Použití uživatelských funkce Excelu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I.
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
Program na výpočet parametrů vlhkého vzduchu
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Programování funkcí v Excelu (pole)
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Školení počítače Excel
Hromadná korespondence
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
MS EXCEL Chybové hodnoty
Dnes učím já....
Tabulkový procesor.
Hromadná korespondence, makro
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
MS ACCESS parametrický dotaz
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
RoBla Makra MS OFFICE.
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Tvorba uživatelských formulářů
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
SOUČET (SUMA) V MS Excel Tvůj úkol K vytvořené tabulce výšek chlapců a dívek (List1) přidej sloupec součtu výšek chlapců a dívek. Graficky uprav.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
PRŮMĚR V MS Excel Tvůj úkol K vytvořené tabulce výšek chlapců a dívek (List1) přidej sloupec průměrné výšky chlapců a dívek. Graficky uprav.
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Tvorba vlastních funkcí VBA Microsoft Excel
MINIMUM MAXIMUM V MS Excel Tvůj úkol V souboru výšek chlapců a dívek vytvoř kopii Listu1 a přejmenuj ji na min_max. Z tohoto listu odstraň graf.
Nové uživatelské prostředí Snímek č. 2 MS Office 2007 – nové uživatelské prostředí Ing. Vladimír Nulíček Tlačítko Office Pás karet (Ribbon)
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_225.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
MS EXCEL Charakteristika
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
KIV/ZD cvičení 9 Tomáš Potužák.
Vkládání řádků a sloupců
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Podmíněné formátování
Přiřazovací příkaz cyklus For
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Podprogramy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Použití uživatelských funkce Excelu CV 4.lekce Použití uživatelských funkce Excelu Výpočet průtoku: Thompsonův měrný přeliv Kontrola správnosti: pro H=60cm vychází Q=407,1 l,s-1 𝑄 𝑙. 𝑠 −1 =0,0146∙ 𝐻[𝑐𝑚] 2,5 Využít soubor měřených dat v Excelu

Excel Verze MS Office 2010: Pokud není k dispozici karta Vývojář, zobrazte ji následujícím způsobem: Klikněte na tlačítko Možnosti a potom na kategorii Přizpůsobit pás karet. V oblasti Hlavní karty zaškrtněte políčko Vývojář a klikněte na tlačítko OK. Postup vložení vlastní funkce obsažené v otevřeném souboru (je třeba při otevírání souboru povolit makra: ve žlutém řádku nahoře): Vložit funkci: „Vzorce“ – „Vložit funkci“ – „Vybrat kategorii: vlastní“ – „Vybrat funkci z nabídky“ – pokračovat zadáváním jednotlivých parametrů funkce. Pro většinu případů postačuje zapamatovat si sekvenci <Alt><F11>   Doporučuji vyhledat v „Nápovědě k aplikaci Excel“ (F1) následující témata: - "Vývojář" - „Přehled marek a jazyka VBA“ - „Kopírování modulu z jednoho sešitu do jiného“  

Vytvoření funkce THOMPSON Buď: <Alt><F11> Insert - Module  vytvoří se "Module1" vložit text s funkcí Nebo: vytvořit makro (Zobrazení - Makra - Záznam makra - Zastavit) modifikovat "Sub Makro" na "Function" Function THOMPSON(H) ' Komentář: H zadat v [cm] ' Q bude v [l/s] THOMPSON = 0.0146 * H ^ 2.5 End Function

Vytvoření funkce INTERPOLACE Do "Module1" vložit text s funkcí lineární interpolace: Function INTERPOLACE(XA, YA, XB, YB, X) ' Komentář: Vstupní tabulka má sloupce X, Y ' a řádky A, B. ' Pro hodnotu X nalezneme Y. INTERPOLACE = YA - (X - XA) * (YA - YB) / (XB - XA) End Function

Stanovení úhrnu/indexu předchozích srážek (např Stanovení úhrnu/indexu předchozích srážek (např. pro předchozích 30 dní) 𝑈𝑃𝑆 30 = 1 30 𝑆 𝑡 ∙ 𝑘 𝑡 kde: t ... čas [dny] k ... 0,93 (tzv. ET konstanta) ST ... srážkový úhrn v t-dni Doporučené makro pro Excel (zkopírovat do Modulu1 VBA Projektu): Function UPS(SRAZKY, i) k = 0.93 n = SRAZKY.Count If n <> i Then UPS = "Neodpovídá počet řádků": GoTo konec: 'Chybové hlášení, pokud nebylo vybráno i-řádků srážek UPS = 0 For j = n To 1 Step -1 UPS = UPS + SRAZKY(j) * k ^ (30 - j) Next j konec: End Function

Zpracování modelových dat UPS 30

Vytvoření vlastní funkce Do "Module1" vložit zápis funkce: Function KULHAVY(AAA, a, b, c) z1 = AAA(1) * b ^ a z2 = AAA(2) / c z3 = AAA(3) - b * c / 2 KULHAVY = z1 + z2 - z3 End Function

Úkol Vypočítat pomocí vlastní vytvořené funkce s názvem např. THOMPSON průměrný denní průtok v [l/s] z měřených výšek na přelivu (tj. 365 hodnot v listu "Funkce") Upravit funkci tak, aby počítala s H[mm] Vytvořit uživatelskou funkci, nazvanou svým příjmením a počítající průměrný srážkový úhrn z domácího cvičení č.1 (tj. Thiessenovy polygony). Poslat jako soubor Excelu s výsledky a fungující funkcí (např. s využitím proměnné typu "pole/matice").