Péče o zraněné živočichy ve světě Jan Plesník Konference o Národní síti záchranných stanic, Praha, 27.11.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Spolupráce mezi členy NSS a složkami IZS
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Národní síť záchranných stanic Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals Záchrana handicapovaných živočichů v zahraničí na příkladu.
Martin Koňařík XLII. konference České demografické společnosti, , Praha Martin Koňařík.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Sociální správa - prosinec
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
JÁDROVÉ A PERIFERNÍ OBLASTI
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
GEOGRAFICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM HYBRIDNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA a SYSTÉM DaG
Právní úprava ochrany přírody a krajiny v ČR – systém, prameny, orgány státní správy, účastníci řízení 8.přednáška Doc. JUDr. Vojtěch Stejskal, Ph.D.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Plánovaný rozvoj služeb
Dobrovolnictví v české společnosti
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
politické formy států a příklady
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Ochrana přírody 5. Ročník LI.
Záchranná stanice Pasíčka a spolupráce s IZS
Soustava veřejných rozpočtů II.
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Organizace Státní správy
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Organizace zabývající se ochranou přírody
PŽP Ekologická újma, organizace ochrany ŽP, zákon o ŽP + opakování obecné části.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI619 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Města, obce a židovské památky – vzájemná spolupráce Vladimír Vihan, Obnova židovských památek v České republice.
K diskusi Rebranding Rebranding.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Politické systémy světa
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Doc. Ing. Jan Vašák, CSc. Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze 27. února 2006.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
CESTOVNÍ RUCH.
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
MIGRACE.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Kroměříž 13. –
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
AGENTURA OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Revitalizace rašelinišť mezi Horou Sv. Šebestiána a Satzung – I. etapa.
ANOTACE Zjistit, co je majetek, jaké jsou druhy majetku a jak ho lze získat. Vysvětlit žákům, co to je vlastnictví a kdo může být vlastníkem. Objasnit.
Seminář Managementového centra. Program 17:30Otevření místnosti, přivítání 18:00Představení řečníků, program a úvod Mgr. Záboj Hrázský 18:15 Promítání.
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
Vztah Čechů k charitě Ondřej Tomas, GfK Czech.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Státy světa podle správního členění TÉMATICKÝ.
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Právní režim ochrany přírody a krajiny
Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze
Ing. Stanislava Správková
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Péče o zraněné živočichy ve světě Jan Plesník Konference o Národní síti záchranných stanic, Praha,

Péče o zraněné živočichy ve světě Soucit je k ničemu. Je třeba pomáhat. François Marie Arout, zvaný Voltaire

Péče o zraněné živočichy ve světě Odlišnosti v péči o zraněné živočichy způsobuje vlastnictví volně žijících živočichů  střední Evropa včetně ČR – volně žijící živočichové jsou věc nikoho: jejich výskyt nezná majetkové hranice

Péče o zraněné živočichy ve světě  západní Evropa – vlastníkem volně žijících živočichů ke majitel pozemku  anglosaské státy – fauna je národním zdrojem, národním dědictvím, o něž se stará vláda prostřednictvím regionů (státy v USA)

Péče o zraněné živočichy ve světě Péčí o zraněné volné žijící živočichy se zabývají  nevládní neziskové organizace na ochranu přírody na individuální ochranu zvířat před špatným zacházením na zraněné živočichy

Péče o zraněné živočichy ve světě mají status charitativní organizace, financovaných dary fyzických nebo právnických osob mecenáši SRN, Švýcarsko, Rakousko

Péče o zraněné živočichy ve světě  státní ochrana přírody správy chráněných území vládní agentura pro flóru a faunu spolupráce s NGO Kanada, Austrálie

Péče o zraněné živočichy ve světě  obce či místní úřady stálá služba na odchyt problémových zvířat či odebírání týraných zvířat spolupráce s dobrovolníky Francie, Skandinávie

Péče o zraněné živočichy ve světě  Nejčastěji kombinace všech tří možností + jednotliví dobrovolníci rehabilitace volně žijících živočichů dobře fungující sítě v USA či Velké Británii

Péče o zraněné živočichy ve světě V České republice jedna ze špičkových sítí péče o zraněné volně žijící živočichy, přinejmenším v celoevropském měřítku

Děkuji za pozornost Jan Plesník