Prezentace pečovatelské služby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Odlehčovací pobytová služba
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ostrava!!! Statutární město Ostrava – Městský obvod Třebovice Chcete snížit náklady na domácnost? Město pro Vás zajistilo příležitost snížit náklady domácností.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA POMÁHÁ Zmáhají Vás již některé činnosti v domácnosti či v péči o vlastní osobu? Omezují Vás zdravotní problémy v těchto běžných činnostech?
Procházka Geriatrickým centrem Týniště nad Orlicí.
VÁS SRDEČNĚ ZVE na své slavnostní OTEVŘENÍ 27.února 2012 v hodin Hradec Králové Pivovarské nádvoří.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Farní charita Prachatice
PREZENTACE ORGANIZACE
Sociální služby města Velké Meziříčí
Podané ruce sociální družstvo Zubří Podané ruce, sociální družstvo Zubří o Podané ruce, sociální družstvo Zubří bylo založeno v roce 2008 na bázi.
CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JIHOČESKÉHO KRAJE se sídlem v Českých Budějovicích, Staroměstská 2608.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Denní stacionáře.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Podané ruce, družstvo Zubří 2016.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Aktivní senior v České Skalici.
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ústav vs. Komunitní služba
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Seniorské bydlení listopad 2017
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Prezentace pečovatelské služby Statutární město Ostrava Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky

Dům s pečovatelskou službou Novoveská 14

Dům s pečovatelskou službou Šimáčkova 27

Cílová skupina Cílovou skupinou naší sociální služby jsou senioři a osoby se zdravotním postižením, kteří vlivem věku nebo neuspokojivého zdravotního stavu nejsou schopni sami a bez pomoci jiné osoby zvládnout běžné úkony o sebe a svou domácnost.

Místo poskytování Službu poskytujeme na území městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, v přirozeném prostředí klientů, tj. v jejich domácnostech a v domech s pečovatelskou službou. Toto území je rozděleno na dva okrsky. Domy s pečovatelskou službou jsou dva – na ulici Novoveská 14 a Šimáčkova 27 (v nich je celkem 205 bytů). Žádosti o pronájem bytů v domech s pečovatelskou službou vyřizuje vedoucí oddělení.

Personál Vedením pečovatelské služby je pověřena vedoucí oddělení péče o seniory a osoby se zdravotním postižením. V každém domě s pečovatelskou službou se nachází kancelář sociální pracovnice pro daný okrsek. Sociální pracovnice vyřizují žádosti o poskytování pečovatelské služby. Každá sociální pracovnice má svůj tým pečovatelek. Celkový počet pečovatelek je devět.

Dostupnost služby Informace o naší sociální službě prezentujem zájemcům na webových stránkách Úřadu městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky - www.marianskehory.cz. K dispozici jsou zde rovněž pravidla pro poskytování pečovatelské služby a celková nabídka úkonů, které provádíme. Najdete zde i kontakty na vedoucí oddělení a obě sociální pracovnice.

Kde nás najdete Oba domy s pečovatelskou službou jsou na trase trolejbusů č. 102 a 108. Zastávky Strmá (pro DPS Šimáčkova 27) a Náprstkova (pro DPS Novoveská 14).

Co máme navíc V obou domech s pečovatelskou službou jsou klientům k dispozici kadeřnice a pedikérka, které dle potřeby dochází i do domácností klientů. V domě s pečovatelskou službou na ul. Novoveská 14 se nachází rehabilitační pracoviště s fyzioterapeutem, který pracuje dle smluv uzavřených se zdravotními pojišťovnami. Rehabilitace přednostně uspokojuje potřeby seniorů a zdravotně postižených občanů.

Zájmová činnost V každém domě s pečovatelskou službou se nachází místní knihovna (inventář tvoří převážně knihy věnované klienty), kde si mohou bezplatně zapůjčit knihy. V domě s pečovatelskou službou na ul. Novoveská je klientům dále k dispozici klubovna, ve které se pravidelně každý týden schází na kus řeči, věnují se společenským hrám, besedám s promítáním diapozitivů, ručním pracem a pod.

Dům s pečovatelskou službou Šimáčkova 27 Zde je umístěna rozdělovna stravy a jedna z pečovatelek je určena k rozvozu obědů pro celé území našeho obvodu. Od pondělí do pátku dodáváme teplou stravu. Soboty a neděle zajišťujeme, dle zájmu, mraženými vakuovanými obědy. Klienti mají možnost objednat si stravu ze tří druhů jídel dle vlastního výběru.

Provozní doba pečovatelské služby Služba je poskytována od pondělí do pátku v době od 7:00 hod do 17:30 hod. Na základě individuální dohody s klientem lze službu poskytovat i ve dnech pracovního volna.

Děkujeme za Váš čas, pozornost Závěr Děkujeme za Váš čas, pozornost a případnou spolupráci. Tým pracovníků pečovatelské služby