Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracovatel dat: Ing. Roman Musil

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracovatel dat: Ing. Roman Musil"— Transkript prezentace:

1 Zpracovatel dat: Ing. Roman Musil
KLIMATICKÁ DATA Ing. Michal Kabrhel, Ph.D. Zpracovatel dat: Ing. Roman Musil

2 Úvod Zvolit klimatická data použitelná pro bilanční výpočet. Zvolit míru zjednodušení, která nebude mít zásadní vliv na přesnost výpočtu. Umožnit výběr vhodných exteriérových podmínek.

3 Princip řešení ČR rozdělena do 4 klimatických oblastí dle ČSN , Příloha H1.

4 Princip řešení Zimní období – pro výpočet potřeby tepla lze použít průměrné denní teploty Letní období – pro výpočet potřeby chladu je nutné použít hodinového hodnoty Vytvořen průměrný den v daném měsíci a dané teplotní zóně použitý pro výpočet.

5 Teplotní profily Srpen Porovnání výpočtu s využitím hodinových a průměrných klimatických dat. (bez vnitřních a solárních tepelných zisků)

6 Teplotní profily

7 Průměrný den Zdrojem dat byly TMY soubory pro ČR. Z průběhů teplot v průběhu daného měsíce vytvořen vhodný průběh teplot s amplitudou odpovídající průměrným hodnotám.

8 Struktura dat Roční data – energetická bilance Teplotní profil průměrného dne v měsíci - tepelné ztráty, tepelné zisky Měsíční doba slunečního svitu – osvětlení, solární systémy Měsíční intenzita solárního záření pro orientace povrchu k 8 stranám – J, JV, V, SV, S, SZ, Z, JZ a sklonu 0, 30, 45, 60, 90° - tepelné zisky, solární systémy Měsíční průměrná teplota země – tepelné ztráty zeminou

9 Klimatická data Klimatická data jsou dostupná v manuálu k výpočetnímu nástroji. Číselná data. Grafy průběhů teplot.

10 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Zpracovatel dat: Ing. Roman Musil"

Podobné prezentace


Reklamy Google