1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Zábavná matematika.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
III Občanské vybavení a služby ÚZPI dne 18. října 2007.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
 Kontrola přijatelnosti MAS  Administrativní kontrola MAS  Doplňování na MAS  Předání na SZIF  Kontrola přijatelnosti SZIF  Administrativní kontrola.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost ÚZPI dne 18. října 2007.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje ÚZPI dne 18. října 2007.
III.3.1 Vzdělávání a informace ÚZPI dne 18. října 2007.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Přednost početních operací
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
KONTROLNÍ PRÁCE.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
Program rozvoje venkova ČR a podpora potravinářů MZe – Řídící orgán PRV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
F5 – Neproduktivní investice v lesích
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova v rámci opatření III.3.1. Vzdělávání a informace Programu rozvoje venkova ČR

2 Preferenční kritéria a číselník uznatelných výdajů Podopatření II NEPRODUKTIVNÍ INVESTICE V LESÍCH

3 Neproduktivní investice v lesích /1 OPATŘENÍ II.2.4 Obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenských funkcí lesů PODOPATŘENÍ II Neproduktivní investice v lesích Popis podopatření: Jednorázový příspěvek na neproduktivní investice v lesích na podporu činnosti vedoucích k usměrňování návštěvnosti lesa a bezpečnosti jeho návštěvníků.

4 Neproduktivní investice v lesích /2 kritéria přijatelnosti a podmínky Kritéria přijatelnosti projektu 1)Projekt lze realizovat na území ČR kromě hlavního města Prahy 2)Projekt je v souladu s příslušnou právní úpravou 3)Žadatel musí splňovat definici příjemce dotace stanovenou pro příslušné opatření/ podopatření / záměr 4)Projekt musí splňovat účel a rozsah opatření/podopatření/záměru Další podmínky 1) Lhůta vázanosti projektu na účel je 5 let od data podpisu Dohody 2) Žadatel/příjemce dotace má prokazatelně uspořádány vlastnické/nájemní vztahy k nemovitostem, které souvisí s realizaci projektu. Tuto skutečnost prokazuje žadatel/příjemce dotace v případě kontroly na místě dokladem o vlastnictví nemovitosti, kterých se projekt týká. V případě realizace projektu na pronajatém pozemku, předloží ještě také nájemní smlouvu na dobu nejméně 5 let od data podpisu Dohody nebo s výpovědní lhůtou nejméně 5 let od data podpisu Dohody. V případě spoluvlastnictví nemovitosti je vyžadován písemný souhlas spoluvlastníků nemovitosti vztahujících se k realizaci projektu 3) Žadatel doloží souhlasné stanovisko MŽP 4) Žadatel nečerpá finanční prostředky na předmět, pro který je požadována dotace z PRV, z rozpočtových kapitol státního rozpočtu, státních fondů nebo jiných fondů Evropské unie 5) Žadatel předloží projekt na příslušném regionálním odboru SZIF, v jehož uzemni působnosti je situována větši část lesního majetku, pro který je projekt zpracován

5 Neproduktivní investice v lesích /3 preferenční kritéria Pokud žadatel získal body za preferenční kritéria, jsou tato preferenční kritéria závazná a jakékoliv nesplnění preferenčních kritérií nebo předložení nepravdivých či neúplných údajů pro hodnocení preferenčních kritérií se posuzuje jako nedodržení podmínek dotace. V případě rovnosti bodů rozhoduje časové hledisko – datum a čas zaregistrování Žádosti o dotaci.

6 Neproduktivní investice v lesích /4 kritéria a možný bodový zisk - Projekt navazuje na již realizované projekty – ANO – 20 bodů - Projekt navazuje na již realizované projekty – NE – 0 bodů - Vybrané kategorie lesa zvl. určení (tj. lázeňské, příměstské a další lesy se zvýšenou rekreační funkcí) – 40 bodů - Ostatní kategorie lesa – 0 bodů - Projekt byl podán také v elektronické podobě na datovém nosiči CD – 1 bod - Požadovaná míra podpory (%) 100% - 0 bodů, 98 % - 1 bod, 96% - 2 body, 94% - 3 body, 92% - 4 body, 90% - 5 bodů, 88% - 6 bodů, 84% - 8 bodů, 82% - 9 bodů, 80% - 10 bodů, 78% - 11 bodů, 76% - 12 bodů, 74% - 13 bodů, 72% - 14 bodů, 70% - 15 bodů, 68% - 16 bodů, 66% - 17 bodů, 64% - 18 bodů, 62% - 19 bodů, 60% - 20 bodů, 58% - 21 bodů, 56% - 22 bodů, 54% - 23 bodů, 52% - 24 bodů, 50% - 25 bodů

7 Neproduktivní investice v lesích /5 číselník způsobilých výdajů Záměr a) Zvyšování společenské hodnoty lesů 001 – opatření k posílení rekreační funkce lesa 002 – opatření k usměrňování návštěvnosti území 003 – opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků lesa 004 – opatření k údržbě lesního prostředí 005 – ostatní opatření přispívající ke zvyšování společenské hodnoty lesů 006 – Nákup pozemku 007 – Technická dokumentace 008 – Projektová dokumentace