Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Recyklace obalů Čechová Pavlína, Šprinc Daniel, 2DE.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
ODPADY.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Separace a recyklace odpadů
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
Ekologické problémy Společenské problémy
Ekologické problémy Společenské problémy
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Autor: Mgr. Helena Nováková
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
Hana Podskalská Katedra ekologie a ŽP
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Odpady.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Sběr nápojových kartonů Pokud se ve vaší obci nápojové kartony sbírají, odhazujte je do kontejnerů nebo pytlů označených touto oranžovou nálepkou.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
Co víš o recyklaci?.
ODPADY.
DEN ZEMĚ TEST.
Odpady Martin Šimánko. Lidstvo svou činností produkuje velké množství odpadu, který končí na skládkách.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
LÁTKY A TĚLESA.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
Problematika třídění a likvidace odpadů. Zásady domácí ekologie.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Odpady Vypracoval Mgr. Pavel Daněk Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
Váš partner ve službách V Olomouci odpadyzeleňkomunikaceosvětlení.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceDruhy.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05- 12
TŘÍDIT či NETŘÍDIT ?.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_14.
SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ Z DOMÁCNOSTI
TŘÍDÍME SPRÁVNĚ ODPAD?.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Třídění odpadů,recyklace
EKOŠKOLA.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Transkript prezentace:

Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale takto končit nemusela. Stačilo by, kdyby se každá domácnost snažila produkci odpadu minimalizovat a ten vzniklý třídit. Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale takto končit nemusela. Stačilo by, kdyby se každá domácnost snažila produkci odpadu minimalizovat a ten vzniklý třídit.

PLAST: Do žlutých popelnic patří: plastové nádoby a láhve, PET lahve, sáčky, fólie, polystyren, kelímky a výrobky z plastů. PLAST: Do žlutých popelnic patří: plastové nádoby a láhve, PET lahve, sáčky, fólie, polystyren, kelímky a výrobky z plastů. PAPÍR: Do modrých popelnic patří: kancelářský papír, sešity, noviny, časopisy, letáky, krabice, lepenka a karton. PAPÍR: Do modrých popelnic patří: kancelářský papír, sešity, noviny, časopisy, letáky, krabice, lepenka a karton. SKLO: Do zelených popelnic patří: skleněné nádoby, tabulové sklo, skleněné nádoby od nápojů. SKLO: Do zelených popelnic patří: skleněné nádoby, tabulové sklo, skleněné nádoby od nápojů.

Odpad obsahující toxické sloučeniny nebo mající jiné nebezpečné vlastnosti. Odpad obsahující toxické sloučeniny nebo mající jiné nebezpečné vlastnosti. A jsou to např: baterie a akumulační i suché články, spojkové kotouče obsahující azbest, dehet, antikorozní prostředky, laky, tmely, mořidla. A jsou to např: baterie a akumulační i suché články, spojkové kotouče obsahující azbest, dehet, antikorozní prostředky, laky, tmely, mořidla.

S odpadem je třeba nějakým způsobem naložit.Obvykle odpad vyvážejí popelářskými vozy Po jeho shromáždění se obvykle využije jedna z následujících možností: S odpadem je třeba nějakým způsobem naložit.Obvykle odpad vyvážejí popelářskými vozy Po jeho shromáždění se obvykle využije jedna z následujících možností: opětovné využití opětovné využití materiálové využití materiálové využití –recyklace –kompostování energetické využití energetické využití –přímé spalování / zplyňování –výroba paliv uložení na skládce odpadů uložení na skládce odpadů

Odpady lze dělit z různých hledisek. Podle skupenství hmoty se dělí na pevné a kapalné. Podle původu na odpady z těžby, průmyslové odpady, zemědělské odpady a komunální odpady. Zbytkový komunální odpad je složka komunálního odpadu, která zbývá po vytřídění využitelných a nebezpečných složek a objemného odpadu.