UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Zdravotechnika Příprava teplé vody II (STA56) Ing. Vladimíra Straková STAVEBNICTVÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zelená pro Beskydy využití obnovitelných energetických zdrojů OHŘEV BAZÉNOVÉ VODY VENKOVNÍHO KOUPALIŠTĚ VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ.
Advertisements

Solární systémy pro aktivní topení
Prezentace prácí topenářské firmy Jiří Javdošňák - Vimperk
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
CHLADÍCÍ STROJ.
Zdroje tepla - obnovitelné zdroje
Tepelné čerpadlo 3.
Vypracoval: Jan Forman
Systémy pro výrobu solárního tepla
Využití solární energie A5M13VSO soubor přednášek
BYTOVÁ DRUŽSTVA 2010 Ing. Tomáš Kopecký, Lišov
Obnovitelné zdroje energie
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Automatizace Klima v domě (EL34) Ing. Jindřich Vyoral SLABOPROUDÁ ELEKTROTECHNIKA.
Solární systémy třetí generace
KEE/SOES 4. přednáška Aktivní solární systémy
Tematická oblast: Vytápění – 1. ročník Instalatér
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Konvektory
Tepelný akumulátor.
Úspora elektrické energie
Solární systémy Solární systémy, které využívají jako hlavní zdroj energie SLUNCE, jsou v současné době jednoznačně nejefektivnějším a nejekonomičtějším.
Sub-projekt BRIE Potštát 12. října Praktické využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných domech Ing. Libor Lenža Regionální energetické centrum,
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: IX Vzdělávací.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Vytápění Armatury měřící
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Renewable energy Energie z obnovitelných zdrojů
Autor: LIBOR VOSÁHLO Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_VODÁRNY_I1-3
Grantový projekt multimediální výuky
Infrazářiče - topné články - vytápění Užití elektrické energie 1 Infrazářiče - topné články - vytápění Ing. Jaroslav Bernkopf.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
STAVEBNICTVÍ Zdravotechnika Příprava teplé vody I (STA56)
stavebnictví Konstrukce Eurookno - základní profily,
PŘÍPRAVA TEPLÉ VODY (TUV)
Trunkát Tadeáš, 1.U. -nevyčerpatelnost -ekologičnost.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
Modelování energetických systémů budov
Příklady integrace úspor a obnovitelných zdrojů na úrovni domácnosti Eva Fraňková Horní Mlýn, Křtiny u Brna.
Tepelné akumulátory.
VYUŽITÍ ENERGIE SLUNEČNÍHO ZÁŘENÍ
Využití energie Slunce
Tepelná čerpadla a solární systémy pro bytové domy
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Tepelná čerpadla. Historie tepelných čerpadel ● Lord Kelvin r.1852 vyslovil základní myšlenku tepelného čerpadla ve své 2.větě termodynamického zákona.
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Bod v mapě – areál Otevřená zahrada Tomáš Růžička výkonný ředitel Nadace Partnerství.
ROTEX Solaris pokrokový solární systém Ing. Ivo Zabloudil product manager.
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL ŠVEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ PROSTĚJOV Registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Vytápění Ústřední vytápění. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Vytápění Zdroje tepla-kotle. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tepelné čerpadlo.
Vytápění Plynové kotle
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST BIOLOGIE A EKOLOGIE - PRŮŘEZOVÉ TÉMA
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VOŠ A SPŠ JIČÍN ZÁVĚREČNÁ PREZENTACE FIRMY
Zpracovatel dat: Ing. Roman Musil
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
CHLADÍCÍ STROJ.
SOŠ a SOU Centrum odborného vzdělávání Libereckého kraje pro oblast služeb Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální.
Transkript prezentace:

UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Zdravotechnika Příprava teplé vody II (STA56) Ing. Vladimíra Straková STAVEBNICTVÍ

PŘÍPRAVA TEPLÉ VODY: SOLÁRNÍ OHŘEV VODY

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY »Solární příprava teplé vody »solární ohřev vody patří mezi netradiční = ekologické způsoby ohřevu vody, který využívá obnovitelný zdroj energie = sluneční záření »teplo ze slunečního záření se využívá přímo pro ohřev vody = TERMICKÉ SOLÁRNÍ SYSTÉMY »základními částmi solárního zařízení pro přípravu teplé vody jsou solární kolektory, akumulační nádrž a solární okruh »sluneční záření dopadá na plochu kolektoru a ohřívá teplonosné médium, které předává teplo vodě v akumulační nádrži »ohřev vody solární energií probíhá celoročně, přes zimní měsíce je v našich zeměpisných podmínkách nutné vodu dohřívat z druhého zdroje tepla (elektrický ohřívač, topný kotel, …)

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY »Princip solárního kolektoru »solární kolektor si můžeme zjednodušeně představit jako hadici na zalévání zahrady, která leží na slunci – vodu v ní ohřívá sluneční záření

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY akumulační nádrž výškový rozdíl kolektor studená voda teplá voda

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY teplá voda studená voda kolektor teplotní senzor čerpadlo expanzní nádoba regulace akumulační nádrž (tepelný zásobník)

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY topný kotel teplá voda studená voda teplotní senzor regulace čerpadlo expanzní nádoba kolektor

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY Solární kolektorAkumulační nádrž trubicový kolektor, umístěný na střeše domuzásobník pro ohřev vody

SOLÁRNÍ OHŘEV VODY Akumulační nádrž a solární okruh Umístění kolektorů

1.Adámek, Miroslav, Jurečka, Aleš. Instalace vody a kanalizace III. 1. Praha: Informatorium, 2006, Nestle, Hans a kolektiv. Příručka zdravotně technických instalací. 1. Praha: Europa-Sobotáles cz., s.r.o., 2003, Quaschning, Volker. Obnovitelné zdroje energií. 1. Praha: Grada Publishing, 2010, 296. SEZNAM POUŽITÝCH ZDROJŮ