Fotbal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla fotbalu-OFSAJD
Advertisements

Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
Pravidla fotbalu.
KOPANÁ.
Tato prezentace byla vytvořena
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Pravidla ledního hokeje Změny 2010 ukládání trestů, návraty hráčů z TL.
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Další.  Hraje se na jednu branku  Brankář se určí před začátkem hry a v bráně je po celou dobu  Hra je pro neomezený počet hráčů  Smysl hry spočívá.
Zpracoval: Mgr. Aladár Dančo
R2R2 R1R1 Základní pohybový systém nejkratší cestou, pokud je to možné, pokračovat přímo za branku nebát se být více v hřišti SPRÁVNĚ Schéma.
BASKETBAL.
STREETBALL.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Americký fotbal NFL.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Fotbal.
Technika řízení LH Přednáška 4 Vladimír Mana. Řady a předpisy ČSLH Soutěžní řád Disciplinární řád Registrační a přestupní řád Směrnice o licencích rozhodčích.
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Basketbalová pravidla
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Základní změny a novinky v Pravidlech fotbalu 2016 platných od FIFA a FAČR Školení klubů profesionálních soutěží REVIZE PRAVIDEL FOTBALU.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Goalball.
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Pravidla volejbalu, rozhodčí
FLORBAL.
Korfbal.
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Basketbalová pravidla
TJ Sokol Vikýřovice.
O putovní pohár J. Verfla
VÁNOČNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_31_Fotbalový zápas
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Transkript prezentace:

Fotbal

Kolektivní míčová hra Hraje11 hráčů v každém týmu 10 hráčů + brankář Hraje se na obdélníkovém často travnatém hřišti Ke hře slouží jeden kulatý míč

Fotbalové hřiště: Hřiště má obdélníkový tvar s dvěma brankami po jedné na kratších stranách Povrch je nejčastěji travnatý, ale touto dobou se dělají i umělé trávníky, které jsou úspornější na údržbu Rozměr fotbalového hřiště je 90-100 m a na šířku 45-60m

Cílem hráčů je dostat míč do branky protihráče Hráči se při tom nesmí míče dotknout rukou, s výjimkou autového vhazování Jediný, který může vzít míč do ruky, je brankář. Ten však může vzít míč do ruky pouze ve velkém vápně, které je značeno bílou čárou před bránou Tým, který dostal do soupeřovi branky více míčů (gólů) vyhrává

Rozhodčí se pohybuje mezi hráči a kontroluje hru Kromě hlavního rozhodčí, který je na hřišti, jsou tu ještě dva čároví rozhodčí, kteří pomáhají kontrolovat hru a signály s praporky komunikují s rozhodčím hlavním Hlavní slovo má však vždy hlavní rozhodčí

Hraje se o dvou poločasech po 45 minutách Mezi poločasy je 15minutová přestávka Před zahájením prvního poločasu si hráči nastoupí na hřiště a hodem mincí si vyberou začáteční stranu a míč

Před začátkem utkání se také každý zápas zaznamená a nechá podepsat od kapitánů družstev Po ukončení se zapíše konečný výsledek Zapisuje se také kdo a v jaké minutě dal gól nebo kdo a kdy dostal žlutou, nebo červenou kartu, kterou se trestá nepovolený zákrok ( faul )