KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolníci v sociálních službách
Marie Forgáčová koordinátorka programu
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
Program KOMPAS ® Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Akreditovaný program dobrovolnické služby Duševní vlastnictví DC, chráněn ®
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Spojuje tři generace a pomáhá. Program 3G Vznik Praha 2011 Je určen především pro občany ve věku 50+, kteří nemají vlastní vnoučata anebo s nimi nejsou.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Komunitní a otevřená škola
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
TTnet (Training of Trainers Network)
FIT pro život FIT FÜRS LEBEN.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Dobrovolnické programy
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Transkript prezentace:

KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program KOMPAS součástí projektu „Podpora sociální integrace v Ústí nad Labem a Krupce“, který je spolufinancován Evropskou unií a Ústeckým krajem. Realizátor projektu:

Program KOMPAS byl odstartován v roce 2004 a během prvního ověřovacího 2,5 ročního období vzniklo celkem 7 pilotních skupin. Do dnešního dne se programu zúčastnilo 54 dětí a 25 dobrovolníků. V říjnu 2006 byla založena 8. skupina a tuto středu 9. Nyní jsou aktivní 2 skupinky ve kterých je zapojeno 12 dětí a 6 dobrovolníků. Historie programu KOMPAS Program KOMPAS se opírá o podklady kanadského programu P. E. A. K. Materiály, které se staly podkladem byly získány na stáži v organizacích Big Brothers Big Sisters of Canada v okolí Toronta

Organizační struktura Ředitelka DC a vedoucí projektů Mgr. Lenka Černá Koordinátor programu KOMPAS Klára Šauli Supervizor programu KOMPAS Mgr. Stanislav Karas Dobrovolník Podpůrný tým Dítě

KOORDINÁTOR vyhledává vhodné rodiny zajišťuje vstup dětí do programu oslovuje dobrovolníky organizačně zajišťuje školení dobrovolníků zajišťuje metodickou pomoc dobrovolníkům SUPERVIZOR vede pravidelné supervizní schůzky je metodickou podporou pro dobrovolníky DOBROVOLNÍCI mají podpůrnou roli nemají nahrazovat rodiče, učitele či vychovatele, je starším kamarádem Jednotlivé role v programu KOMPAS

děti 8 – 15 let Ze sociálně slabých rodin Se slabými školními výsledky Jiné etnické skupiny Jinojazyčně mluvící Nesamostatné Nedůvěřivé (např. v souvislosti s traumatickým zážitkem) Žijící jen s jedním z rodičů či prarodiči Děti z neúplných rodin Z rodin dysfunkčních Z rodin se zdravotně handicapovanými rodiči či sourozenci Děti šikanované Děti z mnohodětných rodin Cílová skupina

DOBROVOLNÍCI - lidé starší 18 let, nejčastěji studenti, kteří byli řádně proškoleni v oblasti práce s dětmi a mládeží 1 x TÝDNĚ 2-3 HODINY 5 MĚSÍCŮ

Náplň schůzek dobrovolníků s dětmi HRY SOUTĚŽE VÝLETY SPORT VÝTVARNÉ ČINNOSTI HUDEBNÍ ČINNOSTI POVÍDÁNÍ LITERÁRNÍ ČINNOSTI AKTIVITY ZAMĚŘENÉ NA ZÍSKÁVÁNÍ SOCIÁLNÍCH DOVEDNOSTÍ

Základní cíle programu DĚTI Rozvoj KOMunikace, Partnerství a Spolupráce Rozvoj sociálních dovedností Hodnotné trávení volného času Přátelství Zábavu DOBROVOLNÍCI Získání kvalitní praxe Seberealizace Zkušenosti s vedením skupiny Osobnostní rozvoj

Koordinátorka programu KOMPAS Klára Šauli Dobrovolnické centrum Prokopa Diviše 1065/5 Ústí nad Labem Tel.: Děkuji za pozornost