Pavla Veverková, 4. B Suchozemská želva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
GIBONI.
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Lvíček zlatý.
VY_32_INOVACE_ 11_ Rozmanitost přírody Ovoce (SADA ČÍSLO 2)
Dvouděložné rostliny.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Pěstování želvy Monika Jonešová, Ivana Nevěřilová, Zora Moudrá.
Velbloud Dvouhrbý.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Civilizační choroby a výživa
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Prvočísla a čísla složená
ovád kůň Je veliký až 25 mm. Ovád se zdržuje v blízkosti vody.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Neonky-svítící zázrak
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Opakování - vývoj jedince
Střechatky (megaloptera)
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Biomy - popis.
Želva.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
STROMY A KEŘE III. OVOCNÉ STROMY
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
VY_52_INOVACE_ZBP1_4764VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Ovoce a zelenina 4. ročník
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Křepelka polní.
Želvy.
… je malá, hezká a říkám jí Amálka
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
Pavouci a Štíři.
Chov suchozemských želv
Chov drobných hlodavců
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
třída: PLAZI vejce v kožovitém obalu
Anotace – Želvy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, ověření při odpovídání na.
Suchozemské želvy Jméno: Magdalena králová Třída: 5.B Škola: Hluchák.
Název projektu: Živá příroda ve škole
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
Veverka známá - neznámá
Želva zelenavá.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Rostliny - význam a jejich dělení.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

Pavla Veverková, 4. B Suchozemská želva Praktická maturita Pavla Veverková, 4. B Suchozemská želva

Obsah Popis a výskyt Potrava Aktivita Onemocnění Rozmnožování Cena Koupě Terárium Fotografie

Popis a výskyt Želva stepní lat: Testudo horsfieldii Želva čtyřprstá Želvu čtyřprstou lze identifikovat jednak podle takřka okrouhlého a na vrcholu plochého karapaxu, jednak podle počtu prstů na nohou, má totiž jen čtyři prsty, která jsou až k drapům srostlé. Je nejodolnějším druhem suchozemské želvy, její nejsevernější přirozený výskyt je v Novokujbyševsku, v Rusku na Volze.

Potrava Patří mezi býložravce, ale občas můžeme stravu zpestřit nějakým kouskem masa. Hlavní potravou této želvy jsou : rostliny (takřka výhradně listy, plody a květy), například listy smetánky lékařské, sušené byliny, saláty, jablka, jahody, jetel, jitrocel, růže,  květy pampelišek, zelí, avokádo, kiwi, meloun, meruňky, banány, okurky, maliny, vajíčka, mrkve, švestky, nejrůznější druhy picnín, ale také hmyz, šneky, žížaly a dokonce i drobné kůstky. Čím je strava pestřejší, tím lépe, kvůli potřebným vitamínům a minerálům.

Aktivita Je aktivní ve dne, párkrát si zdřímne, večer spí. Je velmi čilý, rád hrabe a šplhá Ve venkovním výběhu dokáže želva kopat až 12 m dlouhé podzemní chodby. Je velmi zvědavá, proto ráda vše zkoumá . DÉLKA ŽIVOTA: Suchozemské želvy se dožívají i přes 50 let, je to tedy mazlíček, který s Vámi bude velice dlouho :)

Onemocnění AVITAMINÓZA (NEDOSTATEK VITAMINŮ) : Je častá u mláďat. Onemocnění se nazývá křivice (rachitida). Léčení ne vždy pomáhá, je jen nutné zajistit veterinární ošetření. Želva potřebuje nedostatek vápníku, vitamínů A a D (ze slunce). Nedostatek vápníků se pozná podle měknutí krunýře.

Pokračování onemocnění CHOROBY OČÍ: Bývají způsobeny chybou ve výživě (nedostatek vitaminu A) nebo nevhodnými podmínkami (chladná či špinavá voda) způsobují zánět spojivek, zákal očí a při zanedbání léčby vedou až léčby k oslepnutí. Dbejte proto na čistotu a správnou

Pokračování onemocnění TRÁVICÍ POTÍŽE: Projevují se průjmy nebo naopak zácpou a nestrávenou potravou v trusu. Příčin je mnoho – cizopasnici, infekce, špatný jídelníček, ale i šok, či prudké kolísání teploty. V Případě potřeby se poraďte se zkušeným chovatelem nebo veterinářem o vhodné léčbě.

Pokračování onemocnění PLÍSNĚ : Plísně jsou časté po poraněních. Prevencí je občasné vykoupání v mírně sladké vodě a dodržování čistoty.

Rozmnožování Samečkovy námluvy se projevují kýváním hlavou a kroužením okolo samičky. Když samečkovi samička přestane utíkat, nastane páření. Pohlavní dospělosti dosahuje mezi osmým a desátým rokem. Samice snáší vejce na přelomu května a června. Vejce jsou velká 4 - 5 x 2,5 – 3,5 mm. Snáší 2 až 8 vajec do předem vyhloubené jamky. Mláďata se líhnou po 80 – 110 dnech, zůstanou tedy spát v zemi a vylézají až následující jaro.

Cena CENA : Cena těchto želv je různá. Ceny se pohybují od 800,- Kč do 3.500,- Kč dle druhu a stáří konkrétní želvičky.

Koupě Koupě : Na internetu, na různých inzertních novin, ve zverimexu a nebo nejlépe od nějakého chovatele, který nám přesně poradí jak se o toto zvíře postarat.

Terárium ŽELVY CHOVÁME V TERÁRIU K JEHOŽ NEZBYTNÉ VÝBAVĚ PATŘÍ : Miska na krmení Větší miska s vodou Písek, hlína, kamínky Rostliny Skalky, ploché kameny, kůry ze stromů Úkryt např.: domeček Světlo

Pokračování terárium K tomuto lze dodat, že všeobecně platí pravidlo pořídit terárium co největší nám prostor a peníze dovolí. Důležité je, aby se dobře zadržovalo teplo a neunikalo. Rady se vyhřívají, ale samozřejmě je lepší slunce přes léto, proto můžeme želvu chovat ve venkovním výběhu, který musí být zabezpečení proti dravcům.

Fotogalerie

Děkuji Vám za pozornost