Je kolektivní halový sport…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOPANÁ.
Advertisements

Tato prezentace byla vytvořena
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Hry třetího tisíciletí
BASKETBAL II..
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
STREETBALL.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Volejbal.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Zimní sporty.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
HÁZENÁ.
ATLETIKA.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Beach tenis.
Stolní tenis.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
Basketbalová pravidla
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
České hokejové zlato v Naganu 1998
Basketbalová pravidla
Reorganizace mládežnických soutěží od sezony 2009/2010
Hokej Patrik Bařica 5.B.
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
České hokejové zlato v Naganu 1998
Prezentace Martin Dohnálek 5.C
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

Je kolektivní halový sport… Florbal Je kolektivní halový sport…

Něco málo o florbale Hraje se na hřišti o rozměrech 40x20 metrů S plastovým dírkovaným míčkem,který je většinou bílý,ale nyní už je povolen zbarvený trochu do oranžova Hraje 5 lidí proti 5 + brankáři Vyloučení je na dvě minuty (menší trest) ,hrubší faul je oceněn pětiminutovým trestem nebo trestem do konce utkání Nastupují proti sobě dvě mužstva,která mají za úkol dát gól Hraje se s holemi,která by měli být dlouhá hráči někam po pas Hraje se 3x20 minut. Pokud mají oba týmy stejně vstřelených gólů je na řadě prodlouženi (5min.) pokud ani to ne tak jsou na řadě samostatné nájezdy tyto časy se liší u mládeže nebo v nižší soutěži

Vznik florbalu K největšímu rozkvětu se dočkal ve Švédsku, kde se hrál i první florbalový zápas Ale florbal jak už někteří ví vznikl původně v USA Poprvé se začal hrát s dřevenými holemi, ale teď každý musí mít karbonové nebo plastové S nějakými podobnými holemi jako v hokeji Tady je ukázka současné florbalové hole

Historie sportu Za kolébku florbalu je všeobecně považována Skandinávie. Málokdo však ví, že původně florbal vznikl ve Spojených státech amerických v továrně na plasty Cosom, ve státě Minneapolis. Zdejší dělníci si vyrobili plastikové hokejky, kterými ovládali míček již v roce 1958. Tehdy nově zrozená hra dostala název floorhockey. Velkého rozkvětu, se ale dočkal až ve Švédsku, kam byly přivezeny plastové hole. Na počátku 70. let objevovali kouzlo hry, kterou pojmenovali innebandy, kterou hráli převážně švédští hokejisté v letním období. Ke sjednocení pravidel došlo v roce 1986 v souvislosti se založením Mezinárodní florbalové federace.

Něco o naší reprezentaci Česká florbalová reprezentace je národní florbalový tým České republiky založený v roce 1992, který je členem Mezinárodní florbalové federace. V roce 2004 získal na  mistroství světa ve Švýcarsku stříbrné medaile. V roce 2010 na mistrovství světa ve Finsku pak medaile bronzové za třetí místo. Současným reprezentačním trenérem je Radim Cepek.

Základní výbava hráče Musíte mít florbalovou hůl Neklouzavou obuv Brankáři hůl nemají Brankáři potřebují přilbu Brankáři potřebují kalhoty Brankáři potřebují chrániče na kolena a na lokty a suspenzor rukavice nejsou povinné