Logo Vzdělávání s podporou fondů EU Škola bez bariér Pilot G Nová koncepce školy Educatio omnibus.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Princip rovného přístupu Žáci s různým handicapem - momentální znevýhodnění -trvalé znevýhodnění - handicapy viditelné - handicapy skryté Změna koncepce.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
© Radek Maca1 Cíle SIPVZ. © Radek Maca2 Rozvoj informační výchovy ve školách Koncepce SIPVZ (UV 351/2000) Vzděláváním k informační gramotnosti – nutné.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Rámcové a školní vzdělávací programy
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Transkript prezentace:

Logo

Vzdělávání s podporou fondů EU Škola bez bariér Pilot G Nová koncepce školy Educatio omnibus

září 2004 Potřeba komplexního řešení, které by zajišťovalo rovný přístup ke vzdělání pro všechny žáky: – systematický rozvoj celoživotního učení – modernizace školního kurikula – odstranění prostorových bariér – odstranění technologických bariér – orientace na podstatné cíle ve vzdělávání

Přijetí do projektu PILOT G Tvorba vlastn í ho š koln í ho vzděl á vac í ho programu spolupr á ce na ře š en í probl é mů s odborn í ky z V Ú P Praha při ře š en í d í lč í ch ú kolů z í sk á v á n í zpětn é vazby z ostatn í ch 15 gymn á zi í

Klíčové kompetence zahrnují v sobě znalosti, dovednosti, postoje a hodnoty, které žák potřebuje při studiu, v osobním i budoucím profesním životě jsou nadpředmětové, rozvíjí je každý předmět

Průřezová témata 1.Osobnostní a sociální výchova 2.Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech 3.Multikulturní výchova 4.Environmentální výchova 5.Mediální výchova

Výuka žáků s SVP Žáci zdravotně postižení a znevýhodnění, žáci s VPU a poruchou chování, žáci z odlišného kulturního a sociálně znevýhodňujícího prostředí Zapojení žáků s SVP do středního vzdělávání Tolerantní a vstřícný přístup učitelů k žákům s SVP Spolupráce s rodiči, PPP, SPC, ÚP a jinými odborníky

Příklad dobré praxe - VUP Praha Vyrovnání příležitostí pro žáky s SVP

Základní údaje o projektu Název projektuŠkola bez bariér – rozšíření nabídky služeb a vytvoření komplexních podmínek pro úplnou integraci žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Operační programSpolečný regionální operační program Priorita5.3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech Doba trvání – Celkový rozpočet ,00 Kč Zdroje financování strukturální fond EU (72%), státní rozpočet ČR (18%), soukromé spolufinancování (10%)

odstranění prostorových a technických bariér a omezení vytvoření prostor pro psychickou a fyzickou relaxaci umožnění vzdělávání žáků zohledňující specifika jejich potřeb úspěšné ukončení studia a přijetí na VŠ uplatnění žáků na trhu práce Cíle projektu

1.Stavební část rehabilitační prostory2 ks relaxační prostory3 ks klubový prostor1 ks WC pro osoby tělesně postižené3 ks vstupní prostor s lineárními dveřmi1 ks bezbariérové vstupy do učeben22 ks úprava vstupních dveří výtahu4 ks úprava ovládání výtahu1 ks Realizace projektu

2. Technologická část dataprojektory15 ks vizualizéry10 ks interaktivní tabule5 ks identifikační systém1 ks Realizace projektu

3. Vybavení relaxačních prostor anatomická křesílka6 ks stolek3 ks světlo3 ks protihlukový paraván3 ks květiny12 ks počítač2 ks Realizace projektu

vytvoření nových prostor pro žáky s SVP (relaxační a rehabilitační prostory, klubový prostor včetně vybavení) modernizace stávajícího vybavení (vstupní prostor, výtah, bezbariérové WC a bezbariérové přístupy do učeben, identifikační systém) zlepšení vzdělávacího systému (vytvoření modelu vzdělávání pro žáky s SVP) zlepšení vybavení (pořízení nové komunikační a didaktické techniky) zlepšení celkového školního klimatu Efekty pro žáka

Pohoda

Základní údaje o projektu Název projektuZměna koncepce školy - vytvoření moderního vzdělávacího systému a komplexních podmínek pro úplnou integraci žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Operační programOperační program Rozvoj lidských zdrojů Priorita3.3 Rozvoj celoživotního učení Opatření Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízení a rozvoj podpůrných systémů vzdělávání Doba trváníprosinec listopad 2007 Celkový rozpočet ,00 Kč Zdroje financovánístrukturální fond EU (75%), státní rozpočet ČR (25%)

změna systému ve vzdělávání handicapovaných žáků zvýšení připravenosti handicapovaných žáků k dalšímu studiu uplatnění handicapovaných žáků na trhu práce zvýšení odbornosti pedagogického sboru pro práci s handicapovanými žáky zapojení pedagogického sboru do systému celoživotního vzdělávání Cíle projektu

1.Vzdělávání pedagogického sboru A. vzdělávání pro práci se žáky s SVP (postižení DYS, etnické minority, sociální znevýhodnění, sociálně-psychologický výcvik) B. vzdělávání počítačové gramotnosti (se zaměřením na tvorbu interaktivního vzdělávacího materiálu) C. vzdělávání v problematice aktuálních okruhů (environmentální výchova, mediální výchova, multikulturní výchova, sociální dovednosti, myšlení v evropských globálních souvislostech) D. vzdělávání v oblasti dobrovolnictví Realizace projektu

2. Tvorba interaktivního vzdělávacího materiálu A. audionahrávky (CD materiál obsahující základní učivo určený k poslechu) B. vizualizace vzdělávacích schémat (prezentační materiál doplňující výklad učitele v hodině) C. interaktivní elektronické učebnice (studijní materiál v elektronické podobě se všemi moderními grafickými prvky včetně vyhledávačů klíčových slov) Realizace projektu

3. Tvorba novelizovaného vzdělávacího systému a jeho pilotní ověření A. zavedení novelizovaného vzdělávacího systému (tvorba nového učebního plánu včetně modifikovaných učebních osnov a tématických plánů) B. ověření nových osnov a tématických plánů včetně interaktivního vzdělávacího materiálu (ověření postupů, metod a forem ve vlastní výuce) C. analýza dosažených výsledků (zhodnocení efektivnosti novelizovaného vzdělávacího systému) Realizace projektu

4. Vytvoření nového pracovního místa ICT koordinátor (vede žáky s SVP a napomáhá jim při řešení technických problémů spojených s využitím ICT technologie) (zajišťuje správu nově pořízené ICT techniky – HW, SW) Realizace projektu

zvýšení zájmu veřejnosti o problematiku handicapovaných spoluobčanů zvýšení rodičovské důvěry v alternativní přístupy při vzdělávání jejich dětí zvýšení rodičovské spoluúčasti v procesu vzdělávání žáků s SVP změna společenských postojů k problematice vzdělávání žáků s SVP zvýšení prestiže školy zvýšení vědomí učitelů o nutnosti prezentace výsledků pedagogické práce zvýšení motivace učitelů k celoživotnímu vzdělávání Multiplikační efekty

Základní údaje o projektu Název projektuEducatio omnibus Operační programSpolečný regionální operační program Priorita5.3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech Opatření Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů v regionech Doba trvání – Celkový rozpočet ,00 Kč Zdroje financování strukturální fond EU (72%), státní rozpočet ČR (18%), soukromé spolufinancování (10%)

4. Podlaží odstranění prostorových a technických bariér a omezení vytvoření prostor pro psychickou a fyzickou relaxaci umožnění vzdělávání žáků zohledňující specifika jejich potřeb úspěšné ukončení studia a přijetí na VŠ uplatnění žáků na trhu práce Cíle projektu

1.Stavební část internetová studovna2 ks relaxační prostory2 ks akusticky upravené učebny9 ks zvýšení bezpečnostních podmínek pro žáky s SVP Realizace projektu

2. Technologická část ozvučení učeben9 ks vizualizéry5 ks bezdrátový internet12 účastníků Realizace projektu

3. Vybavení relaxačních prostor anatomická křesílka20 ks stolek16 ks cvičební stroj1 ks rotoped2 ks Realizace projektu

vytvoření nových prostor pro žáky s SVP (relaxační prostory, internetová studovna včetně vybavení) zlepšení vybavení (pořízení nové komunikační a didaktické techniky) zlepšení celkového školního klimatu Efekty pro žáka

Škola bez bariér vytvoření prostorových a technických předpokladů Educati omnibus vytvoření prostorových a technických předpokladů Nová koncepce školy tvorba interaktivních vzdělávacích nástrojů vytvoření moderní komunikační platformy systém celoživotního učení komplexní integrace žáků s SVP ŠVP popis a nastavení systému

Zpracování projektové žádosti Základní parametry projektu –vedení školy (3 osoby) Zpracování elektronické žádosti –vedení školy (3 osoby) Studie proveditelnosti – kompletace –odborná firma (pouze v případě investic)

Realizace projektu Nesmyslná administrativní náročnost Neziskové organizace –problémy s finančním zajištěním