Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
Advertisements

Kácení deštných lesů.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Typy krajiny.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:V/2č. materiálu: VY_52_INOVACE_57.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm.
Drastich, s.r.o. Služby v rámci lesnictví, nákup, prodej dřeva a výkup lesů. Firma začala provozovat služby v lesnictví koncem roku Postupně došlo.
Výstižný popis způsobu využití nebo metodické pokyny:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:V/2č. materiálu: VY_52_INOVACE_56.
Hospodářská úprava lesa Legislativa
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Program rozvoje venkova
Podle české legislativy
Čtyřdobý zážehový motor
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Chráněná území České republiky
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Metodika měření svislých posunů staveb
Uhlovodíky jako palivo VY_32_INOVACE_G Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Zahraniční stáž-Nizozemí Tomáš Kratochvíl Lukáš Šrámek.
Dřeviny – listnaté stromy
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
STAVBA DŘEVA, VLASTNOSTI, VADY
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY JEHLIČNATÉ STROMY
Rozmanitost lesů, Význam lesů, Péče o lesy.
NAHOSEMENNÉ ROSTLINY Rozmnožují se pohlavně - semeny, ta jsou holá bez oplodí, oplození není závislé na vodě jako u výtrusných rostlin,rostliny mají pouze.
Nahosemenné rostliny - STROMY
O B L I Č E J O B L I Č E J HLAVA TRUP DOLNÍ KONČETINA PAŽE NOHA HORNÍ KONČETINA KRK.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Autor: Mgr. Libor Sovadina
venkovská, městská, chráněná krajinná oblast
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Zdroje organických sloučenin
Jehličnany.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště Sabinovo náměstí Karlovy Vary Bohuslav V i n t e r odborný učitel uvádí pro T1.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Zeleň v Březnici. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici nebo jeho okolí. Důvody: Toto téma jsme si vybrali,protože bydlíme v Březnici.
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
Zpracování dřeva Bc. Cuperová. Les Lidé, kteří žijí v blízkosti lesů, znají jeho život, růst i překrásnou vůni. Les kvete a umírá, šumí, zpívá, mlčí,
Ochrana přírody Autor: Mgr. Jana Bieliková Datum: , ročník: 8. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Anotace: Výukový materiál se zaměřuje.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,Smetanova 123C AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_115_Jehličnany TEMA: Živá.
BW03 - STROJNÍ ZAŘÍZENÍIng. Svatava Henková, CSc. Stroje a zařízení pro těžbu a úpravu dřeva pro výrobu stavebních materiálů 8.Přednáška.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_06_20 Lesy světa
Národní park Berchtesgaden
Prezentace Nicolas Richter
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_11- Borovice lesní Přírodověda - 4. ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a mateřská škola Bukovec
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Člověk a životní prostředí ve vzájemném působení, kterou používá a které se sám přizpůsobuje Životní prostředí ta část světa, s níž je člověk ve.
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
TÉMA: Listnaté stromy (bez ovocných)
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_06_Listnaté stromy
Prof. MUDr. Mojmír Petraň
Vozíčkářské trasy KČT Labská stezka bez bariér, 18. –
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně
Transkript prezentace:

Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností

Motorová pila Na lesní práce se používá motorová pila značky husqvarna profi která má délku lišty 45 centimetrů.Jako palivo poslouží benzín(natural 95),

Polomy Při deštivém a větrném počasí měkké dřeviny nevydrží a padají k zemi

CHKO V oblastech jako jsou chráněné krajinné oblasti,národní parky,rezervace se nesmí těžit i přesto že, jsou tam nebezpeční škůdci pro stromy!

Práce s pilou Naši lidé musí mít osvědčení na motorovou pilu a musí umět se speciální obuví lézt vysoko do koruny stromů.

Kácení v blízkosti cest a obydlených oblastí Kacení stromů v blízkosti obydlí či cesty musí probíhat přesně.Kam by měl strom dopadnout tak tam musí dopadnout!!!

Tahání dříví z lesa K vytahání dříví z lesa se dříve používali koně v některých nepřístupných terénech se používají i dnes.V Americe se používají i helikoptéry.Tento stroj má tu výhodu že rovnou dřevo upravuje tím že ořeže větve.

Dřevo před dopravou na pily Dřevo se nechává na přístupných místech(lesní cesty)odkud je snadné ho naložit.Jsou lidé které toto dřevo kradou a jen zřídka se je podaří chytit.

Doprava Zpracované stromy naloží nákladní auto s mechanickou rukou a odváží ho na pilu.

Cena Dřevo rozlišujeme na měkké a tvrdé a podle toho se uvádí cena.Cena je všude jiná ale pohybujete se okolo 850Kč za 1kubík měkkého dřeva a 950Kč za 1kubík tvrdého dřeva.

Tvrdé dřevo –Používá se hlavně na nábytek ale jako palivo poslouží taky dobře.Má tu výhodu že když je dobře ošetřeno vydrží klidně 80 let.

Měkké dřevo Je dobré hlavě jako palivo ale dá se sním naložit i jako s nábytkem ale není to dřevina která vydrží nějaký dlouhý čas.

Pila Na pile dřevo končí a zpracovává se k prodeji.

Graf

Excel