Prožili jsme období, kdy nebyla jiná šance, než pejskovi vyvařovat. Bez debaty každý pejsek dá takové vařené stravě vždy přednost. Asi nemusím zdůrazňovat,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy. Rádi bychom Vám představili jedinečnou novinku na trhu s krmivem pro psy.
PŘEDSTAVUJEME VÁM BOKASHI KOMPOSTÉR
Zákon o obalech Česká republika
VÝŽIVA – základní složky potravy
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Mikroekonomie I Měnový kurz Ing. Vojtěch JindraIng. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)Katedra ekonomie (KE)
Veronika Dubská A09B0007P KMA/MAB
Marketing VY_32_INOVACE_ Marketing - metoda řízení, která se zaměřuje na potřeby zákazník - každý výrobek je totiž určen jiné cílové skupině (cílová.
Earth Power Vás zdraví !. MiM Mise a vize Earth Power je moderní dynamicky se rozvíjejíci firmou s globálním dosahem. Všechny úkoly realizuje s neustálou.
Výběr vhodného plemene: Plemena přizpůsobená prostředí, nejlépe místní. Plemena odolná proti nemocem, parazitům, stresu a se snadnými porody.
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Význam informací v podnikání
Také si myslíte, že to děláte správně?
Chovatelská stanice: Barzoj
Zkušenostní křivka Petr Bouška IŘT 2007/2008.
Bonita se věnovala s úspěchem pachovým pracím. Je maminkou Colina a Dorky. V době aktivní práce byla krmena PREMIUM ADULT. Během letošní březosti a laktace.
Makroekonomie I ( Cvičení 6 – Hospodářské cykly a ekonomický růst)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_19.
Plynárenství v evropském kontextu Situace na trhu s plynem ČR Možnosti odběratelů při výběru dodavatele Ing. Vladimír Štěpán, ENA s.r.o. 8. březen 2007.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_244 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Jak jsme hledali a našli PROFORMANCE…a zvítězili Informace o krmivu PROFORMANCE se objevila v odborném kynologickém časopise a protože mne jeho složení.
Mýty rodičů ve výživě dětí z pohledu pediatra
Marketingový mix Produkt.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Ing. Petra Andrlová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
MultiVita pomáhá s chutí růst Ing. Radka Šimánková Manažerka značky Rama.
ZÁSOBOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
MARKETING.
 Práce patří mezi výrobní faktory. Na trhu v roli poptávajícího vystupují firmy a v roli nabízejícího domácnosti. Pro většinu domácností představují.
Za léta, po které se chovu věnujeme, jsme vyzkoušeli různé druhy „rádoby“ superprémiových krmiv a potravinových doplňků, ale naše leonbergřice chtěla ještě.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
 Výukový materiál vytvo ř en v rámci projektu EU peníze školám „U č íme aktivn ě “  Registra č ní č íslo CZ.1.07/1.4.00/  Č íslo materiálu: VY_32_INOVACE_.
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Principy výživy kojenců a malých dětí podle doporučeních WHO (2002)
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
1 Tvůrci energetické politiky ? Hodnocení variant - ukazatele Vychází se z tzv. analýzy životního cyklu LCA, to je přístup zohledňující náročnost na zajištění.
Projektový cyklus, analýza SWOT
Výživa v dětí do 2 let - úvod Mgr. Petra Sedlářová.
10 DŮVODŮ PROČ PÍT ALOE VERA GEL
Zkušenosti české a slovenské veřejnosti se systemickými konstelacemi - výsledky pilotního průzkumu PhDr. Vojtěch Černý, Ph.D. Mgr. Kateřina Grofová.
T- 5 Marketingový mix v pojišťovnictví. Pojistný produkt.
Opětovné použití IT techniky jako šance pro naši planetu Ing. Pavel Kruba.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Anakolut Chlapci, když přišli ráno do školy, byla jim zima. Poslední podmínkou je zhlédnutí pěti filmů, z toho tři filmy české a dva zahraniční. Víme,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Jak na PR (absolutní základ)
PESTROST STRAVY.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Transkript prezentace:

Prožili jsme období, kdy nebyla jiná šance, než pejskovi vyvařovat. Bez debaty každý pejsek dá takové vařené stravě vždy přednost. Asi nemusím zdůrazňovat, jaké problémy vzniknou, když před zamrazením denních krmných dávek dojde k nežádoucímu nastartování kvasného procesu, který se projeví až následně… Dnešní uspěchaná doba a osvěta vede většinu majitelů pejsků k tomu, že se vzdali domácí přípravy denní krmné dávky, jelikož v těchto podmínkách není možné zajistit vyvážený poměr všech žádoucích složek. Poměr vápník / fosfor a dalších důležitých stopových prvků, vitamínů a doprovodných složek je velmi důležitý zvláště v období růstu pro optimalizaci stavu kloubů a celého pohybového aparátu. Chovatelská stanice: LABRADOR RETRIEVER Majitel: Ing. Marcel Planý Počet psů: 6 Adresa: Jablonné v Podještědí, Petrovice Telefon: Začátkem devadesátých let, kdy se na našem trhu začala prosazovat granulovaná strava, jsme odzkoušeli různé granule. Teprve na základě osvěty našeho „rodinného“ veterináře jsme se začali v problematice orientovat lépe. Velmi důležitá je vstupní surovina – maso. Pokud se jedná o kafilerní odpad, dají se očekávat problémy. Začali jsme se převážně orientovat na dovozové granule vyráběné většinou „za velkou louží“. Sice dražší, ale v hezkém balení a s pozlátkem masivní reklamy. Po čase jsme vystřízlivěli a došli k dalšímu poznání. Ne vše co je drahé musí být zákonitě kvalitní. Cena může být jedním z marketingových úskoků. Mnohdy stačilo, aby se výroba, do té doby kvalitních granulí, přenesla na náš kontinent a vše bylo úplně jinak… Dnes, máme v naší chovné stanici od PETROVICKÝCH PLÁŇAT šest labradorských retrieverů, z toho jsou dva veteráni - deset a třináct let. Každoročně máme štěňátka. Po výše uvedených zkušenostech přistupujeme k výběru granulí daleko obezřetněji. Zodpovědně mohu prohlásit, že kvalita se pozná až po dvou, lépe třech měsících krmení. Nabídka granulovaných krmiv je dnes velmi široká, konkurence vysoká, takže není problém požadovat pružný návoz granulí kamkoliv v republice. Granule superprémiové řady PROFormance, dovážené z USA, dnes mají nelehkou pozici. Trh je v České republice takřka obsazen. V rozhodování chovatelů hraje zásadní roli požadovaná vysoká kvalita, slušné zacházení v rámci nabízených služeb a v neposlední řadě rozumná cena. PROFormance toto vše nabízí. Pečlivě vyváženou krmnou denní dávku pro jednotlivé věkové kategorie a různé zátěže psů není potřeba a je většinou nežádoucí doplňovat dalšími drahými preparáty, které mohou tuto jemnou rovnováhu narušit. Superprémiová řada PROFormance se pozitivně projevila v naší chovné stanici v první řadě u veteránů, kteří jsou denně, jako celá smečka, minimálně půldruhé hodiny v lese a na rozlehlých loukách Lužických hor.

Zvláště veteráni potřebují pravidelnou dávku cca 6 – 10 kilometrů svižného pohybu, pokud možno na volno, nejlépe u horského kola. Věřte, že kvalita granulí se v tomto případě projeví nejen na celkové kondici, osrstění, ale hlavně na viditelném nárůstu vitality a chuti k pohybu. Obrazně řečeno, veteráni se vrací do puberty. Když připravujete psa na složitější zkoušky, které vyžadují vysoký energetický výdej, pak se kvalita granulí opět rychle a jednoznačně projeví. Při výživě březí a kojící feny se dají udělat velké chyby, ale tam to pořád ještě jakž takž koriguje samotný organizmus feny, která se v případě početnějšího vrhu vydá třeba z posledního. Při krmení granulemi PROFormance bylo po celou dobu březosti a kojení vše v nejlepším pořádku. V případě výživy samotných štěňátek jsme podstoupili určité riziko. Většina doporučení výrobců špičkových superprémiových krmiv uvádí, že granule jsou vhodné až od věku, kdy by už štěňátka měla být u nových majitelů mimo chovnou stanici. Od věku tří týdnů jsme začali přikrmovat, v našem případě granulemi LARGE BREED PUPPY. Při pečlivém odčervování celé dospělácké smečky, březí i kojící feny včetně štěňat jsme zcela plynule zvládli přechod na suchou granulovanou stravu a odstavení kojící feny tak, aby bylo možné zahájit očkovací cyklus s maximálním ochranným efektem. Pokud se podaří udržet současné výhodné cenové relace, bude PROFormance postupně získávat další zájemce, kteří ocení vysokou kvalitu, solidní jednání a vzájemně výhodné vztahy. Ing. Marcel Planý, Petrovice PETROVICKÁ PLÁŇATA