Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
Advertisements

Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
• Vliv výběru a kvality tepelné izolace komponentů a potrubí na energetickou náročnost systému předávání tepla Joule 2010 Září Zdeněk HERMAN Předávací.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
MORAVIA ENERGO, a.s. Obchod s elektrickou energií od roku 2000.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Nezávislý výrobce na trhu s elektřinou v ČR a v EU. Problémy LDS Ing. Petr Matuszek Jelenovská
Pohled průmyslové energetiky na teplárenství a elektroenergetiku včetně obchodování s povolenkami skleníkových plynů Petr Matuszek XVII. seminář energetiků.
Nová koncepce a změny v činnosti Státní energetické inspekce v souvislosti s novelami zákonů č. 458/2000 Sb. a č. 406/2000 Sb. Činnost územního inspektorátu.
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Seminář KOMTERM, 21. duben 2010 Dipl. - Ing. Roman Baláž, MBA Generální ředitel SPP CZ, a.s. 1 Bezpečnost dodávek – nevyhnutná podmínka zákazníka.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Smluvní vztahy a registrace u Operátora trhu s elektřinou, a. s
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Ing. Zdeněk Kondler, ředitel územního inspektorátu XXI. Seminář energetiků – Jelenovská ledna 2011.
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
DE Transformace skupiny E.ON v České republice Jelenovská
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
EURO Gas Business Breakfast Plynárenství před a po otevření trhu z pohledu distributora plynu Ing. Josef Kastl President, Česká plynárenská unie Praha,
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Zákon o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM Praha,
Výroba elektřiny z obnovitelných zdrojů v ČR v roce 2004 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář AEM MSV Brno,
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Dopady obchodování s povolenkami CO 2 na průmyslovou energetiku Ing. Bohuslav Bernátek Jarní konference AEM Poděbrady 22. –
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Předávání dat a komunikace s OTE
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Energetika ČR a její vyhlídky Základní změny zákona č Sb Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Ekonomické dopady obchodování s povolenkami z pohledu provozovatele velké podnikové energetiky Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Praha 23. listopadu 2006.
Informační systém operátora trhu Sdružení velkých spotřebitelů energie Miroslav Řehoř.
1 Sdružení velkých spotřebitelů energie Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky z pohledu dominantního výrobce ČEZ, co odběratelé mohou očekávat, jak.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Typové diagramy dodávek – současný stav, praktická aplikace Ing
Asociace energetických manažerů a Sdružení velkých spotřebitelů Ing. Aleš Valla Obchodní ředitel MORAVIA ENERGO, a.s. Nová pravidla vyhodnocování odchylek,
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Předpokládaná funkčnost trhu s elektřinou v roce 2005 Ing. Miroslav Marvan Asociace energetických manažerů Praha 14. dubna 2004.
SUBJEKT ZÚČTOVÁNÍ A OBCHODNÍK
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Problematika zákona o kogeneraci z pohledu provozovatelů závodních energetik Ing. Petr Matuszek Praha
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Model strategie marketingového mixu
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
KOMPLEXNÍ ENERGETICKÁ ŘEŠENÍ PRO VŠECHNY
Webové portály účastníků energetického trhu
Valašské Klobouky, květen 2013
Webové portály LDS/MDS
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Transkript prezentace:

XVII. Seminář energetiků Nezávislý obchodník s elektřinou na našem trhu. Ing. Miloslav Kužela, Ph.D. ředitel společnosti MORAVIA ENERGO, a.s. 16. až 18. ledna 2007, Horský hotel Jelenovská nad Valašskými Klobouky

Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie 1 MORAVIA ENERGO, a.s. Obchodník, výrobce a distributor elektrické energie a tepla

2 Stručně o ME Založení - 1999 Jeden z největších dodavatelů elektrické energie pro konečné odběratelé v ČR Jeden z největších lokálních distributorů elektřiny v ČR Plně soukromá společnost Provozní zařízení v Třinci, v Mníšku pod Brdy, v Jaroměři, v Bohumíně, v Šumperku, ve Valašském Meziříčí Praha Jaroměř Šumperk Mníšek, p.B. Bohumín Třinec Val.Mez.

