností a nevytvářet propast mezi sebou a svými sousedy (3) s důkladností odstranit problémy, věnovat se jejich podstatě a příčině (3) s důkladností odstranit problémy, věnovat se jejich podstatě a příčině

Udržet stabilní a relativně rychlý růst čínské ekonomiky Projekty zabezpečující klidné bydlení Infrastruktura na vesnicích Železnice, silnice, letiště Zdravotnictví a hygiena, kultura a vzdělání Životní prostředí Transformační reforma DPH Posílení podpory finančního sektoru Zvýšení příjmů obyvatel měst a vesnic Obnova výstavby po zemětřeseních Vlastní inovace a strukturní regulace Rozšířit vnitřní požadavky

Klást důraz na upřímnou spolupráci s ostatními zeměmi, společně čelit krizi

Realizovat nezbytné reformy mezinárodního měnového a finančního systému spravedlivost spravedlivost férovost férovost obsažnost obsažnost spořádanost spořádanost

Učit se z předností druhých, odkrýt potenciál, prohloubit česko-čínskou spolupráci Internetová stránka čínských pobídek Internetová stránka čínského nákupu a pobídek Velvyslanectví Čínské lidové republiky v ČR cz.chineseembassy.org