Lucie Dvořáková Gabriela Homolková.  INfrastructer for SPatial InfoRmation in Europe  Infrastruktura prostorových informací v ES  Je iniciativou Evropské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INSPIRE – strategie transpozice směrnice v České republice
Advertisements

Revize Nového přístupu
Geoportál Implementace INSPIRE v ČR Enviro-i-forum, Zvolen, Jitka Faugnerová Jiří Kvapil 1.
1/22 Je INSPIRE pro soukromé firmy příležitostí? Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Zvolen,
Jiří Kvapil, CENIA Stahovací služby na národním geoportálu ČR Enviro-i-fórum 2013, 14. V. 2013, Zvolen.
Požadavky směrnice INSPIRE v oblasti digitalizace SGI Ing. Ivana Valdová.
Directive INSPIRE Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL establishing an infrastructure for spatial information in the.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
ANALÝZA DOPADŮ SMĚRNICE INSPIRE NA INFORMAČNÍ OBSAH ZABAGED®
Facility management ČSN EN
Setkání uživatelů GEPRO & Atlas, 21. říjen 2014, Praha, hotel Olšanka
INSPIRE Závěry testování v České republice Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen,
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
INSPIRE 1. monitorovací zpráva za Českou republiku Konference Enviro-i-forum, Zvolen, JITKA FAUGNEROVÁ 1. monitorovací zpráva za Českou republiku.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Základní registry veřejné správy
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
INSPIRE Metadata v evropském kontextu, úkoly a aktivity národní INSPIRE autority vůči EC a subjektům v ČR, LMO.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
1 INSPIRE v ČR 7 let poté Jitka Faugnerová CENIA, česká informační agentura životního prostředí Enviro-i-forum Zvolen,
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Vypracovala: Anna Kovářová.  soubor postupů, institucionálních opatření, technologií, dat a lidských kapacit, který umožní sdílet a efektivně využívat.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
Geodatové zdroje (ve veřejné správě)
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
Metadata v projektu EURADIN Ing. Pavla Tryhubová.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
INSPIRE a metadata pro VS ISSS Hradec Králové, 2005Dr. Ing. Bronislava Horáková, RNDr. Petr Kubíček, CSc., CAGI.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
INSPIRE Stav a výhled.
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
EU a ČSÚ, Informační politika EU Jan GELETIČ 2. ročník GIN Lutín 2010.
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Petr Kubíček, INTERGRAPH CR.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
INSPIRE - současný stav Petr Kubíček CAGI.
Interaktivní personální portál
Role samosprávy v zajištění INSPIRE tématu Využití území Ing. Jitka Faugnerová Mgr. Lenka Rejentová Mapy jsou pro každého 2016, VZ Měřín.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
NEMOFORUM 2004 CZ-INSPIRE RNDr. Josef Hojdar, RNDr. Petr Kubíček, Doc. Milan Konečný,
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Stavební právo.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Odbor pro udržitelný rozvoj
Transkript prezentace:

Lucie Dvořáková Gabriela Homolková

 INfrastructer for SPatial InfoRmation in Europe  Infrastruktura prostorových informací v ES  Je iniciativou Evropské komise  Stejnojmenná směrnice Evropské komise a Rady  V platnosti od 15. května 2007  V ČR od 23. října 2009

 CÍL:  Vytvořit evropský legislativní rámec potřebný k vybudování evropské infrastruktury prostorových informací  Poskytnout větší množství kvalitních a standardizovaných prostorových informací  Určen zejména k podpoře environmentálních politik a politik ovlivňujících životní prostředí

 Povinnost zřídit Národní geoportál INSPIRE k zpřístupnění prostorových dat  Služby umožňují vyhledávat, prohlížet, stahovat a transformovat data  Implementační pravidla pro vzájemnou kompatibilitu infrastruktur  Metadata  Specifikace dat  Síťové služby  Sdílení dat  Monitoring a reporting

 KOordinační Výbor pro INSPIRE  Vznikl jako poradní orgán ministra životního prostředí  4. listopadu 2010  Úkoly:  Implementace inspire  Hodnocení pokroku při dosahování globálního cíle implementace INSPIRE  Analýza výsledků implementace INSPIRE  Koordinace povinných poskytovatelů prostorových dat

 Každý, kdo využívá geoportál INSPIRE k získání prostorových dat  Nalezne si požadovanou vrstvu dat, metadata, zvolí si konkrétní vrstvu  Data možno z geoportálu stáhnout – nutné podepsat licenční smlouvu  Vyhledávací služby a prohlížecí služby jsou poskytovány zdarma s výjimkou průběžně aktualizovaných dat velkého objemu

 Správní úřady a jiné organizační složky státu a orgány územních samosprávných celků  PO či FO vykonávající v oblasti veřejné správy působnost vztahující se přímo nebo nepřímo k životnímu prostředí  Pověřené subjekty od výše uvedených poskytující služby vztahující se k životnímu prostředí  Povinnost uveřejňovat sady prostorových dat odpovídajících alespoň jednomu z témat přílohy I až III směrnice

 Dobrovolně zpřístupňující svá data splňující požadavky  Data mohou být zveřejněny jen pořizovatelem, ne držitelem kopie  Sady jsou zpřístupněny na základě licenční smlouvy

 Ministerstvo životního prostředí  Ministerstvo vnitra  Český úřad zeměměřický a katastrální  Česká asociace pro geoinformace  Sdružení Nemoforum

 Ing. Jiří Hradec (CENIA)  RNDr. Eva Kubátová (Ministerstvo vnitra)

  