MORAVIA ENERGO, a.s. Obchod s elektrickou energií od roku 2000 3 MORAVIA ENERGO, a.s. Obchod s elektrickou energií od roku 2000 Výroba elektřiny a tepla ve vlastních kogeneračních zdrojích Dodávky elektřiny pro konečné odběratele Provozovatel lokálních distribučních soustav

Dodávka elektřiny konečným odběratelům 4 Dodávka elektřiny konečným odběratelům Rok 2006 dodávka elektřiny konečným spotřebitelům v množství 1,17 TWh ve více než 700 OPM Rok 2007 dodávka elektřiny konečným spotřebitelům v množství 1,7 TWh ve více než 1 000 OPM

5 Počet OPM

Prodej elektřiny v roce 2006

Prodej elektřiny v roce 2007

Odběratelé MORAVIA ENERGO, a.s. 8 Odběratelé MORAVIA ENERGO, a.s. Hutnický průmysl Obchodní řetězce Výroba a prodej tech. plynů Papírenství Slévárenství Doprava Zbrojařský průmysl Potravinářství Chemický průmysl Hotely Stavebnictví Zdravotnictví a lázeňství Automobilový průmysl Zábavný průmysl Strojírenství Krajské a městské instituce

Získávání nových odběratelů 9 Získávání nových odběratelů Náročnost prodejní kampaně účast v několika stovkách výběrových řízení během dvou týdnů, rozdíl velkých a malých odběratelů Profesionálnější přístup odběratelů připravené materiály, odlišení distribuce a obchodu, organizace výběru

Získávání nových odběratelů 10 Získávání nových odběratelů Administrace změny dodavatel a fakturace pro maloodběr zákazníkova neznalost odběrného místa, náročnost administrace změny nadměrná finanční náročnost fakturace,

Pozor na zlatokopy a dobrodruhy! 11 Pozor na zlatokopy a dobrodruhy!

Teplo Jaroměř, s.r.o. (ENI, a.s.) 12 Holding ENIAS, a.s. Teplo Jaroměř, s.r.o. (ENI, a.s.) Výroba a distribuce elektrické a tepelné energie Provozování energetických hospodářství MORAVIA ENERGO, a.s. Obchod s elektřinou a plynem BICORN, a.s. Prodej elektřiny a telekomunikací maloodběratelům MORAVIA ENERGO SB d.o.o Rekonstrukce a provozování tepelného hospodářství v Zaječaru Výstavba nového zdroje 100MWtep (40 MWe) MORAVIA ENERGO SK, s.r.o Obchod s elektřinou na Slovensku

Potenciál energetických společností v holdingu 13 Potenciál energetických společností v holdingu Výroba elektřiny a tepla Distribuce elektřiny a tepla Obchod s elektřinou a teplem Znalost problematiky konečného spotřebitele elektřiny a tepla Zkušenosti s investováním v energetickém sektoru

Zkušenosti Dobrá znalost problematiky energetiky v tržním prostředí 14 Zkušenosti Dobrá znalost problematiky energetiky v tržním prostředí výroba elektřiny distribuce elektřiny obchod s elektřinou dodávky elektřiny konečným odběratelům energetické burzy efektivní využívání energetických zdrojů Podpora kombinované výroby elektřiny a tepla

15 Zkušenosti Zkušenosti nezávislého výrobce elektrické energie a tepla na energetickém trhu Bohumín Jaroměř Zkušenosti s přípravou a realizací investic v energetice: Příprava staveb a vlastní stavba 6 nových kogeneračních energetických zdrojů s důrazem na hospodárné využití surovin a energií Příprava a realizace stavby mezinárodního vedení vvn

16 Zkušenosti Aranžér investorské skupiny pro obnovu a výstavbu energetických zařízení Ateliéry Barrandov (Max studia) Zaječar - Srbsko Provozování kogeneračních energetických zdrojů Bohumín, Valašské Meziříčí Provozování energetických hospodářství Nemocnice Šumperk a Valašské Meziříčí Filmové ateliéry Barrandov v Praze Hostivaři Dodávka tepla v areálu ŽDB Bohumín Poradenství pro subjekty působící v transformujícím se tržním energetickém prostředí

17 Možnosti Další rozšíření obchodu s elektrickou energií a teplem v tržním prostředí. Výkup veškeré vyrobené elektřiny IPP. Využití konkrétních znalostí potřeb konečných odběratelů elektrické energie a tepla. Optimalizace portfolia odběratelů elektřiny. Optimalizace teplotních křivek s ohledem na potřeby odběratelů a počasí.

MORAVIA ENERGO, a.s. člen holdingu ENIAS, a.s. 18 Váš partner na trhu s energiemi MORAVIA ENERGO, a.s. člen holdingu ENIAS, a.s. Jeřabinová 365 739 61 Třinec tel: +420 558 337 372 fax: +420 558 339 797