Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Aktuální stav projektu Digitální mapa veřejné správy
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Digitální technická mapa města Pelhřimov.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
Stavební zákon a územní plánování
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Seminární práce z předmětu SIPOL
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Stav uzavíraných partnerských smluv a vyhlášek obcí Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský.
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
JDTM ZK – Využití ve Vodovodech a kanalizacích Vsetín, a.s. Vodovody a Kanalizace Vsetín, a.s. Ing. Vít Petřvalský.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
Výměnný formát Digitální technické mapy Digitální mapy veřejné správy
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Ing. Antonín Procházka; Ing. Tomáš Nováček; Ing. Pavel Matějka
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
mapový aplikační server
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

2 Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Součást celostátního projektu Digitální mapa veřejné správy ČR DMVS je centrální projekt pod záštitou Ministerstva vnitra vznikající na základě Memoranda podepsaného ministerstvem vnitra, ministerstvem životního prostředí, ministerstvem pro místní rozvoj, ministerstvem zemědělství, Českým úřadem zeměměřickým a katastrálním, Svazem měst a obcí ČR a Asociací krajů ČR. Projekt DMVS PK Celková částka 26 mil Kč Projektová žádost podána v říjnu 2010, stále čekáme na rozhodnutí řídícího orgánu o přidělení dotace. Připravujeme zadávací dokumentace pro výběrová řízení. Více informací na adrese

3 Co je cílem projektu DMVS PK: Hlavním cílem projektu je vytvoření uceleného digitálního mapového díla, programového a organizačního prostředí, které bude tvořit součást celorepublikového díla jako garantovaného jednotného mapového díla a prostředí pro konzistentní výkon příslušných agend veřejné správy v území Plzeňského kraje. Části projektu DMVS PK –Účelová katastrální mapa Plzeňského kraje (ÚKM PK) –Digitální technická mapa Plzeňského kraje (DTM PK) –Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů Plzeňského kraje (ÚAP PK)

4 Dění okolo projektu DMVS PK projekt byl v březnu 2011 schválen – finance z IOP proběhla jednání se zástupci měst a obcí, se správci TI projekt je složen ze tří částí: nástroje pro ÚAP ÚKM DTM proběhlo výběrové řízení (VŘ) na ÚKM - podepsaná smlouva, můžete obdržet počátkem příštího roku připravená VŘ na část ÚAP a na část DTM osloveny – vyzvány k partnerství byly všechny obce v PK řada obcí se již vyjádřila prostřednictvím dotazníku partnera svým souhlasem některé obce podepsaly Memorandum o partnerství s PK o partnerské spolupráci na projektu (Sušice, Klatovy, Horšovský Týn, Domažlice, Klatovy, Nepomuk, Dobřany vše můžete vidět na dmvs.plzensky-kraj.cz klíčoví partneři projektu rovněž podepsali Memorandum O2, RWE, ČEZ, Povodí Vltavy PK provedl letecké snímkování kraje na 20cm pixel. Další snímkování pro účely aktualizace DTM bylo vybráno cca 40 lokalit pro snímkování 10cm pixel – toto celé snímkování není financováno z projektu, ale přímo z rozpočtu PK

5 Přehled typů vektorových katastrálních map

6 Digitální technická mapa Plzeňského kraje Hlavním cílem projektu – vytvořit jednotné a aktuální mapové dílo, sloužící uživatelům – otevřenost pro další využití mapových dat – umožnit dostupnost dat – webové rozhraní – odstranění duplicitních měření v rámci jednoho území (ulice, areálu apod.) – pro samosprávu i státní správu jedinečný podklad pro pasporty maj. např.: – komunikací a dopravního značení (plány údržby...) – obecního mobiliáře (lavičky, odp. koše, okrasné rostliny apod...) – přehled o technické infrastruktuře – lepší plánování –veřejného osvětlení, nájemních vztahů... apod. –předností bude rychlost získání aktuálního stavu ÚMPS a inž. sítí –poskytování mapových služeb pro další možné subjekty až pro nejširší veřejnost

7 Postup budování části DTM PK: Vytvoření partnerství a spolupráce účastníků, smluvní zajištění –vznik smlouvy o partnerství => smlouva o tvorbě DTM města a obce, správci inženýrských sítí, Plzeňský kraj, a další orgány státní správy a samosprávy –možnost měst a obcí vydání vyhlášky o DTMM na zákl. vyhl.č. 233/2010 Sb. –vznik směrnice pro zaměřování dat, včetně datového modelu –nastavení parametrů aktualizace Počáteční sběr a tvorba dat Digitální technické mapy –prvotní získání dat od správců inž. sítí –úprava dat polohopisu – tzv. konsolidace –převzetí konsolidovaných dat –spuštění pilotního provozu - polovina roku 2012 –vyhodnocení situace ke spuštění „ostrého“ provozu – leden 2013 Začátek provozní fáze –data budou sdílena mezi všemi partnery (obce a města, správci inž. sítí, projektanti, geodeti a další potenciální partneři) –data budou aktualizována dle pravidel za spolupráce všech partnerských subjektů

8 DKM + inženýrské sítě

9 Ortofotomapa + inženýrské sítě

10 Děkuji za pozornost Ing. Antonín Procházka oddělení geografických informačních systémů Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 18, Plzeň tel.: