ARGENTINA Natálie Vašková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Advertisements

Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
BĚLORUSKO Nikola Burkoňová.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Identifikátor materiálu: EU
IRSKO Robin Plch 8.A
INDIE Andrea Stejskalová.
Indie leží v jižní Asii Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán
Východní Evropa.
AMERIKA – HOSPODÁŘSTVÍ
BRAZÍLIE.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Jižní Amerika.
VY_52_INOVACE_03/2/5_ZEMĚPIS
Geografická charakteristika latinské ameriky
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Amerika se z fyzicko-geografického hlediska rozlišuje na 3 části
Brazílie a její sousedé
SRBSKO.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Průmysl a zemědělství Ameriky
Hospodářství Spíše rozvojové Brazílie Argentina Chile Venezuela Nově
Dánsko Geografické údaje.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Zemědělství Jižní Ameriky
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Mimoevropské regiony – Jižní Amerika - Argentina Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Vzdělávací oblast/obor
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
3. LAPLATSKÉ ZEMĚ.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
podle podobných přírodních podmínek rozdělujeme státy Jižní Ameriky do 3 oblastí: – andské země – horské lesy, výrazná výšková členitost – laplatské země.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena BRAZÍLIE A ARGENTINA Vodopády Iguazu na hranici Brazílie a Argentiny.
PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_IV_Z2_17 AutorMgr.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Mexiko.
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
4. d Jižní cíp.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Bolívie
Transkript prezentace:

ARGENTINA Natálie Vašková

ARGENTINA

ZÁKLADNÍ INFORMACE Leží v jižní části Jižní Ameriky Hlavní město: Buenos Aires Státní zřízení: federativní republika Rozloha: 2 780 400 km² Počet obyvatel: 39 584 400 Sousední státy: Bolívie, Paraguay, Brazílie, Uruguay, Chile Jazyk: španělština Časové pásmo: -4 hodiny od České republiky Měna: argentinské peso

PAMPA Je to mírně zvlněná nebo zcela rovná krajina, kde roste pouze tráva a sem tam i nízký keř. Pokrývá většinu území argentinské Patagonie. Vyčnívají z ní osamělé a ospalé vesnice s cihlovými domky a obydlími z 19. stol. Pase se tam dobytek a fouká silný vítr.

ZEMĚDĚLSTVÍ Argentinská Pampa je největší obilnicí jižní polokoule. Důležitou úlohu v hospodářství Argentiny hraje chov dobytka a produkce masa. Pěstují se tam především obilniny, slunečnicová semena, čirok, rýže, čaj, zelenina, ovoce, pomeranče, citróny, cukrová třtina, len, podzemnice olejná, brambory, vojtěška, bavlna a tabák. Chovají se tam ovce, prasata, koně, drůbež a skot.

NEROSTNÉ SUROVINY Nejvýznamnější je těžba ropy. Dále se tam těží uhlí, železná ruda, olovo, zemní plyn, wolfram, zinek, uran, zlato, stříbro a tuha.

OHŇOVÁ ZEMĚ Hlavní město: Ushuaia Počet obyvatel: 101 079 Rozloha: 73 646 km² Je to nejjižnější výběžek amerického kontinentu. Je rozdělena mezi Argentinu a Chile. Skládá se z velkého stejnojmenného ostrova a z dalších drobných ostrůvků. Název Ohňová země dali této krajině první evropští mořeplavci. Jediným hospodářským využitím této části Ameriky je těžba ropy, zemního plynu, chov dobytka a rybolov.

OHŇOVÁ ZEMĚ

MĚSTA Rosario Córdoba

MĚSTA Buenos Aires Mendoza

MĚSTA La Plata

ZDROJE I http://cs.wikipedia.org/wiki/La_Pampa Zeměpis světa 2 http://fotobanka.promitani.cz/argentina/5798-argentinska-pampa http://www.argentinainfo.cz/argentina- oblasti.php?s=&id_provincie=25&id_place=38 http://www.promitani.cz/patagonie/ http://www.argentina-info.cz/zeme_kapitola.php?klic=1273 http://www.zemepis.com/Argentina.php http://www.argentinainfo.cz/argentina- oblasti.php?s=&id_provincie=34&id_place=39 http://www.visitingargentina.com/weblog/knowing-la-pampa.htm http://naturendanger.canalblog.com/archives/2006/03/index.html

ZDROJE II http://historicaljunagadh.blogspot.com/2009/09/junagadh-jamnagar- saurashtra-news.html http://www.bio.tamu.edu/courses/biol328/majorfam1.htm http://www.tvrtm.cz/kontroverzni-teorie-puvodu-cenne-suroviny-id- 4180.html http://sbor.vsb.cz/_index.php http://www.mundo-espanol.com/argentina-vacation-travel/travel-to-the- province-of-cordoba-c61.htmlhttp://cs.wikipedia.org/wiki/Argentina http://www.turismo54.com/rosario-belleza-en-todos-los-sentidos/ http://www.happytellus.com/gallery.php?img_id=4457 http://argentinastravel.com/593/la-plata-argentina-is-worth-a-second- visit/ http://www.zsdobrichovice.cz/programy/zemepis/referaty/Ohnova_zeme. htm