1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DUCHOVNÍ POTŘEBY (NEJEN) UMÍRAJÍCÍCH PACIENTŮ A JAK SE K NIM STAVĚT
Advertisements

Zákon o sociálních službách
Jak na to, aniž bychom se zničili
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Hodnotová orientace svobodné generace
Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Praktické poznámky Pro obchod a život. KAŽDÉ OBCHODNÍ JEDNÁNÍ JE CITOVÁ ZÁLEŽITOST Lidský mozek je tvořen „nižšími“ oblasty, které zpracovávaji přicházejicí.
Poslání, principy a metoda skautingu
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 3. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Efektivnost řídící práce
Polidšti ovoce a zeleninu … Určitě už jste si někdy všimli, že některé ovoce či zelenina připomínají lidské orgány. Zkusme tedy najít několik takových.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Dětský svět Dětské naivní teorie
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Charakter, sexualita a zodpovědnost MUDr. Marcela Rozehnalová, CEVAP
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 1. poloviny 20
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Cíle při výuce etiky/náboženství Zuzana Svobodová.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
VYSNILA JSEM SI TĚ DREAMED YOU ANASTACIA.
1 v Dřevozpracujícím družstvu Lukavec Září 2007 Jiří Majer Role benefitů.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
MYŠLENKY z knih Neala Donalda Walsche HOVORY S BOHEM
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Darwin a divoši Evoluční psychologie
12. října  z řeckého filein – milovat / sofia – moudrost  touhu po vědění, které by obsáhlo celou skutečnost a vyjevilo člověku smysl jeho života,
Pedagogicko-etická podstata morální kreativizace osobnosti
1 Manager nebo leader? -Management je pozice -Leadership je volba (rozhodnutí) -Potřebujeme management i leadership -Management a leadership je všude kolem.
NA PÍSKOVIŠTI JSME BÝVALI NEJKREATIVNĚJŠÍ Robert Haas.
Jaký je naše tělo Kontrola
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
Leaderem ve schopnosti být společensky zodpovědný ? Libor Malý, Adato Paradigma o.s
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Přístup k OM v pojetí posunu paradigmatu v managementu k principiálnímu vedení Osnova Připomenutí „co znamená posun paradigmatu v managementu k principiálnímu.
Věnováno příteli... Už nesvítí pro Tebe slunce, už nevnímáš tento svět, byls na této planetě zázraků, něžný a převzácný květ.
Manager nebo leader? Management je pozice
Vůdcovství - leadership
Osnova Dva přístupy k osobnímu managementu Hodnoty
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
Vůdcovství – leadership CVIČENÍ č.2
Vliv společenského prostředí na utváření osobnosti, sociální prostředí, komunikace a socializace.
Základní informace Celý název: Erebos- hra, která zabíjí Autor: Ursula Poznanski Nakladatelství: Fragment Počet stran: 320.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Alchymista Paulo Coelho.
Slova Květiny.
K.S. 1. Pojem: společnost v níž jeden nebo více společníků ručí za závazky společnosti do výše svého nesplaceného vkladu zapsaného v obchodním rejstříku.
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
Osobní management – modul č.4
Sociální skupiny a role
Vůdcovství – leadership část 2.
Vůdcovství - leadership
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Konfucianismus, VY_32_INOVACE_ Autor Mgr. Lenka Šulcová
Proč potřebujeme systém managementu ?
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Lze delegovat lídrovství? … aneb Máchův Máj v řídící práci
Systém podpory nadání Chceme-li inovovat, začněme tvořit!
Transkript prezentace:

1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership podle Covey 4.Závěr 5.Úkoly pro studenty Osobní management – modul č. 8

2 Proč 8. návyk ? -Být efektivní již nestačí -Volání a potřeba pro nový svět je pro „velikost, vyjímečnost“ -8. návyk = cesta naděje pro lidskou společnost, 8. návyk – najít svůj „hlas“ a iniciovat ostatní, aby jej také nalezli Osobní management – modul č. 8

3 Rámcové objasnění 8. návyku Průsečík čtyř kružnic: - talentu (přirozené nadání a silné stránky) - zaujetí - potřeby - svědomí Osobní management – modul č. 8

4 Rámcové objasnění 8. návyku Osobní management – modul č. 8 Celo-osobní (úplné) paradigma, vyjadřující náš základní pohled na lidskou společnost.

5 Rámcové objasnění 8. návyku Osobní management – modul č. 8 Čtyři dimenze lidské přirozenosti: - tělo - mysl - srdce - duše

6 Rámcové objasnění 8. návyku Osobní management – modul č. 8 Jak vyjádřit svůj „hlas“ ? - pro fyzickou potřebu disciplínou - pro mentální potřebu vizí - pro emocionální potřebu zaujetím - pro duchovní potřebu svědomím

7 Úloha leadership podle Covey Osobní management – modul č. 8 - Osobní leadership = vize + disciplína + zaujetí + svědomí - Úloha lídrů = inspirovat ostatní k nalezení jejich „hlasu“ - Čtyři role leadership Modelování (pro svědomí) Nalezení cesty (pro vizi) Správné seřízení, seskupení (pro disciplínu) Zmocnění (pro zaujetí)

8 Závěr Osobní management – modul č. 8 - Matka Tereza: „Málo z nás může dělat velké věci, ale všichni můžeme dělat malé věci s velkou láskou“ - Doporučujeme hlubší studium knihy 8. návyk

9 Úkoly pro studenty Osobní management – modul č. 8 1.Přemýšlet o svém osobním paradigmatu, zda přispívá Vašim čtyřem potřebám: -Fyzicko ekonomickým -Mentálním -Sociálně emocionálním -Duchovním 2.Zamyslete se nad názorem, že správné vytvoření celo- osobního paradigma je podmínkou uplatnění 8. návyku.