Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
A co vlastně děláme ? …pojď se podívat…. … jezdíme ven na kolech… … lezeme po skalách.
Advertisements

1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Tábor na Suchém Dole se koná prvních 14. Dní o letních prázdninách.
Život je jako cesta vlakem…
2. přístav Poutíci Kolín sraz K + K
Junák - středisko Karla Šimka HK
Kamarádi :o) :o).
PRÁZDNINY 2010 A JAK TO ZASE ZAČALO. CO SE VLASTNĚ DĚLO NA KOPRETINĚ ? •B•Bylo potřeba uskutečnit další výměnu elektrického vedení •Š•Štěstí přeje připraveným,
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Den Země – svátek planety
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme.
Vize 92. střediska Šípů. Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.
TA NAŠE Z POČERNIC. Skupina +/- takhle vypadajících lidí.
Letní tábor Topoly 2009.
Nepropásni svou šanci a staň se SPARŤANEM!. Pokračuj i Ty ve stoleté a Zlaté tradici…
Oddíl Penguins Praha-Smíchov. Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Srdce z lásky darované.
Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk 5.2. Pusíkovci vytvářeli nádherné motýlky.
Analýza 6.dívčího oddílu Lyra a projekt Barevný svět v hrsti Julie a Koumes.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Příprava družinových schůzek RK Bajkonur Domácí příprava (nebo ve škole, v buse, atd.....) Kvalita schůzky přímo závisí na tom, jak je připravená.
V í š, k d o j s e m ? Jsem ta, s kterou společně žiješ po celý den.
Poprvé spolu Poprvé, když jsem uviděla Chary. Tak se mě pomalu zastavil dech. Zamilovala jsem se do ní na první pohled. Naše první seznámení v Benátkách.
ČHS a údržba skalních oblastí Vladimír Wolf, ČHS.
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Družina = parta a tým.
2. Chlapecký oddíl.
1. oddíl skautů a vlčat Slavkov
1. ODDÍL VODNÍCH SKAUTŮ L ULEČ. N ÁŠ ODDÍL Náš oddíl vnikl letos v září, protože předtím jsme byli součástí 5.ODV Vyškov V našem oddíle je: - asi 18 vlčat.
2005. Paní zima, snad se s námi loučí, ledy na lužnici PRASKAJÍ A TAJÍ.
To funguje..…   Ať mají Tvé ruce vždycky co dělat, Ať je v Tvé peněžence vždycky.
KUK PO ROCE…. Rok se zase s rokem sešel a opětovně bychom se mohli společně projet…. DRAŽETICE
2.oddíl Slavkov Něco o Nás! Slavkov u Brna Ve Slavkově je škola J. A. Komenského a Tyršova. U Slavkova se konala významná Bitva tří císařů roku 1805.
Dušan Hauser. Základní informace  Cílová skupina: členové horolezeckého a tábornického kroužku při SVČ Pohořelice  Věk: smíšeného věku (8-15 let). 
Svahová 2010 „Dokonalá parta“. Svahová je krásná trochu větší vesnice. Leží v Krušných horách, asi 20 kilometrů od Chomutova.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Jsem svobodný právě proto, že sloužím Ježíši Kristu, svému Pánu. Skautský máj 09.
Návrh.  BRDY  Za účelem pomoc s akcemi našeho střediska  Jay, karl a guma- zakladatelé.
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Vítáme tě na stránkách Bílého Měsíce 3
11. prosince 2014 Třídní schůzka 5.C. Začali jsme plni odhodlání.
Dívčí oddíl.
v oddíle je nás 16 dětí a 7 vedoucích scházíme se první a poslední pátek v měsíci v 16:00 – 18:00 občas máme i nějakou tu výpravu máme 3 družiny naše.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
Družina FIDOOREK působí v pelhřimovském, skautském středisku již 3 roky a nyní hledá nové tváře.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Pusíkoviny Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk
Žákovský parlament – I. stupeň
Schůzka rodičů 2017.
Vánoční Jarmark na ZŠ Svážná 9
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA.
Indiáni Josef Kainar.
1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace
Vzdělávání v Junáku Jiří Fait - George.
Transkript prezentace:

Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča - jsme parta holek, které si rozumí, kamarádí spolu a občas se snaží společně něco dokázat (si) ale taky - dívčí skautský oddíl Zlatá lilie, který od roku 1990 funguje v rámci skautského střediska Zábřeh jako jeho 2. oddíl.

Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča Během školního roku pořádáme schůzky každý týden – první týden v měsíci se koná oddílovka (schůzka celého oddílu) v pátek v 15.00 – 18.00, další týdny družinovky (během celého týdne 15.00 – 18.00), většinou pak následuje sobotní nebo víkendová akce v okolí Zábřeha. Jako klubovnu využíváme místnost v bývalé MŠ Rudolfov v Zářeze.

Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča často pořádáme výpravy na nejrůznější místa, většinu času trávíme v přírodě a o zábavu není nouze 

Struktura oddílu a pokřiky Chod oddílu zajišťuje vedení = Tokapa a je rozdělen na 4 stálé družiny. Pokřik: Tokapa: „Barvu slunce má náš znak!“ Děvčata: „Dvojka Zábřeh!!!“ Vlaštovka se nebojí, svou lásku si ochrání, příroda je pro ni svatá, proto s láskou za ní chvátá. Ještěrka je čilá, hbitá a práci se nevyhýbá. Když máš někdy potíže, vždy ti ráda pomůže. Veverka je dívka činu, neodmlouvá, má se k dílu, se vším si ví vždycky rady, pomáhá všem, hlavně slabým.

Struktura oddílu a pokřiky Světluška je zatím malá, pořád by si jenom hrála, všecko chce hned umět, znát, každý je s ní kamarád. a na táborech bývají také družiny Srnka vždycky čestně hraje, ráda pozná nové kraje, louky, řeky, skály, háj, příroda je pro ni ráj. Myška, ta se mihne hbitě, když je smutno, potěší tě. Ničeho se neleká, z problémů tě vyseká. Liška, chytrá hlavička, i když ještě maličká. Se vším si vždy poradí, pomůže a pohladí.

Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča Jsme také indiánský kmen Mazaskazi Wanča, který plní Orlí pera (Činy) podle Svitku březové kůry (vydává Liga lesní moudrosti) a spolupracuje s kmeny Midewiwinu. Zabýváme se způsobem života indiánů, sami si podle jejich vzoru vyrábíme ozdoby a různé věcičky (korálkování náramků, rozetek, štítů, výroba snových sítěk …).

Celoroční hra Nové znalosti získáváme také prostřednictvím celoročních her týkajících se rozmanitých témat. Zatím poslední je věnována Harry Potterovi.

Tábor Tradiční akce vítání jara Velké hry Vánoční výprava Mikuláš oddílové narozeniny čarodějnice drakiáda dušičky Vánoční výprava 1. jarní pochod zimní výprava kuličkiáda vítání jara Velikonoční výprava dětský den Ivančena Velké hry předtáborovka Tábor

Tradiční akce Mikuláš drakiáda

Tradiční akce Vánoční výprava

Další zájmové činnosti Rády jezdíme na: cyklovýpravy zimní výpravy, kde nesmí chybět lyže Máme k dispozici raft – sjíždíme Moravskou Sázavu a dovádíme na klidné vodě Občas slaňujeme nějaké skály v kompletní bezpečné horolezecké výstroji a svezeme se na lanovce

Další zájmové činnosti Někdy máme možnost se prezentovat na zábřežském jarmarku a dále jsme pomohly při probíhající akci „Pomozte dětem“.

Tábor vyvrcholením činnosti oddílu je každoroční letní tábor v indiánských stanech (týpí)

Přijďte mezi nás  http://zlatalilie.unas.cz