Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Inovační kurz kardiopulmonální resuscitace VFN v Praze
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Inovační kurz pro sanitáře
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
Strukturované učení PROJEKT EU
Základní škola, Brno, Štolcova 16
MUDr. Radomír Maráček Praha
Základní kurz bazální stimulace 28. a (
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Vzdělávání supervizorů pro potřeby sociálních služeb poskytovaných v MSK Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize.
Kurz Všeobecný sanitář
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Osobní výsledky transformace pobytových sociálních služeb – zisky a zkušenosti lidí s postižením O. s. Instand Závěrečná konference k projektu „Podpora.
Environmentální výchova a
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Fakulta zdravotnických studií
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Pojetí a přínos kurzu „Základy speciální pedagogiky“
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky PdF MU Prešov,
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/ Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa –
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
1.  Má svoji odbornou společnost v rámci ČLS JEP  Má svoji subkatedru v rámci IPVZ  Nemá svůj obor, jednotný systém vzdělávání RL  Kvalifikace RL.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Koncept bazální stimulace
Sociálně terapeutické dílny
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Studijní program Ošetřovatelství
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském kraji“ Ostrava-Zábřeh, Dům kultury Akord Bazální stimulace ® INSTITUT Bazální stimulace ® Opletala Frýdek-Místek Mgr. Libuše Zárubová Moravskoslezský kraj 27. listopadu 2012

Bazální stimulace je koncept poskytující praktický návod, jak strukturovat péči o lidi s vrozenými, ale také za života získanými změnami v oblasti komunikace, hybnosti a vnímání (mentální retardace, demence, vrozená těžká postižení nebo postižení získaná následkem onemocnění či úrazu).

Základ konceptu Bazální stimulace tvoří vědecké poznatky z vědeckých oborů: medicíny vývojové psychologie pedagogiky ošetřovatelství

Co přináší koncept Bazální stimulace klientům?

Institut Bazální stimulace® zajišťuje akreditovaný 24 hodinový základní kurz Bazální stimulace®, jehož hlavními cíli jsou: Umět definovat základní prvky konceptu Bazální stimulace ® a pochopit jejich vzájemný vztah a jejich význam pro strukturování péče nebo pedagogické praxe. Rozšířit kompetence personálu tak, aby poskytovaná péče podporovala klientovy, uživatelovy nebo žákovy zachovalé schopnosti v oblasti komunikace, vnímání a lokomoce. Sestavit na základě získaných vědomostí a dovedností individuální plán péče nebo pedagogický plán s ohledem na centrální cíle v konceptu bazální stimulace. U základního kurzu se setkávají účastníci z různých organizací, jak ze sociálních, tak ze zdravotních zařízení, a ve zpětných vazbách je těmito frekventanty oceněn hlavně praktický nácvik a zaměření kurzu do praxe. V návaznosti na tento základní kurz pak probíhají kurzy nástavbové a prohlubující.

Cíle nástavbového inovačního kurzu: Rozšířit a prohloubit teoretické vědomosti a praktické dovednosti konceptu Bazální stimulace ® Sestavit na základě získaných vědomostí a dovedností individuální plán péče nebo pedagogický plán s ohledem na centrální cíle v konceptu Bazální stimulace s respektem individuality, autonomie a bezpečnosti Cíl prohlubujícího inovačního kurzu: zopakovat vědomosti a dovednosti získané v Základním a Nástavbovém kurzu Bazální stimulace  a prohloubit tyto teoretické a praktické znalosti v oblasti somatické stimulace

Děkuji za pozornost, přeji příjemný den a krásné prožití blížících se vánočních svátků