Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
6RP – struktura a základní pojmy Věra Jenčová, Naďa Koníčková Technologické Centrum AVČR.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkumný záměr VÚBP, prosinec 2006 Výzkumný záměr 2004 – 2010 BOZP – zdroj zvyšování kvality života, práce a podnikatelské kultury.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Strategické plánování při zakládání spin-off
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Kontakt: Sídlo: Pošta: Údolní 53Arna Nováka Brno
Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
7. Rámcový program EK ( )1 Z ákladní informace pro zájemce o účast v 7. Rámcovém programu EK pro výzkum a technický vývoj (2007–2013)
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Financování zdravotnického výzkumu z evropských zdrojů Miloslav Špunda.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Výzkum, vývoj a vysoké školy Mgr. et Mgr. Tomáš Hruda.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
TP1 vědy o živé přírodě 2255 M€ TP2 informační technologie 3625 M€ TP3 nanotechnologie 1300 M€ TP4 letecký a kosmický výzkum 1075 M€ TP5 bezpečnost a kvalita.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006

6.RP v kostce Program pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace na evropské úrovni Evropská a mezinárodní dimenze Strategické cíle Priority

Výzkumné aktivity 3 bloky 7 Tematických priorit + Specifické aktivity Strukturování ERA Posilování základů ERA *ERA (Evropský výzkumný prostor)

7 Tematických priorit Vědy o živé přírodě, genomika a biotechnologie pro zdraví Technologie informační společnosti Nanotechnologie a nanovědy, inteligentní multifunkční materiály, nové výrobní procesy a zařízení Letecký a kosmický výzkum Kvalita a nezávadnost potravin Udržitelný rozvoj, globální změny a ekosystémy Občané a vládnutí ve znalostní společnosti

Nástroje 6. RP Integrované projekty (IP) a Projekty cílově orientovaného výzkumu (STREP) – generování nových znalostí Sítě Excellence (NoE) – specifický výzkum a vývoj, šíření znalostí a technologický transfer Koordinační akce (CA) a Specifické podpůrné akce (SSA) – propojování a koordinace výzkumných a inovačních aktivit

Projektový návrh NápadStavba konsorcia Psaní projektu Podání projektu Evaluace Vyjednávání Kontrakt Konsorciální dohoda Platby PROJEKT Závěrečná zpráva Využití výsledků

Příprava a podání projektu Identifikace výzvy Volba vhodného nástroje Psaní projektu (administrativa a řízení) Vyhledávání partnerů

Možné problémy Špatný výběr nástroje Nedodržení termínu výzvy Přemrštěný rozpočet Chybějící údaje Nadhodnocení/podhodnocení práce

Evaluace Kontrola formálních nedostatků Posouzení projektu Nezávislí hodnotitelé U některých výzev ve 2 stupních  Příslušnost k programu 3/5  Potenciální dopad 3/5  Vědecká úroveň 4/5  Kvalita konsorcia 3/5  Kvalita managementu 3/5  Mobilizace zdrojů 3/5

Vyjednávání V Bruselu s projektovým úředníkem Příprava Smlouvy s Komisí Annex 1 – Technická příloha Annex 2 – Obecné podmínky Annex 3 – Zvláštní ustanovení

Konsorciální dohoda Řeší vztahy mezi partnery v konsorciu Nesmí být v rozporu se Smlouvou a Pravidly účasti v projektech Nakládání s výstupy (objevy, patenty) Rozdělení financí Ochrana existujícího know-how

Možné problémy Chyby ve formuláři A – časové prodlevy Odchod partnerů Snížení rozpočtu Komisí – změny v konsorciu

Projektová realizace Vlastní řešení projektu Začíná zahajovacím setkáním konsorcia – Kick off meeting Průběžné informování projektového úředníka v Bruselu

IST a Science and Society Příprava na 5. Výzvu v rámci IST Výzva v rámci Science and Society

5. Výzva IST Pravděpodobné vyhlášení koncem prosince 2005 Rozpočet přesahující 100 mil. EUR Nástroje: STREP, CA, SSA, IP

Science and Society Výzva vyhlášena 11. října 2005 (uzávěrka 31. ledna 2006) Rozpočet 5 mil. EUR Nástroje: CA, SSA

Oblasti

Děkuji za pozornost