Procházka městem Brnem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_413, 21. sada, Přírodověda
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 13
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místní pověstí o kostele Povýšení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení se žánrem pověsti a jejím rozdělením.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
Nový, zatím málo známý, fotograf v Brně.
Brno - hlavní město našeho regionu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
45.1 Jihomoravský kraj – poznáš jeho dominanty?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Pověsti z regionu – Zlatý písek
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
VY_32_INOVACE_407, 21. sada, Přírodověda
ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí prezentace odpoví na otázky, dokáže lokalizovat místo děje na mapě, krátce pověst.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Jihomoravský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_78_ČR – Jihomoravský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejbližším okolím města.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s oblastí východních Čech,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místem v našem nejbližším okolí,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
Brno Krajské město Jihomoravského kraje. Více než 400 tisíc obyvatel.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s islámským náboženstvím.
znak vlajka Ročníková práce
Brno.
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s pověstí o vesnici Skalička.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, s pověstí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o původu názvu města Tišnova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Město Brno.
Jihomoravský kraj.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Česká republika – České Budějovice
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
VY_32_INOVACE_16_Brno brno.
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Velká města České republiky.
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Transkript prezentace:

Procházka městem Brnem Vlastivěda, 4. a 5. ročník VY_32_INOVACE_276, 14. sada, Vlastivěda ANOTACE  Soubor slouží k seznámení žáků s městem Brnem, nejznámějšími památkami a pověstmi a turisticky atraktivními místy města. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy   Rozeznává současné a minulé a orientuje se v hlavních reáliích minulosti a současnosti naší vlasti s využitím regionálních specifik. Zdůvodní základní význam kulturních památek z hlediska regionu. Pro koho je materiál určen  žák ZŠ, 4. a 5. ročník Autor  PhDr. Bohumila Fillová Datum vzniku  20.9.2011 Vzdělávací oblast  Člověk a jeho svět Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

PROCHÁZKA MĚSTEM BRNEM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

BRNO druhé největší město ČR téměř půl milionu obyvatel leží na soutoku Svratky a Svitavy správní středisko Jihomoravského kraje sídlo Nejvyššího soudu a Ústavního soudu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

doprava – železniční, silniční, letecká průmysl – lehký, logistika, služby nejznámější strojírenské závody : Zetor – výroba traktorů Zbrojovka – výroba loveckých zbraní, pistolí Královopolská strojírna Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

středisko vysokého školství – Masarykova univerzita město veletrhů – Brněnské výstaviště Masarykův okruh – motocyklové závody ohňostroje Ignis Brunensis (od r.1998) dominanty města – hrad Špilberk, katedrála sv. Petra a Pavla Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Janáčkovo divadlo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Socha hudebního skladatele Leoše Janáčka před divadlem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Park pod Janáčkovým divadlem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Park – směrem k ulici Milady Horákové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Sousoší bratří Mrštíků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Mahenovo divadlo z roku 1882 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Výzdoba Mahenova divadla Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Centrum města- náměstí Svobody Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Náměstí Svobody, v pozadí kostel svatého Jakuba Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Pohled z náměstí směrem k Masarykově ulici Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Špalíček Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Dominikánské náměstí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Hrad Špilberk – dominanta města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Pohled na ulici Husovu, vzadu Červený kostel Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Katedrála svatého Petra a Pavla Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Hodiny na věži katedrály odbíjejí poledne o hodinu dříve Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Denisovy sady pod Petrovem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Kolonáda v Denisových sadech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Obelisk v Denisových sadech – z r Obelisk v Denisových sadech – z r. 1818 – oslava vítězství nad Napoleonem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Pohled na město z Denisových sadů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

A další pohled na město Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Zelný rynk , uprostřed kašna Parnas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Stará radnice s průčelím Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

V podchodě radnice je zavěšen známý brněnský drak a brněnské kolo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Radniční ulice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Nákupní centrum Galerie Vaňkovka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Vaňkovka s velikonoční výzdobou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Odpověz na otázky: Na soutoku kterých řek leží Brno? Jaký je ve městě rozvinutý průmysl? Jmenuj nejznámější strojírenské závody, co se v nich vyrábí? 4. Jak se jmenuje brněnská univerzita? Jaký název má hrad v Brně? Co o něm víš? Jmenuj jedno divadlo. Co je zavěšené v průjezdu staré radnice? Znáš pověst? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.

Použité zdroje: [cit. 2011-9-20 ] autor neuveden. Text dostupný pod licencí Creative Commons na www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Brno Fotografický materiál – soukromý archiv Bohumily Fillové, pořízený dne 22.3.2008 Plánek Brna– autor B. Fillová- PrintScreen z http://www.mapy.cz/#!x=16.628361&y=49.199376&z=12&t=s&l=16&q=mapa%2520Brno&qp=16.471127_49.322387_16.622821_49.362096_12 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová.